Çakır Euro 2012'ye hazır

 Polonya ve Ukrayna'da yapılacak 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev alacak FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, İstanbul'daki çalışmalarını tamamladı.   Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, Çakır ve turnuvada görev alacak yardımcı

Çakır Euro 2012'ye hazır

 

Polonya ve Ukrayna'da yapılacak 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev alacak FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, İstanbul'daki çalışmalarını tamamladı.  

 

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, Çakır ve turnuvada görev alacak yardımcı hakemler ile ilave yardımcı hakemlerin yarın saat 12.20'da Atatürk Havalimanı'ndan Polonya'ya hareket edecekleri bildirildi. 

 

Geçtiğimiz hafta Riva'daki TFF tesislerinde kampa giren Cüneyt Çakır'a kondisyoner Ali Kızılet, mentor olarak Oğuz Sarvan ve Turgay Biçer eşlik etti. Cüneyt Çakır ayrıca A Milli Takım'la EURO 2000 heyecanı yaşayan eski A Milli Takım teknik direktörü Mustafa Denizli ile bir araya gelerek, kendisinin deneyimleri hakkında görüş alışverişi yaptı. Çakır ve diğer hakemler Merkez Hakem Kurulu yöneticileriyle de kendileri için verilen moral yemeğinde bir araya geldi. 

 

Tarihi bir başarı göstererek, 4 yılda bir düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev alacak 12 Avrupalı hakemden biri olmayı başaran Cüneyt Çakır, aynı zamanda 16 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası'nda maç yönetecek ilk Türk hakemi olacak. 

 

Maçları yönetecek hakemin ülkesinden, kendisine yardımcı olacak 5 hakem daha belirleyen UEFA, FIFA kokartlı yardımcı hakemler Bahattin Duran ve Tarık Ongun'u görevlendirdi. FIFA kokartlı hakemler Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek de EURO 2012'de kale çizgilerinde görev alacak. FIFA kokartlı yardımcı hakem Mustafa Emre Eyisoy da yedek yardımcı hakem olarak olası bir sakatlanma ve aksilik durumunda görev alması için atandı. 

 

Toplam 2 ülkede 8 şehirde yapılacak 2012 Avrupa Şampiyonası, 8 Haziran'da başlayacak ve 1 Temmuz 2012'de sona erecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler