Bursaspor tura çok yakın

 UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında ülkemizi temsil eden Bursaspor, sahasında Hollanda ekibi Twente ile karşı karşıya geldi.Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Bursaspor 3-1 kazanarak rövanş için avantajlı skoru elde etmeyi başardı.Karşıl

Bursaspor tura çok yakın

 

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında ülkemizi temsil eden Bursaspor, sahasında Hollanda ekibi Twente ile karşı karşıya geldi.

Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Bursaspor 3-1 kazanarak rövanş için avantajlı skoru elde etmeyi başardı.

Karşılaşmada Bursaspor'a galibiyeti getiren golleri 40. ve 82. dakikalarda Batalla ile 58. dakikada Sestak kaydetti. Twente'nin tek sayısı ise 31. dakikada Chadli'den gelirken temsilcimiz Bursaspor sayısız gol pozisyonundan yararlanamadığı maçta, 63. dakikada Batalla ile bulduğu bir pozisyonda da direğe takıldı.

Bu sonucun ardından Bursaspor rövanş için avantajlı skoru elde ederek Hollanda'ya büyük umutlarla gitme şansını yakaladı. Yeşil beyazlı takıma gruplara kalmak için her türlü beraberlik ve galibiyet yeterli olacak.

Bursaspor bu maçın rövanşını 30 Ağustos tarihinde Twente'nin sahasında oynayacak.

 

 

BURSASPOR yendi 

 

Karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Bursaspor, maça adeta fırtına gibi başladı. Batalla ve Pinto ile birlikte Twente kalesini abluka altına alan yeşil beyazlı takım üst üste yakaladığı pozisyonlardan gol çıkaramamanın sıkıntısını yaşamaya başladığı anda kalesinde golü gördü.

31. dakikada sol kanattan yerden gelen ortaya Bursaspor savunmasından kimse müdahale edemedi. Penaltı noktası üzerinde topu kontrol eden Chadli, maçın ilk golünü kaydeden isim oldu.

BATTALLA'DAN HARİKA GOL

Mücadelede baskın oynayan ve pozisyon bulan taraf olan Bursaspor, golü yedikten sonra adeta maça yeniden başladı. Ataklarını sıklaştıran yeşil beyazlı ekip güzel bir organizasyonun ardından golü bulmayı başardı.

40. dakikada Ozan İpek, sol kanattan sol çizgiye inerek ortasını yaptı. Arka direkte Arjantinli oyuncu Pablo Batalla gelişine şık bir vuruş yaptı. Kalecinin bakışları arasında top filelere gitti ve maça denge geldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

SESTAK ÖNE GEÇİRDİ

Maçın başlaması ile birlikte Bursaspor öne geçmenin hesaplarını yapmaya başladı. İkinci devrenin başlamasından kısa bir süre sonra Bursaspor, ikinci golü bularak rakibi önündeki üstünlüğünü eline geçirmeyi başardı.

58. dakikada Sestak, savunmanın arkasına iyi sarktı. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Slovak oyuncu kalecinin uzanamayacağı köşeye topu göndererek Bursaspor'u 2-1 öne geçiren isim oldu.

Dakikalar 63'ü gösterdiğinde ise Batalla, sol kanattan getirdiği top kale sahasına girmeden kaleye gönderdi. Kalecinin bakışları arasında top direkten oyun alanına döndü.

SON SÖZÜ BATALLA SÖYLEDİ

Mücadelede Bursaspor oyunu kontrolü altına alıp, rakibini tuttuğu dakikalarda ise üçüncü golü kaydederek tur kapısını sonuna kadar aralamış oldu. Maçta ilk golü kaydeden günün başarılı ismi Batalla, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydederek skoru 3-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 3-1'lik Bursaspor üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI) 

Maçın ilk tehlikeli atağını 2. dakikada Bursaspor geliştirdi. Rakipten kaptığı topla hareketlenen Pinto, ceza sahası dışından topa sert vurdu. Meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı. 

5. dakikada Bursaspor net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Pinto'nun ara pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Batalla, topu kale alanı içine ortaladı. Sestak'ın vuruşunda top kaleye paralel olarak yandan auta gitti. 

6. dakikada Twente atağında rakibin oluşturduğu tehlikeyi savuşturmak için ikili mücadeleye giren Serdar, sakatlık geçirdi. Oyuna devam edemeyen Serdar yerini Ömer Erdoğan'a bıraktı. Serdar'ın sol ayak alt adalesinde ezilme olduğu öğrenildi. 

11. dakikada N'Diaye'nin mükemmel ara pasıyla sağ kanattan hareketlenen Sestak, topu penaltı noktasına gönderdi. Oluşan karambolde önüne düşen topa Pinto vurdu ancak kaleci Nikolay yerden gelen topu yatarak yakaladı. 

14. dakikada Twente atağında sağ kanattan ceza sahasına giren Janssen, topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Chadli'nin vuruşunda top üstten auta çıktı. 

16. dakikada Bursaspor atağında Batalla'nın pasıyla ceza sahasına giren Pinto, topa yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak direğin hemen yanından auta gitti. 

22. dakikada orta alandan aldığı pasla sol kanattan hareketlenen Pinto, topu ceza alanı önünde bekleyen Batalla'nın önüne attı. Bu oyuncunun gelişine vuruşunda pozisyon autla sonuçlandı. 

31. dakikada Twente'nin golü geldi. Sol kanattan hareketlenen Fer, topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Chadli, düzeltip önüne aldığı topu yerden bir vuruşla filelere gönderdi: 0-1. 

39. dakikada Bursaspor eşitliği sağladı. Sol kanattan hareketlenen Ozan, topu arka direğe ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Batalla'nın gelişine vuruşunda top filelere gitti: 1-1

İkinci yarı birazdan...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler