Cale: 'Ayasofya'ya gittim'

Trabzonspor'da Şenol Güneş'in vazgeçemediği isimler arasında yer alan Hrvoje Cale’den çarpıcı açıklamalar…Cale, Trabzon'da dini vecibelerini her zaman rahatlıkla yerine getirdiğini belirterek, "Ben zaten sizin geleneklerinizi çok yakından tanıyorum ve kül

Cale: 'Ayasofya'ya gittim'

Trabzonspor'da Şenol Güneş'in vazgeçemediği isimler arasında yer alan Hrvoje Cale’den çarpıcı açıklamalar…

Cale, Trabzon'da dini vecibelerini her zaman rahatlıkla yerine getirdiğini belirterek, "Ben zaten sizin geleneklerinizi çok yakından tanıyorum ve kültürel olarak kendimi size yakın hissediyorum. Hem de bu konuda meraklıyım. Karşılaştığım her şeyi takım arkadaşlarıma soruyorum. İslam'daki dini bayramları ve dini vecibeleri merak ediyorum ve araştırıyorum. Takım arkadaşlarım da oturup uzun uzun bunu bana anlatıyorlar" diye konuştu.

 

"BURADA KENDİMİ HİÇ YABANCI HİSSETMEDİM"

Cale, İstanbul'da bir-iki kez Ayasofya'ya gittiğini de vurgulayarak, "Bazı dini mekanları da ziyaret ediyorum. Buradaki dini geleneğe karşı sonsuz bir saygı duyuyorum. Bunların bir çoğuna da yabancı değilim ve bir çok şeyin anlamını biliyorum. Burada veya İstanbul'da kendimi hiç yabancı gibi hissetmedim. Trabzon'a geleli 2.5 seneyi geçti ama sokakta gezerken bile hiç kimseyle bir sürtüşmem olmadı. Ya da kimseden bana karşı olumsuz bir şey görmedim. Bu yüzden kendimi buraya ait hissediyorum" dedi.

 

"TÜRKİYE'YLE İLGİLİ HEP OLUMLU ŞEYLER SÖYLÜYORUM"

Hırvatistan Milli takımına seçilmemesine bir anlam veremediğini de ifade eden Cale, "Trabzonspor'a geldiğim ilk dönemlerde milli takıma seçiliyordum. Ama sonlardan daha seçilmemeye başladım. Bunu anlamıyorum, belki de milli takımın başındakiler bizim ne kadar zorlu bir ligde mücadele ettiğimizi anlamıyordur. Umarım yeniden milli takıma seçilirim. Türkiye'ye gelmek isteyen Hırvat oyuncular beni arayınca onlara hep Türkiye ile ilgili olumlu bilgiler verdiğimi düşünüyorum. Çünkü tüm konuşmalarda burayla ilgili olumlu ifadeler kullandım" şeklinde konuştu

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor