Çakıroğlu neden istifa etti Açıkladı!

Trabzonspor’da yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Sebahattin Çakıroğlu, “Biz Trabzonspor kulübüne gelmiş geçmiş en büyük zararı veren ekibiz” dedi.Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifa eden Sebahattin Çakıroğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’n

Çakıroğlu neden istifa etti Açıkladı!

Trabzonspor’da yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Sebahattin Çakıroğlu, “Biz Trabzonspor kulübüne gelmiş geçmiş en büyük zararı veren ekibiz” dedi.

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifa eden Sebahattin Çakıroğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu eleştirdi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Bir yıla yakın süredir Trabzonspor’da görev yaptığını hatırlatan Çakıroğlu, “Bu zamanı hep beraber geçirdik ve birçok olayı birlikte yaşadık. Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras olan Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerim sırasında kapalı kapılar ardında konuşmadım. Ne yaptıysam kendime görev addettiğim doğruluk, dürüstlük ve şeffaflıktan da vazgeçmedim. Hepinizin yakından takip ettiği üzere bir müddet önce kulübümüzü yönetme tarzı konusunda mevcut yönetim kurulu başkanı ile derin fikir ayrılıklarımız oldu ve başkan yardımcılığı görevimi bıraktım. Hiç istemediğim halde bu durum dışarıya amacını aşan ve Trabzonspor’a karşı mihrak kollayanlara malzeme verecek şekilde yansıdı veya yansıtıldı” ifadelerini kullandı.

"YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİMDEN DE İSTİFA EDİYORUM"

Çakıroğlu, başkan Hacıosmanoğlu ile fikir ayrılığının devam ettiğini belirterek, “Aramızdaki görüş ayrılıkları giderek daha da büyümektedir. Mevcut durumun Trabzonspor’a yakışmayacağı gibi katkı sağlamayacağı da aşikardır. Özellikle Trabzonspor’un Avrupa kupalarına katılma ihtimalinin çok arttığı bugünlerde, benim ve mevcut başkanın arasındaki düşünce ayrılıkları üzerinden Trabzonspor’umuzun yıpratılmasına hiçbir samimi Trabzonlu’nun gönlü razı olmayacağı gibi benim de gönlüm razı olmadı. Bu kritik dönemde Trabzonspor’un başarısı için gerekli olan en önemli şeyin birlik ve beraberlik olduğuna olan inancımdan dolayı ve bugün için doğru olanı yapmak adına, yönetim kurulu üyeliğimden de istifa ediyorum” şeklinde konuştu.

"TRABZONSPOR’UN BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACI VAR"

Trabzonspor’un ne bir paralı başkana ne de başka güçleri olan birine ihtiyacı olmadığını vurgulayan Çakıroğlu, "Trabzonspor’un sadece birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Mevcut yönetim kurulu başkanının da bunları düşüneceğini ve göz ardı etmeyeceğini düşünüyorum. Kendi insiyatifindedir ancak 15 kişilik yönetimden 6 kişi istifa etti. Yeni arkadaşlarla yetki tazelemeye gidebilir veya gitmeyebilir. Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Trabzonspor’un kim başkan olacak diye bir sorunu yok aslında. Trabzonspor lobisini oluşturacak, Trabzonspor’un gücünü eski Anadolu kulüpleri ile olan bağlarını ve Trabzonluluğun sempatisini geri getirecek birisinin arkasında olmak gerekir. Bunları bir araya getirecek kim olursa, biz arkasında olmaya hazırız. Başkanlık diye bir şey yok. Önce genel kurul kararı olması lazım. Olduktan sonra Trabzonspor taraftarı olarak buradayım. Orada bize hangi görev düşerse onu yapmaya hazırım" diye konuştu.

DEVAMI İKİNCİ SAYFADA

 

"BENİ KİMSE İSTİFA İÇİN ZORLAMADI"

Çakıroğlu, Trabzonspor’u kavgaya sürekleyecek ortama mahal vermemek için istifa ettiğini ifade ederek, "Şu gün için böyle bir karar alırsalar hata yaparlar. Bana göre 3-4 maç daha yapıp Avrupa hakkını kazanabilmelidirler. Ondan sonra da yeni sezon için ya güvenoyu almalılar ya da gelecek olan insanların ara dönemde yeni takım kurmalarına müsaade etmeleri gerekiyor. Beni kimse istifa için zorlamadı. Şu anda benim istifa etmemin yegane amacı bir kavgaya mahal vermemek. Şu anda 3 maçımız kaldı. Trabzon inşallah bunları alır. Galatasaray’ı da burada yeneriz. Belki ikincilik şansımız bile var. Böyle bir durumda Trabzonspor’u kavgaya sürükleyecek ortama mahal vermemek için istifa ediyorum" dedi.

"TÜRKİYE’NİN EN İYİ ALT YAPISINI KÜMEYE GÖNDERDİK"

1461 Trabzon’un Spor Toto 2. Lig’e düştüğünü hatırlatan Çakıroğlu, şunları söyledi:

"Türkiye’nin en iyi alt yapısını kümeye gönderdik. O zaman biz Hacıosmanoğlu’na soralım, nasılsa cevap verecek. Sebahattin Çakıroğlu’na verilmiş hangi görevi yapmadım veya üstlenmem gereken üstlenmediğim bir tane görev söylesin. Hepinizin huzurunda Trabzonspor yönetiminden değil, Trabzonsporluluktan da istifa edeceğim. Bakın ben bu konulara girmek istemiyordum. Biz buraya bir ekip olarak geldik. Geldiğimizde holding patronlarını da geride bırakarak, önümüzdeki siyasetçileri geride bırakarak seçildik. Ne söyledik; Trabzonspor siyaset üstüdür. Trabzonspor hepimizin üst kimliğidir. Trabzonspor yönetim kurulu masasında benim solumda CHP’li, sağımda MHP’li önümde AKP’li arkadaşım. Alkol içen, namaz kılan arkadaşım. Hiç birinden Trabzonspor’u alamazsınız. Hani Anadolu beyiydik. Bana Kayseri’den başka bir tane dostumuzu söyleyin. Hani birleştirici olacaktık. Hani alt yapımız olacaktı. Karadeniz takımlarından destek verdiğimiz bir tane amatör takım söyleyin."

TRABZONSPOR'A EN BÜYÜK ZARARI VEREN EKİBİZ

Çakıroğlu, Hacıosmanoğlu’nun yönetim kurulu üyeliğine girdiği için pişman olduğunu da söyleyerek, "Pişman olmasaydım istifa etmezdim zaten. Biz Trabzonspor kulübüne gelmiş geçmiş en büyük zararı veren ekibiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor