Bursa ve Galatasaray yenişemedi

90 dakikanın tamamı olmasa da büyük bölümü Premier Lig tadında bir mücadeleydi. Hocası tribünde dünya yıldızları sahada olan Cim Bom, kalitesiyle öne geçti. Bursa, tribünlerin rüzgarını arkasına alarak saldırdı. Burak ‘Kral’ ünvanına yakışır, klas bir vur

Bursa ve Galatasaray yenişemedi

90 dakikanın tamamı olmasa da büyük bölümü Premier Lig tadında bir mücadeleydi. Hocası tribünde dünya yıldızları sahada olan Cim Bom, kalitesiyle öne geçti. Bursa, tribünlerin rüzgarını arkasına alarak saldırdı. Burak ‘Kral’ ünvanına yakışır, klas bir vuruş yaptı. Timsah’ın yanıtı 16 yaşındaki Enes’le geldi. Daum-Terim düellosu, sezonun iz bırakan ilk karşılaşması olarak belleklere kazındı. Geceden akıllarda kalanlar da vardı. Drogba, 66’da kenara alınınca fena bozuldu. Aslan ise Bursa’da 6. sezonunda da kazanamadı.

Aslan 1 puan kazandı

Gaziantepspor karşısında kazanan takımı bozmak istemeyen Fatih Terim, sakatlığı bulunan Semih’in yerine Gökhan’a forma verdi. Sarı-kırmızılı takım kötü oynadığı maçtan bir puanla ayrılmayı başardı.

Tek atak gol

Ligin en zor deplasmanlarında biri olan Bursa’ya formda ve moralli gelen Sarı-Kırmızılılar maça iyi başlayamadı. Özellikle Sneijder ve Selçuk’un etkisiz kalması, Cim Bom’un ilk 45 dakika boyunca hücum geliştirmemesine neden oldu. Bursaspor ise rakibine oranla çok daha hareketli ve istekli bir başlangıç yaptı. Kanatlardan atak geliştirmeye özen gösteren Yeşil-Beyazlı ekip, tercihini Hakan’ın olduğu taraftan kullandı. Aslında bu durum Hakan için pek de sürpriz olmadı. Hakan her ne kadar zaman zaman zorlansa da rakiplerine pek de şans tanımadı.

Ev sahibi takım 15 ile 30. dakikalar arasında Sarı-Kırmızılılar’ı bunaltırken Drogba savunmadan birçok kez top çıkartmak zorunda kaldı. 25. dakikada Drogba’nın 30 metreden kullandığı frikiği son anda tokatlayıp gole izin vermeyen kaleci Frey, bu pozisyonda topla ilk kez buluştu. Devre arasına eşitlikle gidilmesi beklenirken 44. dakikada Hamit’in pasında topu çok şık bir şekilde önüne alan Burak, Frey’i mağlup etti: 0-1. İlk ciddi atağında golü bulan Aslan soyunma odasına önde gitti.

Drogba çıktı gol geldi!

Mücadelenin ikinci yarısı da durgun başladı. Bursaspor’un daha atak ve saldırgan bir futbol ortaya koyması beklenirken ev sahibi ekip 65’e kadar tempoyu artıramadı. Galatasaraylı oyuncular ise savunmanın arasına attıkları toplarla forvetlerine pozisyon yaratmaya çalıştı. 62. dakikada Belluschi’nin ceza sahası dışından sert şutunda top üst direkten döndü.

Timsah bu pozisyondan sonra daha atak oynamaya başladı. 74. dakikada Civelli’nin ceza sahası üstünden savunmanın arkasına pasında Batalla sol çaprazda topla buluştu. Yıldız oyuncunun kale önüne yerden pasında 16 yaşınndaki Enes topu boş kaleye gönderdi: 1-1. Maç boyunca savunmaya yardım eden Drogba’nın oyundan çıkmasının ardından Bursa’nın golü bulması gecenin ilginç olaylarından biriydi! Bu golden sonra Bursaspor galibiyete ulaşacak pozisyonları bulsa da tabelayı değiştirmeyi başaramadı. 90 dakika 1-1 sona erdi.

STAT: Bursa Atatürk

HAKEMLER: M.Kamil Abitoğlu, Adil Sinem, M.Cem Hanoğlu

BURSASPOR:  Frey (6), Şener (6), İbrahim (7), Civelli (8), Taiwo (6), Şamil (5), Ferhat (Dk.72) (6), Belluschi (8), Murat (7), Batalla (6), Tuncay (5), Enes (Dk.72) (7), Pinto (5), Yasin (Dk.84)(?)

GALATASARAY: Muslera (6), Eboue (6), Gökhan (6), Chedjou (6), Hakan (6), Hamit (6), Erman (Dk.84) (?), Melo (7), Selçuk (5), Umut (Dk.80) (?), Sneijder (7), Drogba (7), Emre (Dk.65) (4), Burak (7)

GOLLER: Enes (Dk.74) (Bursaspor), Burak (Dk.44) (Galatasaray)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor