Cardozo evinde kral

Legia Varşova maçında teknik direktör Ersun Yanal’a hayal kırıklığı yaşatan Oscar Cardozo, Avrupa Ligi L Grubu’nda bir gol bile atamayarak kariyerine yakışmayan bir istatistiğe imza attı. Avrupa Ligi’nde 2009-10 sezonunda Benfica formasıyla 13 maçta 10 go

Cardozo evinde kral
Legia Varşova maçında teknik direktör Ersun Yanal’a hayal kırıklığı yaşatan Oscar Cardozo, Avrupa Ligi L Grubu’nda bir gol bile atamayarak kariyerine yakışmayan bir istatistiğe imza attı. Avrupa Ligi’nde 2009-10 sezonunda Benfica formasıyla 13 maçta 10 gol atarak kral olan 31 yaşındaki futbolcu, Trabzonspor’da ise sessiz kaldı. Avrupa’da suskun kalan Cardozo, Süper Lig’de ise bambaşka bir kişiliğe bürünüyor. 
 
Krallıkta üçüncü sırada 
 
İç saha maçlarında taraftarlarla ayrı bir bağ kurarak saha içinde daha aktif olan Cardozo, Avni Aker’de ligde son 4 maçta attığı 7 golle bir anda kendisini krallık yarışında buldu. 4-1 kazanılan Gençlerbirliğimaçında Bordo-Mavililer’le ilk ‘hat-trick’ini yaşayan tecrübeli futbolcu, ligde attığı 8 golle Demba Ba’yla üçüncü sırayı paylaşıyor. 9 golü bulunan Burak Yılmaz ikinci sırada yer alırken, listenin başında ise 11 golle Gekas bulunuyor. 
 
Yanal tek forvete geçiyor
 
Ersun Yanal, Legia maçında farklı bir strateji belirlemiş ve Yatabare ile Cardozo’yu ileride çift forvet olarak kullanmıştı. Bu sistemin Cardozo’nun yeteneklerini kısıtladığı, alınan 2-0’lık mağlubiyetle kanıtlandı. Paraguaylı’nın verimini azaltan bu taktikten deneyimli teknik adamın Rize maçında vazgeçeceği ve Cardozo’yu tek başına hücumda kullanacağı öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor