Camia futboldan soğudu!

Haftanın belli günlerinde Trabzon’da olan ve dostlarıyla buluşup sohbet eden Usta kamuoyunun Trabzonspor’a hizmeti konusunda arzusunun devam ettiğini hissediyor. Usta ile sahilde ki İkram Sofrası’nda akşam sohbeti yaptık. Çok sert açıklamalar yapan Usta m

Camia futboldan soğudu!
Haftanın belli günlerinde Trabzon’da olan ve dostlarıyla buluşup sohbet eden Usta kamuoyunun Trabzonspor’a hizmeti konusunda arzusunun devam ettiğini hissediyor. Usta ile sahilde ki İkram Sofrası’nda akşam sohbeti yaptık. Çok sert açıklamalar yapan Usta mevcut yönetimin Trabzonspor’un adını bozuk para gibi harcadığını, küçültüldüğünü ve artık gerçeklerle yüzleşmenin zamanının geldiğini ifade etti. İşte o sohbetin özeti;
 
‘Şikenin Gölgesine Saklandılar’
 
Trabzonspor’un sorunları yeni değil eskiden beri gelen sorunları var. Son dönemde en büyük darbe şike süreci ile ilgili oldu.Biz şike süreci ile mücadele edelim, haklarımızısavunalım elimizden alınan şampiyonluğu, kupayı getirelim derken hayatın akmakta olduğunu ve yeni başarılara ihtiyacımız olduğunu maalesef unuttuk. Bence unutmaktan öte bu yolculuk zorlu bir yolculuk. İnsanlar zoru başarmakta kararlı olmadıklarında yada başarıyı yakalayamadıklarında sığınacakları bir liman varsa bunu dünyanın her tarafında kullanırlar. Trabzonspor da böyle bir süreç yaşandığını düşünüyorum. Her başarısızlığınsaklandığı bir gölge oldu şike gölgesi. Tabi bunu derken şikeyi önemsemediğim kesinlikle anlaşılmasın bazen maalesef böyle oluyor.
 
‘Trabzonspor İkinci Kategori Takımı Oldu’
 
Şikeyle mücadele sonuna kadar sürdürülmeli ama şike gölgesinde başarısızlığı hala şikeye bağlamak ve ona sığınmak gördük ki Trabzonspor’ubitirdi. Bugün geldiğimiz süreçte maalesef çok şey kaybettik. Ben bu seneye baktığımda şunu görüyorum; Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, kopmuş daha önde giden üç tane takım arkasında ise küme düşünler dördüncü sırada olanla arasında 13 puan fark var. Bizim elimizde bir Onur Kıvrak olmasaydı bugün kim bilir nerelerdeydik.Bir başka kritik şeyde şu; düşünün ki 4’uncu yada 5’ıncı olacak ama 50 puan 50-53 puanla Türkiye liginde dördüncü olunabiliyor. Sivas’la Kasımpaşa ile yarışıyoruz. Ben Trabzonspor’un ikinci kategori takımlar arasında yerini sağlamlaştırdığını görüyorum ve bundan olağan üstü rahatsızlık duyuyorum.
 
‘Üyeler Yüksek Tonda Konuşanı Tercih Etti’
 
Bir önceki seçimde ben adaydım ve delege İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan yanaoyunu kullandı. Fakat bir gerçek var ki o seçimde Trabzonspor’un yaşadığı psikojik şike davası belirleyici unsur oldu. Bence o seçimin tek ama tek belirleyici unsuru şikeydi. İnsanlar bence şike sürecinde yapılan haksızlığının altında ezildi. Trabzonspor taraftarısesini duyuracak bir başkan aramayı tercih etti.Sesi duyurmaya da bence yüksek tondan konuşmaya bağladı.Benim gözümde yapılan en büyük hata da budur.
 
Trabzonspor üyeleri açısından çok fazla tanınmamamda aleyhime oldu. Kısa sürede bir propaganda da yapıldı benimle ilgili. Doğal olarak o süreçte Trabzonspor başkanlığını şike etrafında ki konumlar belirlemiştir. Ama bize tarih şunu gösterdi;hakkımızı almak için sonuna kadar mücadele edelim ama Trabzonspor’un sorunu tek başına şike sorunu değildir.
 
‘Olcan Ve Onur’da Giderse!’
 
Trabzon’un elinde fark yaratan iki oyuncu kaldı. Bunlardan birisi Olcan gitti gidiyor. Olcan ‘oynamak istemiyorum’ tarzında bir tavır ortaya koyduğu an da olay bitmiştir. Ben şimdi bir soru soruyorum ya Onur da böyle bir tavır ortaya koyarsa! Onun için Trabzonspor’un kimyası bozuk.Bir gün bir sabah Onur Kıvrak ile ilgili de Trabzonspor’un sorunu var diye bir konu gündeme gelirse kimse şaşırmasın.
 
‘Böyle Bir Kulübe Niye Başkan Olayım’
 
Büyük bir kulüpiyi oyuncusunu satmayan kulüptür. İyi oyuncusunu satıyor ise büyük kulüp olmaktan artık bir şekilde vazgeçmiştir. Atletico Madrid İspanya da büyük bir kulüpdeğildir. Büyük Real Madrid’ tir Barcelona’dır. Trabzonspor karar verecek; ben büyük bir kulüp müyüm?yoksaher yıl oyuncusunu büyük kulüplere kaptırmış sıradan bir kulüpmüyüm?Son yıllara baktığımızda tablomuz çok açık ve nettir.Olcan Adın giderse böyle bir kulübe niye başkan olacaksın neyle uğraşacaksın. Trabzonspor bunu hak ediyor mu? Elimizde kala kala çok değerli örnek olsun diye söylüyorum iki tane oyuncumuz var.
 
‘Kulübün Kurtuluşu Akyazı’dır’
 
Akyazı yeni bir seçime kadar hırpalanırsa Trabzonspor her türlü cazibesini kaybeder. Trabzonspor’un seçim ile ilgili bir gündemi olursa elimizde neyimiz var neyimiz yoksa iyi bir şekilde bakmam lazım diye düşünüyorum.Bu bir gelenek haline geldi daha doğrusu biz bunu gelenek haline getirdik.Ozaman artık Trabzonspor, taraftarı ve kongre üyeleri şunu kabul edecekler Trabzonspor büyük ise büyük oyuncusunu kaybetmez. Büyük oyuncu alır alt yapıdan yetiştirir büyük oyuncuları satar ama elinde ki büyükleri asla kaçırmaz. O nedenle bizim sorunumuz derin bir sorun. Ah keşke tek sorunumda şike olsaydı keşke.
 
‘Hayatımda Her Zaman Büyük Oyun Kurdum’
 
Ben hayatımda hep büyük düşündüm büyük oynadım oyunu büyük kurdum. Ben Trabzonspor’un büyük düşünmeye büyük vizyonaihtiyacı olduğuna inanıyorum. Ancak bizim büyüklüğümüz mazilerde kalmıştır. 30 yıl önce ki büyüklüğümüzün altına sığınmış gidiyoruz. Allah aşkına 30 yıldır Trabzonspor’un büyüklüğüne bu camiabüyük bir katkıda bulundu mu?Yakın yıllarda biz yine kupa da alıyorduk.  Kupalardan uzak kalmışbir Trabzonspor’dan bahsediyoruz. Bizim bugün kongreüyelerimizintaraftarlarımızınaklına şu soru geliyor mu? Biz bir daha ne zaman kupa göreceğiz? Kasımpaşa için Eskişehir için Sivas için kupa neyse Trabzonspor içinde kupa o hale geldi.
 
‘Camia Heyecanını Kaybetti Bu Çok Tehlikeli’
 
Trabzonspor’un büyük sorunları var.1 yıl önceki sorunlarımıza göre bugün ki sorunlarımızın daha da derinleştiğini görüyorum. Bakın bir kurumheyecanını kaybettiğinde çok şeyini kaybetmiş demektir. Trabzonspor taraftarı üyesi bu heyecanını kaybetti. İştahı gitti,sahiplenmeyikaybetti ve takımının maçlarını heyecanla izlemek diye bir duygu ortadan kalktı. Bu aslında yaranın derin olduğunu gösteriyor. Onun için yolculuk gittikçe zorlaşıyor ümit ediyorum bu zor yolculuğun altındanhep birlikte kalkabiliriz.
 
‘Derbi Kazanamayan Takım Olduk’
 
Trabzonspor’un son Galatasaray maçı yıkım oldu. Bu sene6 tane derbi maçımız var birini kazanamadık o nedenle biz bu büyüklüğü gerçekten bir sorgulamak zorundayız.Büyüklüğümüzü elimizde bozuk para gibi harcıyoruz.Son Galatasaray maçında da bunu gördüm. Haliyle federasyonu sorunlu,Trabzonspor’u sorunlu,büyük oyuncusu sorunlu, geleceği sorunlu,ekonomisi sorunlu,ülke futbolu sorunlu,Türk futbolu sorunlu, sorunlu, sorunlu, sorunlu! Bu sene şampiyonlar ligine Trabzonspor’un gidebilmesi mümkün olan bir yıldı aslında ama içinde bulunduğumuz durum 50 puan ile dördüncülük ve beşinciliği konuşuyor durumdayız.
 
‘Kongrede İyi Ki Kaybetmişim’
 
Geçen zaman içerisinde çok düşündüm, neden kaybettiğimin fotoğrafını gördüm. Kendi açımdan baktığımda da şunu söylüyorum; İyi ki de kazanmamışım bunu kendi açımdan söylüyorum. Çünkü, camiayı yapılması gerekenleri hataları gelecek planlarını çok daha eş zamanlı masaya yatırmış oldum. Bir gün tekrar aday olursam bu tecrübenin önemli bir sonuç doğurmasını bekliyorum. O gün seçilseydim bugün ki kadar tecrübeli olmazdım. Ya da bundan sonra ki dönemde ben eğer başkan olacaksambu tecrübelerin meyvesi kesinlikle ortaya çıkmış olacaktır.  O nedenle benim açımdan seçilmemem iyi olmuştur. Trabzonspor için iyi olmuş mudur onu kamuoyunun taktirinesunuyorum.
 
‘ Yeni Dönem İçin Hızırlığımı Yapıyorum’
 
Evet,  bende görüyorum şuanda yeni bir seçim olduğunda en ideali olabilecek ya da akla gelebilecek isimlerden biri olduğumun farkındayım.Hazırlığımı yapıyorum. Daha doğrusu her an hazır olmak adına bir planlamam var. Kısa vadeli bir planlama ile Trabzonspor’un ayağa kalkacağına kesinlikle inanıyorum. Yani buraya öyle bir güçlü yönetim ve öyle bir lider lazım ki Trabzonspor’u içinde bulundu durumdan çekip 1-2-3-5 sene içesinde 15 senelik yol aldırması lazım.
 
‘Akyazı’da Hata Yapma Şansın Yok’
 
Trabzonspor’un önünde iyi günleri görebileceği bir süreci var bu sürecin en iyi katkısı Akyazı tesisleridir. Eğer yeni yönetimAkyazı tesislerine Trabzonspor’u şahlanması için halledilmesi en büyük proje gibi görmezse oradan çok ciddi kalıcı işler çıkarmazsa orada yeni bir dünya kuramazsa Trabzonspor adına bizim başka şansımız kalmaz. Hedefi kesinlikle 12’den vurmalı, burada hata yapma şansı yok. Ben Trabzonspor hataların yapıldığı ve artık hata lüksünün kalmadığına inanıyorum.
 
‘Camiada Karamsarlık Başladı’
 
İçinde bulunduğu durumda bakıldığında iştahlı bir şekilde Trabzonspor’a çocuklarımızın gençlerimizin sahip çıkıp çıkmadığını görüyorum. Gerçeklerle yüzleşmenin zamanını geldiğini düşünüyorum. Heyecanlı, tez canlıyız,hemen sonuç alınsın isteriz ama soğukkanlı düşünmek zorundayız. Trabzonspor tarihin en derin moralsizliğini yaşıyor. Eğer moral ve motivasyonunuz kaybolmuşsa orası çıkışı mümkün olmayan tünel haline geliyor. Şuan böyle bir tünelin içerisindeyiz. Bunu ben önemsiyorum.
 
‘Akyazı Şansı Doğru Kullanılmazsa!’
 
Trabzonspor yeni bir seçime gidecekse ve o seçimde buranın isim sponsorluğu işini çözülmüş bitmişse muhtemel Muharrem Usta’yı orada kimse göremez.  O şanstır o şans doğru kullanılmazsa artık oraya girip de orada debelenmenin çok fazla bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Motivasyon oradan gelir, yeni bir ruh oradan gelir,ekonominin büyütülmesi oradan gelir yeni yapılanma oradan gelir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler