Burak'lı Millilerin zafer savaşı

A Milli Futbol Takımımız, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki sekizinci maçında Avusturya ile deplasmanda karşı karşıya geliyor. Viyana şehrindeki Ernst-Happel Stadı'nda oynanacak ve TSİ 21.30'da başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasy

Burak'lı Millilerin zafer savaşı

A Milli Futbol Takımımız, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki sekizinci maçında Avusturya ile deplasmanda karşı karşıya geliyor. Viyana şehrindeki Ernst-Happel Stadı'nda oynanacak ve TSİ 21.30'da başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Alberto Undiano Mallenco yönetecek. Mallenco'nun yardımcılıklarını Fermin Martinez Ibanez ve Jesus Calvo Guadamuro yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise David Fernandez Borbalan.

A Milli Takımımız'da kadrodan çıkarılan kart cezalısı Selçuk İnan ile sakatlığı bulunan Emre Belözoğlu bu maçta forma giyemeyecek.

A Milli Takım'ın mücadele ettiği A Grubu'da oynanacak günün diğer maçında ise Azerbaycan ile Kazakistan TSİ 18.00'de karşı karşıya gelecek.

AVUSTURYA

Gratzei

Klein

Schiemer

Pogatetz

Fuchs

Baumgartlinger

Schrammel

Ekrem Dağ

Alaba

Harnik

Arnautovic

TÜRKİYE

Volkan

Egemen

Serdar

Sabri

Hakan

Gökhan Töre

Mehmet Topal

Mehmet Ekici

Kazım Kazım

Arda Turan

Burak Yılmaz

STAT: Ernst-Happel

SAAT: 21:30

HAKEM: Alberto Undiano Mallenco

YAYIN: NTVSpor

TÜRKİYE'NİN GRUPLARDA EN İYİ İKİNCİ OLMA ŞANSI...

Türkiye'nin Kazakistan'ı 2-1 mağlup etmesi ve Belçika'nın da Azerbaycan maçında puan kaybetmesi, A Milli Takım'ın gruplarda en iyi ikinci olması için büyük bir avantaj sağladı. Türkiye ve Kazakistan'ın, ilk maçlarda mağlup ettikleri Avusturya ve Azerbaycan'ı yarın tekrar yenmeleri halinde, en iyi ikincilik yolunda Türkiye'nin önü daha da açılmış olacak. En iyi ikinciler listesinin tepesindeki Norveç, Danimarka'yı 2 farkla yense bile, Türkiye ve Kazakistan'ın yarın galip gelmeleri halinde Ay-yıldızlı takım sıralamanın en üstüne çıkacak.

Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grupları'nda en iyi ikinci olan takım direkt olarak finallere katılacak, sıralamadaki diğer 8 takım ise Play-off oynayacak.

SADECE 7 KEZ...

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Viyana'da Avusturya ile karşılaşacak Türk Milli Takımı, rakibini yenerek, grup ikinciliğini büyük ölçüde garantilemeyi hedefliyor.

Kazakistan'ı 90+6. dakikada Arda Turan'ın golüyle 2-1 yenerek, Belçika'nın da Azerbaycan deplasmanında puan yitirmesiyle maç eksiğine rağmen ikinci sıraya yerleşen ay-yıldızlı ekip, Avusturya deplasmanından da 3 puanla dönerek, hem 5 günde 6 puanı cebine koymak, hem de kısa süreli maç periyotlarındaki başarısız istatistiğine son vermek amacında.

Türk Milli Futbol Takımı, 1998 yılından bu yana toplam 29 kez uygulanan, Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası eleme grupları ve baraj müsabakalarında 5 gün içinde yapılan 2 milli maçı birden sadece 7 kez kazanabildi.

Milliler, 29 maçlık cumartesi-çarşamba (2012 Avrupa Şampiyonası'nda cuma-salı olarak uygulanıyor) serisinin 22'sinde, 5 günde yapılan 2 maçtan birinde mutlaka fire verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor