Bursaspor CAS'a başvurdu

Bursaspor Kulübü, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa kupalarından men kararını CAS'ın durdurmasının ardından açıklama yaptı.Yeşil-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, CAS'a tedbir kararı verilebilmesi için gerekli şartların oluşmadı

Bursaspor CAS'a başvurdu

Bursaspor Kulübü, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa kupalarından men kararını CAS'ın durdurmasının ardından açıklama yaptı.

Yeşil-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, CAS'a tedbir kararı verilebilmesi için gerekli şartların oluşmadığı ve tedbir isteğinin reddini içeren bir dilekçe verildiği duyuruldu. Ayrıca yeşil-beyazlılar, CAS'tan iletilen cevapları da yayımladı.

İşte Bursaspor Kulübü'nün açıklaması...

"Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından UEFA Tahkim Kurulunun Fenerbahçe Spor Kulübü aleyhine vermiş olduğu EUFA kupalarından 2 yıl men cezası yönündeki kararına karşı kararın yürürlüğünün durdurulması talebini de içeren tedbir istemli olarak Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvurulmuştur. Bu başvuru kararın yürürlüğünün durdurulması ve tedbir talebini de içerdiğinden sonuçları itibariyle kulübümüzü de etkileyeceğinden kulübümüzde UEFA ve Beşiktaş'ın yanında davalı taraf olarak gösterilmiştir.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün dava dilekçesi CAS tarafından kulübümüze üst yazıyla iletilmiştir. Bu üst yazıda CAS sekretaryasınca tedbir talebi hakkında 18.07.2013 tarihinde karar verileceği bildirilmiştir.

Kulübümüzce derhal tedbir kararı verilebilmesinin şartları oluşmadığından gerekçesiyle tedbir isteğinin reddini içeren dilekçemiz CAS'a iletilmiştir.

Bu sabah UEFA CAS'a verdiği dilekçe ile şampiyonlar ligi grup kuralarının 29 Ağustos 2013 tarihinde çekilecek olması nedeniyle yargılamanın hızlandırılmış (expedited procedure) yargılama usulü uygulanarak 28 Ağustos 2013'te bitirilmesi şartıyla verilen 2 yıllık men cezasının yürürlüğünün karar tarihi olan 28 Ağustos 2013 tarihine kadar ertelenmesi kabul etmiştir.

Fenerbahçe Spor Kulübü ile UEFA'nın yargılamanın hızlandırılmış olarak 28 Ağustos'a kadar bitirilmesi ve cezanın icra edilmesinin de nihai karar tarihi olan 28 Ağustos 2013'e kadar ertelenmesinde karşılıklı anlaşmaları neticesinde CAS tarafından tedbir kararı verilmesine gerek kalmamıştır.

UEFA tarafından Bursapor ile Beşiktaş'ın davalı olarak gösterilmesine itiraz edilmiş bu itiraz Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından kabul edilerek kulübümüz taraf olarak gösterilmekten çıkarılmıştır.

Bu gelişmeye rağmen kulübümüzce CAS talimatının 41/3 maddesi gereğince, yargılamaya Fer'i müdahalede olarak katılma talebinde bulunulmuştur. 28 Ağustos'ta CAS tarafından verilecek olan karar kulübümüz tarafından yakinen takip edilmektedir.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ön eleme müsabakalarını geçmesi ve 28 Ağustos 2013'te itirazının CAS tarafından reddi halinde kulübümüz Beşiktaş JK hakkında verilecek olan kararın sonucuna göre Şampiyonlar ligi grupların katılma hakkı elde edebilecektir. Yönetimimizin şeffaflık prensibi uyarınca UEFA'nın yazısı ile Fenerbahçe Spor Kulübü'nün konuya ilişkin kulübümüze CAS tarafından iletilen cevaplarını yayınlıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler