Buz Hokeyi şampiyonu olduk

Erkek Buz Hokeyi Milli Takımı, Erzurum'daki Dünya Şampiyonası'nda tarihi bir başarı elde ederek altın madalya kazandı. Erzurum Buz Arena'daki son maçında Lüksemburg'u 8-1 yenen milliler, namağlup tamamladığı maçların ardından 3. Klasman müsabakalarını bir

Buz Hokeyi şampiyonu olduk

Erkek Buz Hokeyi Milli Takımı, Erzurum'daki Dünya Şampiyonası'nda tarihi bir başarı elde ederek altın madalya kazandı. Erzurum Buz Arena'daki son maçında Lüksemburg'u 8-1 yenen milliler, namağlup tamamladığı maçların ardından 3. Klasman müsabakalarını birinci tamamladı.

 

Maçın ilk periyoduna hızlı başlayan ve Emrah Özmen'in attığı golle 1-0 üstünlük sağlayan milliler, ikinci periyoda da taraftarın coşkulu desteğiyle ve yine Emrah Özmen'in kazandırdığı golle başladı. Bu periyotta rakibine oranla daha iyi bir oyun sergileyen Türk Milli Takımı, Yusuf Halil, Caner Baykan ve Emrah Özmen'in attığı gollerle bu bölümü 4-0 önde tamamladı.buz_hokeyi.jpg

 

Milliler üçüncü ve son periyotta da rehavete kapılmadan disiplinli oyununu sürdürdü. Bu periyotta ilk golü Lüksemburg Milli Takımı kaydederken, milli takımı adına ise Serkan Gümüş, Batin Kösemen ve Yusuf Halil'in golleri geldi. Erkek Buz Hokeyi Milli Takımı, karşılaşmayı 8-1 galip bitirerek, grubunda şampiyon oldu.

 

Maçın ardından buz üzerinde büyük bir mutluluk yaşayan milliler, salondaki taraftarları, ellerindeki Türk bayraklarıyla selamladı. Milliler daha sonra piste gelen federasyon yetkilileri ve protokoldekilerle mutluluklarını paylaştı.

 

-Buzun aslanları-

 

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, maçın ardından yaptığı açıklamada, ''Türkiye, bu hokeyinde tarihinde ilk kez altın madalya kazandı. Bu çocukların hepsini alnından öpüyoruz. Bunlar buzun aslanları. Sadece altın madalya almadık, aynı zamanda Türkiye tarihinde ilk kez bir üst tura çıktık'' dedi.

 

Daha sonra yapılan seremonide ise karşılaşmada başarılı seçilen her iki takımdan birer oyuncuya plaket verildi.

 

Erkek Buz Hokeyi Milli Takımı, 3. Klasman maçlarında Yunanistan'ı 6-1, Moğolistan'ı 10-0, İrlanda'yı 5-3 ve Kuzey Kore'yi 4-2 yenmişti. Son maçında Lüksemburg'u da 8-1 yenen milliler, maçlarını namağlup tamamladı.

 

Türk Milli Takımı'nda yer alan sporcular şunlar:

 

Kaleciler: Fikri Atalı, Levent Özbaydoğan, Barış Uçele

 

Oyuncular: Emrah Özmen, Erdoğan Coşkun, Serdar Semiz, Alper Solak, Serkan Gümüş, Yusuf Halil, Gökalp Solak, Batın Kösemen, Bekir Akgül, Oktay Yavuzarslan, Doğu Bingol, Göktürk Taşdemir, Galip Hamarat, Cengiz Akyıldız, Burak Aktürk, Caner Baykan, Cafer Abaylı, Gürkan Çetinkaya.

 

Öte yandan, Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3. Klasman müsabakaları, saat 21.00'de yapılacak Kuzey Kore-İrlanda maçıyla sona erecek.

 

Başbakan Erdoğan kutlama mesajı gönderdi

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası'nda ikinci klasmana yükselen Buz Hokeyi Milli Takımı'nı kutladı.

 

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, Buz Hokeyi Milli Takımı'nın 2013 yılında yapılacak dünya şampiyonasında ikinci klasman grubuna yükselmesinden dolayı Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman'a kutlama mesajı gönderdiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor