CAS'ta TFF ve F.Bahçe'ye istifa şoku!

Trabzonspor’un 2010-2011 sezonunda gerçekleştirilen şike eylemlerinin Türkiye’de cezalandırılmaması ve şampiyonluğun kendisine verilmemesi nedeniyle Spor Tahkim Mahkemesi’nde (CAS) açtığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Davanın karşı tarafı olan TFF, Fen

CAS'ta TFF ve F.Bahçe'ye istifa şoku!
Trabzonspor’un 2010-2011 sezonunda gerçekleştirilen şike eylemlerinin Türkiye’de cezalandırılmaması ve şampiyonluğun kendisine verilmemesi nedeniyle Spor Tahkim Mahkemesi’nde (CAS) açtığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Davanın karşı tarafı olan TFF, Fenerbahçe ve UEFA’nın atadığı hakem Pinto, UEFA’ya hukuki danışmanlık hizmeti verdiği için davadan çekilmek zorunda kaldı.
 
UEFA ve CAS’ın 2013 yılında Fenerbahçe’ye şikeden dolayı ceza vermesi üzerine Trabzonspor Kulübü, 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasının kendisine verilmesi için UEFA ve FIFA’ya başvurdu.  UEFA’nın ulusal lige müdahale yetkisi olmadığı gerekçesiyle bu başvuruyu reddetmesi üzerine, bordo-mavililer konuyu CAS’a taşıyarak TFF, UEFA ve Fenerbahçe Kulübü’ne karşı dava açtı.
 
CAS’ta konuyu 3 kişilik hakem heyetinin değerlendirmesi sürecine girilirken, taraftar bağımsız ve tarafsız birer hakem atamak için harekete geçti.
 
Türkiye Futbol Federasyonu, hakem olarak avukat Jose Juan Pinto’yu CAS’a bildirdi. Davada TFF ile aynı tarafta olan Fenerbahçe ve UEFA da Pinto’yu hakem olarak kabul etti. Pinto, CAS’a sunduğu beyanda, ortağı olduğu hukuk bürosunun, bazı davalarda UEFA’ya hukuki danışmanlık yaparak ücret aldığını ifade edince, bordo-mavili kulüp gerekirse itiraz etmek üzere CAS’a başvurdu ve Pinto’nun UEFA’ya verdiği hizmetin ayrıntılarını sordu.
 
Bu bilginin gizli olduğunu belirterek açıklayamayacağını belirten Pinto, hakemlik görevinden istifa etti. Pinto’nun istifa mektubu, dün CAS tarafından davanın taraflarına iletildi. Bu gelişme üzerine TFF’ni yeni bir hakem belirleyerek CAS’a bildirmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor