Çalımbay'ın Müftüoğlu yorumu

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Trabzonspor ile oynayacakları karşılaşmanın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'na ilişkin açıklamalar yaptı.Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray maçında gözle gözükmeyen ama can yakan hakem hataları yaşadık

Çalımbay'ın Müftüoğlu yorumu

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Trabzonspor ile oynayacakları karşılaşmanın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'na ilişkin açıklamalar yaptı.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray maçında gözle gözükmeyen ama can yakan hakem hataları yaşadıklarını belirterek, "Daha dikkatli olmalılar. Galatasaray maçının hakeminden kesinlikle memnun değiliz" dedi.

Sivasspor, pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tesislerde yaptığı antrenman ile sürdürdü. Çalışmaya yurt dışında bulunan Cerny katılmadı. Koşu, açma germe ve 5'e 2 çalışması şeklindeki antrenmanın son bölümünde çift kaleye yer verildi.

Antrenman öncesinde değerlendirmelerde bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, artık ligde telafisi olmayan maçlar oynadıklarını belirterek, "Galatasaray maçı da bunlardan biriydi. Bilhassa bireysel hatalardan canımız yanıyor. Girdiğimiz pozisyonlarda dikkatli olsak kazanabilirdik. Yediğimiz goller inanılmaz kötü goller.

Burada bir de hakem faktörü var. Telafisi olmayan maçlar oynuyoruz. Hakemlerin dikkatli olması gerekir. Bana göre dikkatli değiller. Büyük takımlara biraz daha toleranslı davranıyorlar. Maçın hakemi bizim oyunculara en ufak pozisyonda sarı kart gösterdi. Maçın başında verilmeyen penaltı maçın kader anıydı.

Rakip bir korneri uzun süre kullanmadı. Biz yapsak sarı kart gösteriyor. Bana göre hakemler hata yapıyorlar. Biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor. Çok takımların canı yanıyor. Biz nasıl sahada gayret gösteriyorsak, hakemlerin de bizim gibi gayret göstermesi gerekiyor. Galatasaray maçının hakeminden kesinlikle memnun değiliz. Ama bize yakışanı yapıp kendisini tebrik ettik.

Bunu birilerinin söylemesi gerekiyor. Belki çok fazla gözükmüyor ama maça damgayı vuran hakem oldu. İnanılmaz derece basit, gözükmeyen ama insanın canını yakan hatalar oluyor. Hakemlerin kalan maçlarını iyi yöneteceklerine inanıyorum. Hakemler bizi tutsun istemiyoruz, normal yönetsinler yeter. Biz gerekli mücadeleyi sahada gösteriyoruz zaten.

Bunları çok üzüldüğümüz için söylüyorum. Daha önce sadece Eskişehir maçındaki hatalarla ilgili konuşmuştum. İnşallah bundan sonra daha dikkatli olurlar. Kuddusi Müftüoğlu tecrübeli bir hakem. 

Trabzon maçını iyi yöneteceğine inanıyoruz. Biraz daha dikkat ederlerse çok daha iyi olur. Kalan 5 maçımızı mükemmel bitirmek istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor