Bursa'da olaylar çıktı

Bursaspor ile Trabzonspor arasında 13 Kasım'da oynan maçtan bir gün sonra yeşil-beyazlı takımın resmi yayın organı Bursaspor TV'de bordo-mavili taraftarlara yönelik yapılan eleştiriler iki kulübün arasında gerginliğe yol açtı.Bursaspor TV'de yayınlanan 'G

Bursa'da olaylar çıktı

Bursaspor ile Trabzonspor arasında 13 Kasım'da oynan maçtan bir gün sonra yeşil-beyazlı takımın resmi yayın organı Bursaspor TV'de bordo-mavili taraftarlara yönelik yapılan eleştiriler iki kulübün arasında gerginliğe yol açtı.

Bursaspor TV'de yayınlanan 'Gazete Turu' isimli programın sunucusu Seda Çapçı'nın Trabzonspor taraftarlarına yönelik eleştirilerinin ardından sanal ortamda toplanma ve tepki gösterme çağrısı yapan bordo-mavili taraftarlar bugün 15.00'da Heykel'de bir araya gelmek üzere anlaştı.

Polis olayın duyulmasının ardından Heykel çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Gelen taraftarları kısa sürede olay yerinden uzaklaştırdı. Ancak 15.00 sıralarında üzerlerinde bordo-mavi forma bulunan aralarında çocuklarında bulunduğu 5-6 kişilik grup Heykel önüne gelerek Trabzonspor lehine slogan atmaya başladı. Polis müdahale etmeye çalışırken Heykel yakınlarında bekleyen yaklaşık 100 kişilik Bursaspor taraftarı bu gruba saldırdı. Çevreden buldukları çiçek fideleri ve ağaç dalları ile grubun üzerine yürüyen yeşil-beyazlı taraftarları polis engellemeye çalıştı. Bazı Trabzonsporlular ise fiili saldırıya uğradı. Polis bordo-mavili taraftarları minibüse bindirerek olay yerinden uzaklaştırdı.

Çevik kuvvet polisinin de müdahale ettiği olaylarda Bursaspor taraftarı 5-6 kişi gözaltına alındı. Polis, kaçarak ara sokaklara dağılan yeşil-beyazlı taraftarları bir süre kovaladı. Bursaspor taraftarları "siz kim oluyorsunuz da buraya gelip eylem yapıyorsunuz?" diyerek bordo-mavililere tepki gösterdi.

Seda Çapçı programda Trabzonsporlu Egemen'e yönelik, "Sırtında o 16 numaralı formayı hangi vicdanla taşıyor? Onu da sormak lazım?" diye sormuştu. Ardındanda, "Dik kaldırım ve Beşevler'de oturan Trabzonlular'a artık hemşehri demeyeceğiz. Maçta ortamı gerdiler. Haddini aşan tezahürat yaptılar. 'Bize her yer Trabzon' diye bağırıyorlar, ama maçın sonunda ben Bursa'nın en işlek caddesi Heykel ve Setbaşı'nda bir tane Trabzonspor formalı göremedim. Şampiyon olursunuz ama adam olabiliyor musunuz?" ifadelerini kullanmıştı.

Seda Çapçı'nın bu açıklamalarının bazı televizyonlarda yayınlanması üzerine Bursaspor yönetimi işine son vermişti. Ayrıca Bursaspor TV'de resmi internet sitesinde bir özür yayınlamıştı. Bursaspor TV'de özür açıklamasında şunları kaydetmişti: "13 Kasım 2010 tarihinde Bursa Atatürk Stadı'nda Bursaspor ile Trabzonspor kulüpleri arasında oynanan Spor Toto Süper Lig karşılaşmasından bir gün sonra televizyonumuzda canlı olarak yayımlanan 'Gazete Turu' programında maksadını aşan, bu nedenle Trabzonspor camiasını üzen bazı yorumlar yapılmıştır. Süper Lig'de 'fair-play' ödülü almış olmakla birlikte sporda kardeşliğe neticeden çok daha fazla önem verdiği tüm spor kamuoyu tarafından bilinen Bursaspor Kulübü ve taraftarının spontane gelişen bu olayla hiçbir ilgisi yoktur. Dost Trabzonspor camiasını rencide eden, bu nahoş olaydan ötürü gereğini yapacağımızı belirtir, Bursaspor TV olarak Trabzonspor Kulübü, camiası ve taraftarından özür dileriz. Asla tasvip etmeyeceğimiz bu olayın Bursaspor ve Trabzonspor kulüpleri arasındaki dostluğa ve samimiyete zarar vermeyeceğine inanıyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor