"Bütün maçlar bir risktir"

Belaruslu Raman Dzekhakanau, karşısında baştan sona üstün bir mücadele sergileyen  Selçuk, maçın ardından medyaya yaptığı açıklamada, ‘Bu benim için iyi bir hazırlık maçı oldu. Boksta hafif rakip yoktur bütün maçlar bir risktir ters bir yumruk her şeyi bi

"Bütün maçlar bir risktir"

Belaruslu Raman Dzekhakanau, karşısında baştan sona üstün bir mücadele sergileyen  Selçuk, maçın ardından medyaya yaptığı açıklamada, ‘Bu benim için iyi bir hazırlık maçı oldu. Boksta hafif rakip yoktur bütün maçlar bir risktir ters bir yumruk her şeyi bitirir. Ben bu riski göze alarak maç eksiğimi gidermek adına ringe çıktım, çok şükür bu maçı da kazasız tamamladım. Maçın ilk raundunda rakibimi abondone ederek yere düşürdüğümde antrenörüm bana eksiklerimizi görmek adına maçı biraz uzatmamı söyledi. Bu yüzden karşılaşma kontrolüm altında biraz uzun sürdü. Sizlerin de bildiği gibi iki yıldan beri dünya şampiyonluk maçına çıkmak için bekletiliyorum performansımın en iyi olduğu dönemler zaman kaybıyla geçti. Ben de bu durumdan çok sıkılmaya başladım. Menajerim elinden geldiğince uğraşlar verdi ancak onun da gücü yetmedi çünkü boksta büyük bütçeler dönüyor ve bu durum karşısında bazen yapabilecek bir şey olmuyor, tıkanıp kalıyorsunuz’ şeklinde konuştu.

Boks ülkemizde hak ettiği ilgiyi

Boksa olan ilginin medyaya bağlı olduğunu belirten Selçuk Aydın, şöyle devam etti; ‘Ülkemizde futboldan başka sporlar fazla ilgi görmüyor. Medyada bizi destekleyenler de var ancak, genelde boksa olan ilgi hak ettiğinin çok altında kalıyor. İşte bu yüzden insanlar dünya çapında yaptığımız başarılardan haberdar olmuyor ve boks yeterince ilgi görmüyor. Buna bağlı olarak ta sponsorlar fazla reklam getirmeyeceği düşüncesiyle maçlarımıza sponsorluk yapmakta çekimser kalıyor. Daha önce ülkemizde birçok maç yaptım ve hep kendi kazancımdan fedakarlık yaparak çıktım ringe. Sponsor ve yayın gelirleri ülkemizde çok düşük, bundan dolayı dünya çapında yaptığımız maçları ülkemizde değil de Amerika, Almanya ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirmek zorunda kalıyoruz. Geçen yıl Başbakanımız R. Tayyip Erdoğan ve eski spordan sorumlu bakanımızın desteğiyle İstanbul Abdi İpekçi Spor salonunda on bin kişinin önünde Dünya Gümüş Kemer Şampiyonluğunu kazandım. Maçın ardından Başbakanımıza Altın kemeri de ülkemize getireceğime dair söz verdim ve bu sözü yerine getirebilmek için büyük mücadele veriyorum’ dedi.

Gecede ringe çıkan ağırsıklet boksörümüz Erkan Teper, Hırvat rakibi Jakov Gospic’i dokuzuncu rauntta nakavt ederek WBC Akdeniz Ülkeleri kemerinin yeni sahibi oldu. Teper verdiği muhteşem mücadeleyle izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Ayrıca gecede Almanya adına ringe çıkan Fırat Arslan’da rakibini yendi. Bayanlarda Almanya adına Asiye Özlem Şahin, unvan maçını kazandı.

Şu ana kadar elinde Dünya Gümüş Kemer Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya Kıtalar Arası Şampiyonluklarını bulunduran tek Türk boksör Selçuk Aydın, profesyonel ringlerde çıktığı 22 maçta hiç yenilgisi bulunmazken, bugünkü galibiyetiyle 17. nakavtını gerçekleştirmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler