Büyüklük boş söylemlerle olmaz!

 ‘Trabzonspor taraftarlarının güvenlik gerekçesi ile Giresun'a gelmemesini istemesi ve  Giresun Valiliği'nin yapılan "Gelmeyin" çağrısının ardından Trabzonspor Basketbol yönetimi alınan karara tepki gösterdi.Giresun Valiliği Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü a

Büyüklük boş söylemlerle olmaz!

 

‘Trabzonspor taraftarlarının güvenlik gerekçesi ile Giresun'a gelmemesini istemesi ve  Giresun Valiliği'nin yapılan "Gelmeyin" çağrısının ardından Trabzonspor Basketbol yönetimi alınan karara tepki gösterdi.

Giresun Valiliği Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü aracılığı ile Trabzonspor Basketbol takımı yöneticilerine gönderdiği yazıda taraftarların getirilmemesini istemişti. Bu açıklama üzerine Trabzonspor yönetimi ise bu açıklamaya; “Büyük kulüp olmak boş sözlerle olmaz" diyerek cevap verdi.

İşte Trabzonspor'dan yapılan o açıklama;

Trabzonspor Basketbol Kulübü Yönetim Kurulu olarak 30 Mart 2013 tarihinde,  Giresun 19 Eylül Spor Salonu’nda oynayacağımız Yeşil Giresun Belediye Spor müsabakasını izlemek isteyen taraftarlarımızın, sezon başında Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından açıklanan yönergeler doğrultusunda, Giresun’a gideceklerini, 15 Mart 2013 tarihinde yazılı olarak ilgili makamlara bildirmemizin ardından yaşanan bazı gelişmeleri büyük bir ibret ve endişeyle takip etmekteyiz.

Bildirimimize cevap olarak, 25.03.2013 tarihinde, Giresun İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Trabzon Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla tarafımıza gönderilen resmi yazıda; Yeşil Giresun Belediyespor’un müsabakalarını oynadığı 19 Eylül Spor Salonu’nda misafir takım seyirci giriş kapısı ve tribünüyle, tuvalet, lavabo ve kantin hizmetlerinin müstakil olarak tesis edilmediği dile getirilmiş, seyircilerin can, mal ve sağlık emniyetlerinin sağlanmasının mümkün olmadığına dikkat çekilmiştir.

Bu gerekçelere dayanılarak Giresun İl Güvenlik Komisyonu tarafından alınan karar çerçevesinde seyircimizin salona alınmayacağı tarafımıza iletilmiştir.

Tüm kamuoyunun bildiği gibi; 15.12.2012 tarihinde Trabzon’da oynanan müsabakaya 300 civarında Yeşil Giresun Belediye Spor taraftarı gelmiş, maçtan sonra olay çıkarmalarına rağmen alınan güvenlik önlemleri sonucunda bir tanesinin dahi burnu kanamadan salondan ayrılmışlardır.

Yeşil Giresun Belediye Spor yönetimi tarafından ilk maçta kendi taraftarlarının çıkardıkları olaylar sonrasında yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere verilmiştir:  “Büyük kulüp olmak; büyük bir şehir olmak herhangi bir müsabakada galip gelmekle olmaz. Büyük kulüp olmayı saha dışı duruş ve davranışlar belirler. Bizler hiçbir zaman günlük düşünmediğimiz gibi, buraya gelen tüm misafir takım ve yöneticilerini, şehrimizin ve kent insanımızın zarafeti ve misafirperverliği ile ağırlamaktan her zaman onur duyduk. Sporun ruhuna aykırı yönetici ve taraftar anlayışını şiddetle reddediyoruz. BASKETBOL KENTİ GİRESUN”

Ancak gelinen aşamada maalesef bu cümlelerin sahipleri, komşu il takımının taraftarlarının salona alınmamaları yönündeki karara sessiz kalmaktadırlar.

Bu yaklaşımdaki zerafet ve misafirperverliği (!) anlamakta güçlük çekiyoruz.

Bizim anlayışımıza göre ise; “Büyük kulüp olduğunu” iddia etmek  sadece açıklamalardaki altı boş söylemlerle değil, bu söylemleri eylemlerle desteklemekle olur.

Kimin büyük olduğunu görmek için ise Türk spor tarihine, kulüplerin varsa kendi müzelerine bakmak yeterlidir.

Sonuçta sadece kaybedenin kazananı alkışlayacağını düşündüğümüz komşu iki ilin takımları arasında oynanacak bir basketbol müsabakasını izleyecek olan taraftarımızın can, mal ve sağlık güvenliğinin sağlanamadığı bir ortamda; sporcularımızın, teknik heyetimizin, yöneticilerimizin ve bizimle birlikte maçı izlemeye gelecek olan basın mensuplarının da tehlikede olacağını düşünmekteyiz.

Bu nedenle, söz konusu karardaki ısrarın devamı halinde, müsabakanın  farklı bir salonda ya da uygun şartların bulunduğu başka bir şehirde oynanmasını talep etmekteyiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler