Burak'ın kramponları bu ustadan!

Trabzonlu ayakkabı tamircisi Ali Yıldız, 2 metrekarelik alanda profesyonel futbolcuların kramponlarını tamir ediyor.Ortahisar Mahallesi'ndeki Tabakhane Köprüsü girişindeki 2 metrekarelik iş yerinde ayakkabı tamirciliği yapan Ali Yıldız (50), baba mesleği

Burak'ın kramponları bu ustadan!

Trabzonlu ayakkabı tamircisi Ali Yıldız, 2 metrekarelik alanda profesyonel futbolcuların kramponlarını tamir ediyor.

Ortahisar Mahallesi'ndeki Tabakhane Köprüsü girişindeki 2 metrekarelik iş yerinde ayakkabı tamirciliği yapan Ali Yıldız (50), baba mesleği ile ailesinin geçimini sağlıyor. Spor ayakkabı ile her çeşit ayakkabı tamiri yaparak geçimini sağlayan Yıldız, Trabzon dışında Rize ve Giresun’dan futbolcu müşterilerinin olduğunu belirtti. 13 yaşında ilkokulu bitirdikten sonra kendi dükkanını açtığını söyleyen Ali Yıldız, “1974 yılında mesleğe ayakkabıcılık mesleğine başladım. Bu benim baba mesleğim. Gelen işlerde elimizden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışıyorum” dedi.
 Genellikle profesyonel futbolcuların kramponlarını kendisine getirdiğini kaydeden Yıldız, “Geçmişte en iyi müşterim Trabzonspor futbolcu Hami Mandıralı’ydı. Burak Yılmaz’ın, Ferhat’ın ve Mustafa Yumlu’nun kramponlarını tamir ettim. Şimdi elimde Serkan Balcı ve Barış Ataş’ın ayakkabıları var, onları tamir ediyorum. Onlar nasıl sahada top oynarken zevk alıyor ben de benim tamir ettiğim ayakkabılarla onlar oynarken onları izlemekten zevk alıyorum. Maçı izliyorum gurur duyuyorum. Çünkü benim de onların futbol oynamasında bir katkım oluyor” diye konuştu.
 Futbolcuların kendisine “Kral” diye hitap ettiğini belirten Ali Yıldız “ Bana ‘Kramponları başka yerde yaptırınca böyle sağlam olmuyor, nasıl bu kadar iyi tamir yapabiliyorsun’ diyorlar. Ben de diyorum ki, yaptığın işi zevkle yaparsan, güzel yaparsan zevk alırsın. Bu benim baba mesleğim, ayakkabı tamircisi olarak başladım. Ben de futbol oynadım bir aralar. Sonra bana sporcular gelmeye başladı ve krampon da tamir etmeye başladım. Futbolcuların durumunu bildiğim için yaptığım işten daha çok zevk alıyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor