Çakır 8 hakem arasına girdi

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, EURO 2012'de görev alacak.

Çakır 8 hakem arasına girdi

FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, Türk hakemliğinin gururu olarak EURO 2012’ye devam ediyor.

Grup maçlarının tamamlanmasından sonra toplanan UEFA Hakem Komitesi, turnuva için seçilen 12 hakemden 8’inin çeyrek final ve sonrasında görev almasına karar verdi. Şampiyonanın en genç hakemi olan Cüneyt Çakır da Avrupa’nın en iyi 8 hakemi arasında kalma başarısı gösterdi.

Görevli 12 hakemden Macar Viktor Kassai, İspanyol Carlos Carballo, Hollandalı Bjorn Kuipers ve Alman Wolfang Stark turnuvaya veda etti.

Pazar günü 4. hakem

Cüneyt Çakır, turnuvada şimdiye kadar 11 Haziran’daki Ukrayna-İsveç ve 18 Haziran’da oynanan İtalya-İrlanda Cumhuriyeti maçlarını başarıyla yönetti.

16 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası’nda görevlendirilen ilk Türk hakem olan Cüneyt Çakır ilk olarak 24 Haziran’da Kiev Olimpiyat Stadyumu’nda yapılacak İngiltere-İtalya maçında dördüncü hakem olarak görev yapacak.

İngiltere-İtalya maçını Portekizli hakem Pedro Proença yönetecek. FIFA kokartlı yardımcı hakemimiz Bahattin Duran da olası bir sakatlanma durumunda görev alması için yedek yardımcı hakem olarak atandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler