Bursaspor'da sular durulmuyor

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Mesut Mestan, Ahmet Toprak ve Sedat Topaloğlu'nun ''eleştiri sınırları dışında Bursaspor'u küçük düşürücü, aşağılayıcı ve karalayıcı nitelik taşıyan açıklamalarla yeşil-beyazlı camiaya zarar verecek etkinliklerde'' bulu

Bursaspor'da sular durulmuyor

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Mesut Mestan, Ahmet Toprak ve Sedat Topaloğlu'nun ''eleştiri sınırları dışında Bursaspor'u küçük düşürücü, aşağılayıcı ve karalayıcı nitelik taşıyan açıklamalarla yeşil-beyazlı camiaya zarar verecek etkinliklerde'' bulundukları gerekçesiyle tüzüğün 31. maddesi uyarınca disiplin kuruluna sevk edilmelerine yönelik işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

Buna ilişkin karara gerekçe olarak hazırlanan dosyanın disiplin kurulu üyesi Avukat Doğan Kerim Arar'a teslim edildiği bildirilen açıklamada, eski başkanlardan Recep Günay'ın üyelik sıfatı hakkında yargı kararı henüz kesinleşmediği için disiplin kuruluna sevk işleminin yapılamadığı kaydedildi.

Bundan sonraki süreçte kulüp tüzüğünün ilgili maddeleri uyarınca söz konusu üyelerin savunmalarının Kulüp Disiplin Kurulu tarafından isteneceği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Savunma alındıktan sonra veya 15 günlük savunma süresi geçtikten sonra disiplin ihlali varsa ve ihlal hangi kapsamda bulunuyorsa duruma göre uyarma, kınama, geçici ihraç veya kesin ihraç kararları ile disiplin ihlali kanısına varılmadığı halde disiplin cezası verilmesine yer olmadığına dair karar, disiplin kurulumuzca verilecektir. Kulübümüz tarafından verilen her tür nihai kararın yargı denetimine açık olduğunu ayrıca belirtmekte yarar görüyoruz.

Öte yandan, yaklaşık bir yıl evvel kulübümüz eski başkanlarından Recep Günay tarafından iki önceki yönetim kurulu başkanımız İbrahim Yazıcı başkanlığındaki tüm yönetim kurulu üyeleri ve kulüp çalışanları hakkında yapılan şikayet başvurusu üzerine Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam etmekte olduğu için, kurumsal saygı ilkemiz gereği adli soruşturmaya halel getirebilecek herhangi bir açıklama yapılmasından özenle kaçınılmıştır.

Açıklamalarımızda her türlü adli işlemin her kurum ve kişi hakkında yapılabileceği, ancak soruşturmanın Bursaspor Kulübü tüzel kişiliğine zarar verebilecek boyutlar kazanmadan ivedilikle bitirilmesinin arzu edildiği belirtilmiştir. Yönetim Kurulu olarak bugüne değin adli makamlara saygıdan öte her zaman yardımcı olduk ve şikayete uğramış kişilerin de Bursaspor'a her zaman ve koşulda hizmetleri anımsanarak kişilik onurlarının dikkate alınmasının önemine işaret ettik. Umarız ki soruşturma kısa süre içerisinde Bursaspor Kulübü'ne zarar vermeksizin sonuçlanır.'

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor