Cardozo: Trabzon öyle bir yer değil

Fenerbahçe kafilesine saldırı sonrası özellikle yabancı oyuncuların psikolojisi ve ailelerinin tepkisi gündem yaratmıştı. Aynı durum Trabzon’da yaşayan oyuncular için de geçerli...Yakınlarından sıkça, “Ne oluyor?” sorularını duyan Cardozo’nun yanıtının ne

Cardozo: Trabzon öyle bir yer değil

Fenerbahçe kafilesine saldırı sonrası özellikle yabancı oyuncuların psikolojisi ve ailelerinin tepkisi gündem yaratmıştı. Aynı durum Trabzon’da yaşayan oyuncular için de geçerli...

Yakınlarından sıkça, “Ne oluyor?” sorularını duyan Cardozo’nun yanıtının net olduğu öğrenildi: Evet, burası takımıyla yaşayan bir şehir. Olaya şaşırdım ama endişe duymuyorum. Burası öyle bir yer değil...

Ancak işin bir de Trabzonspor boyutu var. Karadeniz ekibinde forma giyen yabancı oyuncuların da yaşanan olayı yakından izlediği ve durumla ilgili sık sık yakınlarını bilgilendirdiği öğrenildi. Bu isimlerden biri de Trabzonspor’un en kariyerli ismi Oscar Cardozo. Paraguaylı futbolcunun da son dönemde sık sık yakınlarının sorularına muhatap olduğu ortaya çıktı. İşte bir dünya yıldızının gözünden Trabzon’daki olay ve bakış açısı.

HER HALLERİNİ GÖRDÜM

“Saldırı tabi ki çok üzücü. Buna başka bir şey söylenemez. Burada belki çok uzun zaman geçirmedim ama yaşam alanımı tanımaya yeterli diye düşünüyorum. Her gittiğim yerde müthiş bir ilgi var, hastaneden restorana kadar. Çok sıcakkanlı bir halk. Bu halk için futbolun ne demek olduğunu da anladım. İnsanlar burada Trabzonspor ile mutlu ya da mutsuz oluyor. Galibiyetteki sevinç ve kötü sonuçlardan sonraki üzüntülerini gördüm. Ancak bunun bir şiddet doğuracağına ihtimal vermem.”

TRABZON'U ANLATIYORUM

“Bizim gibi ülkesinden uzaktaki yabancı futbolcuların böyle durumlarda aileleri ve sevdikleri tarafından aranması, sorulması çok normal. Bir tatile gitseniz bile orada sıradışı bir olay olsa insanlar sizi merak edip arar. Bu olayın yurtdışındaki yansıması ve yansıma şekli de insanları endişelendiriyor.

"Beni arayanlara burada böyle bir sorun olmadığını, başkanımızın her zaman yanımızda olduğunu, daha birkaç gün önce çocuğum hastalandığında bile yanımıza gelip ilgilendiğini söylüyorum. Onlar da rahatlıyorlar."

BÜYÜK ŞOK OLDUĞU KESİN

“Olayı öğrendiğimde şaşırdım. Ne olduğuna anlam vermek zor. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki rekabeti biliyorum ama böyle bir olayın bir rekabet yüzünden yapılacağına ihtimal vermek güç. Olayı yaşayan Fenerbahçeli futbolcuların neler hissedebildiğini tamamen hissetmek mümkün değil ama büyük bir şok olacağı kesin. Bunu kimse, hem de spor yaparken yaşamak istemez. Biz de kendimizce yazılanları okumaya, bilgi edinmeye çalışıyoruz...”

HALKIN İÇİNDE

Takımda halkın içinde en fazla vakit geçiren yabancı Cardozo. Paraguaylı kısa izinlerde kentten ayrılmıyor, iyi havalarda balığa çıkıyor, vaktinin büyük bir bölümünü de ailesiyle geçiriyor. Halkın ilgisinden zaman zaman bunalsa da Cardozo’nun, yakınlarını özellikle iyi mevsimlerde tatil için Trabzon’a çağırdığı biliniyor.

ÖZEL BİLGİLENDİRME

Bordo-Mavili ekibin profesyonelleri de benzer sorulara muhatap olan yerli ve yabancı futbolculara gelişmeler hakkında sık sık bilgi veriyor. Sezon başından bu yana Karadeniz’de olan oyuncuların genel anlamda yaşanan olaydan ötürü büyük bir problem hissetmediğinin altı da çiziliyor. (Fanatik)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor