Çalımbay: Ligdeki yerimiz tesadüf değil

Spor Toto Süper Lig'de 8 hafta sonunda 14 puanla 4'üncü sırada yer alan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü  Rıza Çalımbay, ligde bulundukları konumun tesadüf olmadığını söyledi.Çalımbay, yeni kurulan bir ekip olmalarına rağmen çok iyi bir ekip ruhu oluşt

Çalımbay: Ligdeki yerimiz tesadüf değil

Spor Toto Süper Lig'de 8 hafta sonunda 14 puanla 4'üncü sırada yer alan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü  Rıza Çalımbay, ligde bulundukları konumun tesadüf olmadığını söyledi.

Çalımbay, yeni kurulan bir ekip olmalarına rağmen çok iyi bir ekip ruhu oluşturduklarını belirterek, "Sezon başını çok iyi değerlendirdik. Çok iyi bir çalışma döneminin ardından lige iyi giriş yaptık. Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlara karşı deplasmanda iyi mücadele ettik. Trabzonspor'a karşı deplasmanda ve kendi sahamızda Medical Park Antalyaspor'a kaybettiğimiz maçlarda bile mücadele eden bir takım görüntüsü ortaya koyduk. Aldığımız sonuçlara, oynadığımız futbola bakıldığında ligdeki konumumuz tesadüf değil" dedi.

Sezon başından itibaren iyi işler yapmalarına rağmen halen tam olarak hazır olmayan oyuncuların olduğunu ifade eden Çalımbay, şöyle devam etti:

"Uche, uzun bir sakatlık döneminin ardından takıma katıldı. Çok şey beklememize rağmen henüz beklenen katkıyı sağlayamadı. Kweuke, cezası nedeniyle uzun süre forma giyemedi. Hazırlık maçları ile eksiklerini gidermeye çalıştık ama hazırlık maçı ile lig maçı farklı. Eren Albayrak iyi oynadığı dönemde, Depetris tam aramıza katıldığı sırada şanssız sakatlıklar yaşadı. Süper Lig'de ilk kez mücadele eden arkadaşlarımız lige yeni yeni alışıyor. Bu eksikliklerimizi giderdiğimiz zaman çok daha iyi işler yapacağız."

ESKİŞEHİRSPOR MAÇI

Hafta sonu Eskişehirspor ile deplasmanda zor bir maça çıkacaklarını kaydeden Çalımbay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eskişehirspor, ligin en önemli takımlarından biri ve Eskişehir her takım için çok zor deplasman. Önemli bir taraftar gücüne sahip. Ligin en zor deplasmanlarından birinde oynayacağız ama biz de deplasmanlarda iyi mücadele ediyoruz. Eskişehirspor maçında puan veya puanlar hedefliyoruz. Ligde hiçbir maça beraberlik düşüncesiyle çıkmıyoruz. Beşiktaş maçında ligde ilk kez bir maçta gol atmayı başaramadık. Eskişehirspor maçında bütün oyun planlarımız gol üzerine olacak. Futbolcularımız kapasitelerinin üzerine çıkarsa galibiyetle döneceğimize inanıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor