Çakar'dan TS FB değerlendirmesi

Fenerbahçe'den gelen gol haberleri sonrası Trabzonsporlu futbolcuların sahadaki motivasyonunu nasıl buldunuz? TRABZONSPOR maça çok hızlı başladı ve erken bulduğu gollerle daha ilk dakikalarda 2-0' yakaladı. Fenerbahçe'nin gol haberlerinin etkisi önce trib

Çakar'dan TS FB değerlendirmesi

Fenerbahçe'den gelen gol haberleri sonrası Trabzonsporlu futbolcuların sahadaki motivasyonunu nasıl buldunuz?

TRABZONSPOR maça çok hızlı başladı ve erken bulduğu gollerle daha ilk dakikalarda 2-0' yakaladı. Fenerbahçe'nin gol haberlerinin etkisi önce tribünlere yansıdı. Kadıköy'den gelen bu haberler oyunun son bölümlerinde ciddi şekilde kendini gösterdi. Eminim ki Şenol Güneş puan puana süren bu yarışta futbolcularının kendi oyunlarına konsantre olabilmeleri için gerekeni yapıyordur. Ama tabii ki sahadaki oyuncuların böyle bir yarışta diğer maçı düşünmelerini tamamen engelleyemezseniz. Ben son maçta bu durumun kendini daha fazla hissettireceğini düşünüyorum.

Trabzonspor'da cezalı olan Burak'ın Karabükspor maçında forma giyemeyecek olması takımı nasıl etkiler?

BU sezon müthiş bir patlama yapan Burak'ın olmaması önemli bir eksiklik. Ancak son hafta öyle bir maça çıkıyorsunuz ki her ne olursa olsun kazanmak zorundasınız. Bu tür karşılaşmalarda artık isimlerin önemi kalmaz. Sanırım Şenol Güneş tercihini Alanzinho ya da Engin'den yana kullanacaktır.

Bütün çağrılara rağmen Avni Aker'de tribünler dolmadı. Kadıköy'de ise boş yer yoktu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

SANIRIM takımın 9 puan öndeyken bu duruma gelişi Trabzonsporlu taraftarları biraz demoralize etmiş olabilir. Ayrıca hafta boyunca tribünlerin dolmayacağından ve satılmayan biletlerden bahsedildi. Ama Trabzonspor seyircisi takımlarının bu sezon çok iyi bir performans gösterdiğini ve futbol oyununun tahmin edilemez olduğunu unutmamalı. Sezonun son düdüğü çalana kadar şampiyonluk umudu vardır ve bu ihtimal onları tribüne taşımalı.

Ben geçen haftaki yazımda dünkü maçların Trabzonspor ve Fenerbahçe için çok kolay geçeceğini belirtmiştim. Tahmin ettiğim gibi de oldu. Ancak son haftada oynanacak olan karşılaşmalarda stres tavan yapacaktır, bu da futbolu etkiler.

Ahmet Çakar: 3 penaltı da doğru

Fenerbahçe adım adım şampiyonluğa yaklaşıyor. Artık önlerinde sadece Sivasspor engeli kaldı. Ama Süper Lig'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında yaşanan yarış uzun yıllar unutulmayacağa benziyor.

Dün geceki karşılaşmaya iki adam damgasını vurdu. Biri hakem Cüneyt Çakır, diğeri ise Fenerbahçe Kaptanı Alex de Souza. Cüneyt Çakır, Fenerbahçe lehine üç penaltı verdi, kaptan Alex de üçü penaltıdan olmak üzere tam 5 gol attı.

Gelelim penaltılara. Bence üçü de doğru karardı. İlk penaltıda, Alex sağ ayağıyla topu rakibinden kurtarıyor, Ankaragücü'nden Rajnoch topa hamle yapıyor ama dokunamıyor. Ve Rajnoch'un uzanmış ve hafif de yukarı kalkmış ayağı Alex'in koşu yolunda engel oluyor; ardından da penaltı geliyor.

KIRMIZI KARTTA DA HAKLI

İkinci penaltıda karar çok açık. Niang topu kaleci Senecky'nin yanından atıyor, bu arada da kalecinin çelmesi ile kendini yerde buluyor. Penaltı tartışmasız bir karar. Ama burada hakem Cüneyt Çakır bariz gol şansı engellendiğinden dolayı Senecky'ye kırmızı kart da gösterdi. Bence bu da doğru. Zira Senecky, faul yaptığı an Senegalli futbolcu ile yanındaki Ankaragüçlü defans oyuncusu aynı hizadalar. Diğer bir deyimle Senegalli Niang için bariz gol şansı devam ediyor idi.

Üçüncü penaltı ise yine çok açık. Niang bu sefer kaleci Özden'in yanından kurtulduğu anda Özden'in vücut ve kol müdahalesi ile yine düşürülüyor. Burada Cüneyt Çakır sarı kart verdi ama bence karar bariz gol şansının engellenmesinden ötürü karar yine kırmızı kart olmalıydı. Zira Niang penaltıya mağruz kalmasa çaprazdan da olsa sol ayakla golü yapacaktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor