CAS davasından niye çekildiler?

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) dün gece açıkladığı şike kararları, Fenerbahçe’nin “namus davamız” dediği 45 milyon euroluk CAS davasını neden alelacele ve sebepsiz yere geri çektiğini de açıklar nitelikte. Zira, P

CAS davasından niye çekildiler?

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) dün gece açıkladığı şike kararları, Fenerbahçe’nin “namus davamız” dediği 45 milyon euroluk CAS davasını neden alelacele ve sebepsiz yere geri çektiğini de açıklar nitelikte.

 

Zira, PFDK’nın ucube kararlarına göre yöneticileri şike yapan ama ceza almayan Fenerbahçe, CAS davasına devam etmiş olsaydı, Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edilmesinin haksız gerekçelere dayandığını bu PFDK kararlarıyla ispat etmiş olacaktı ve bu nedenle TFF, Fenerbahçe’ye 45 milyon Euro ödemek durumunda kalacaktı.

 

Şike kararlarından bir hafta öncesi Fenerbahçe’nin CAS davasını geri çekmesi, TFF ile Fenerbahçe’nin anlaştığını ve PFDK kararlarının da bu anlaşmaya uygun çıktığını, yani sözün özü PFDK kararlarının aslında dün gece oy çokluğuyla değil, geçtiğimiz hafta yapılan pazarlıkla çoktan alınmış olduğunu gözler önüne serdi. Bu nedenle, Trabzonspor Tahkim Kurulu’na gitse bile, sonucun yine Fenerbahçe’nin lehine olacağını söylemek çok da yanlış olmaz sanırız…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor