Çalımbay İstifa nedenini açıkaldı

Çaykur Rizespor'daki görevinden istifa eden tecrübeli teknik adam Rıza Çalımbay, yönetim ile transfer konusunda anlaşmazlığa düştüklerini ve geride iyi bir takım bıraktığını söyledi.Rıza Çalımbay, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında

Çalımbay İstifa nedenini açıkaldı

Çaykur Rizespor'daki görevinden istifa eden tecrübeli teknik adam Rıza Çalımbay, yönetim ile transfer konusunda anlaşmazlığa düştüklerini ve geride iyi bir takım bıraktığını söyledi.

Rıza Çalımbay, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında istifa süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İstifa kararının ani bir karar olmadığını belirten Çalımbay, "İstifa zor bir süreçtir. Tüm yaptıklarınızı göz önüne alarak yapılanlar, yapılamayanları düşünür, ona göre karar verirsiniz. Camia adına tüm alternatifleri göze alarak karar verdik. Bazı şeyleri değiştiremediğinde yolunu değiştireceksin. Bu ayrılık sevdiğimiz şehir halkına ve sevdiğim takıma hayırlı olsun. Başarıyı hedeflemiştik ama olmadı. Alt ligden gelen bir takımı almıştık. Yapılan takviyelerle iyi de başladık. Takımdaki sorunları biz o zaman görüp söyledik. Maalesef bunlar futbolun içinde var.

İkinci yarıda yine transferler yaptık. Bunda da tek hedefimiz bu takımın başarısıydı. Biz eksikleri görüp yönetime sunduk. Onlar da bu transferleri yapmaya çalıştı. Kim ne derse desin, biz transferlerimizi hep geç yaptık. Ligin ikinci yarısında Gençlerbirliği maçına 17 kişi çıktık. Trabzonspor maçına ise tam kadro çıkıp iyi oynadık ama kazanamadık. Son oynadığımız Kayseri Erciyesspor maçında zaman zaman mükemmel oynadık. Tüm amacımız iyi bir kadro kurmaktı. Bunu da yaptık. Benim ayrılma nedenimin saha ile alakası yok. Biz ekip olarak böyle bir karar verdik. Bu takım çok başarılı olacak. Bunda kimse endişe etmesin. Kurduğumuz bu kadro çok iyi şeyler yapacak" dedi.

"YÖNETİMLE TEK SORUNUMUZ TRANSFERDİ"

Çalımbay, yıllar önce Çaykur Rizespor'un başına daha zor bir zamanda geldiğini hatırlatarak, "Biz yine burada görev aldık ve gerekli mücadelemizi vererek, başarılı sonuçlara imza attık. Şu an geldiğimiz durumda rencide edildiğimiz yerde duramayız. Biz asla görevden ve zordan kaçmayız. Bıraktığımız yerde de iyi izler bırakırız. Biz taraftarımıza, basınımıza, personelimize teşekkür ediyoruz. Bazı şeyler bize uymadığından ayrılma kararı verdik. Bizim yönetimimizle tek sıkıntımız transferdi. Her yönetimin bir transfer bütçesi var. Bazen alınır, bazen alınmaz. Ben şu an buradan ayrılıyorum. Yarın yine bana gel denilirse, burada seve seve gelir çalışırım" şeklinde konuştu.

ÖMER OFLUOĞLU: "LİGDE SIKINTI YAŞAMAYACAĞIZ"

Çalımbay'ın ardından söz alan Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu üyesi Ömer Ofluoğlu ise, "Hocamız sportif anlamda bazı eksiklerinin giderilmediğini söyledi. Yapılanları yetersiz ve geç yapıldığını ifade etti. Lige yeni çıkan bir ekiptik. Oturmuş bir kadromuz yoktu. Şu an ilk 11'de oynayan birkaç oyuncumuz var. 25 tane transfer yaptık. Transfer yapmak gerçekten zor. Ben transferler için komitemize teşekkür ediyorum. Hocamız ile güzellikler içinde çalıştık. Onun verdiği liste doğrultusunda transferlerimizi yaptık ama istenilen sonuçlar gelmeyince bu tür ayrılıklar yaşanabilir. Ben teknik kadromuza gelecek görevlerinde başarılar diliyorum. Hocamızın da söylediği gibi iyi bir kadromuz var. Biz bu ligde sıkıntı yaşamayacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler