Burak'ı vermem Selçuk'u almam

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener bugün (Salı) 14:00'da Lig TV'de canlı olarak yayınlanacak Futbol Gündemi programına katılacak.Şener, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Lig TV'de Futbol gündemi programına konuk ol

Burak'ı vermem Selçuk'u almam

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener bugün (Salı) 14:00'da Lig TV'de canlı olarak yayınlanacak Futbol Gündemi programına katılacak.

Şener, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Lig TV'de Futbol gündemi programına konuk oldu. Başkan Şener burada çok önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Şener, son Beşiktaş maçı ile ilgili, "TV'den seyrettim, Beşiktaş'ı tebrik ediyorum aldıkları 3 puan için genellikle Trabzon'da oynanan derbilerin favorisi kesinlikle Trabzonspor'dur ama bu sene böyle olmadı. Demekki İstanbul'da Beşiktaş'ı yenme mecburiyeti çıktı. Seyirci muhteşemdi, hakem muhteşem değildi" dedi.

ŞENOL HOCA DÜZELTİR

Şener, "Beşiktaş lehine verdiği kararlar doğru ama bizim için vermediği sarı kart ve golümüzün verilmemesi tartışılır kesinlikle. Yusuf Namoğlu, Trabzon Bölgesi hakemini eleştirdi şimdi de TV'den Fırat Aydınus'u eleştirsin bakalım" diye konuştu.

Şener, "Futbol beni tatmin etmedi şampiyonlar liginde oynayan takımız eğer şampiyonlar liginde oynayan bir takımsan bu tabiki bahane olmamalı, bunu zaten Şenol hocanın düzelteceğine inanıyorum. Daha önümüzde uzun bir müddet var konuyu burada kesip ileriye bakmamız gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Carvalhal, şifreyi çözdü mü sorusuna Başkan Şener, "Bu teknik konu beni aşıyor ama Burak belki yalnız kalıyor olabilir şans faktörü oluyor olabilir sonuçlara göre konuşmanın doğru olmadığına inanıyorum. Beşiktaş bizi yenemeyecek takım asla demiyorum bizi yenecekler takım asla demiyorum ama eleştirileri kabul etmek gerek" dedi.

QUARESMA FARKLI SEVİNSİN. ONA TAVSİYEM... DEVAMI SAYFA 2'DE

 

Şener, "Karma karışık bir lig oynuyoruz niye oynuyoruz bilmiyorum nasıl şampiyon olunacak, çok garip bir lig içindeyiz şuan. Beni de aradılar herkes tamam demiş bende peki dedim" ifadelerini kullandı.

Başkan Sadri Şener, "Quaresma sevinsin ama öyle sevinmesin sadece Trabzon'da değil diğer yerlerde de başka sevinsin ona tavsiyem bu. O hareket Trabzon'un eski seyirci portföyünde olsaydı saha kapanırdı, o tribün tamamıyla sahaya inerdi

BURAK YILMAZ'IN DURUMU...

Burak Yılmaz'a ilişkin konuşan Sadri Şener, "İlk önce, Burak tanıdığım kadarıyla çok efendi bir çocuk, saygın bir efendi çocuk. Evden çıkınca yemeğe gidiyor sonra anternmana gidiyor özel hayatını anlattı bana, bizim sahil yolu var onu kullanıyor. Babası bizde yardımcı antrenör olarak çalışmıştı. Burak'ın başka takımlara gitmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Ben gidersem yurt dışına giderim ama rastgele bir avrupa kulübüne gitmem dedi. İnşallah formunu daha da korur" dedi.

BİZİM TAKIMDA OYNAYAN EGEMEN'İ UNUTTUM

Egemen'le ilgi konuşan Başkan, "Ben bizim takımda oynayan Egemen'i unuttum. Benim tanıdığım Egemen başkaymış ben 60 yaşındayım heralde profesyonel kelimesini tanıyamadım ben. Egemenler gider başkaları gelir yani önemli değil ama ben kendisine başarılar diliyorum nokta." diye konuştu.

Şener, "Süper Lig'de oynamanın gayesi Şampiyonlar Liginde oynamaktır. Biz bu sene şampiyonlar ligine katılmanın çok büyük bir katkısı oldu. Hem ekonomik, hem ülke ve şehri tanıtmak hemde takımın dünyada duyulması açısından çok çok önemli" dedi.

ÜST TURA ÇIKARIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM... DEVAMI SAYFA 3'TE

 

Yabancı transferlerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Şener, "Cech, Celustka, Zokora önemli oyuncular. Zaten iyi olmasalar şampiyonlar liginde bu durumda olmazdık. Şampiyonlar liginde oynasaydık Selçuk zaten kendi gitmezdi diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"20 sene önce Barcelona gelmişti Trabzon'a 5 yıldızlı otel yoktu, oraya gittiğimizde bize dediler sizi nasıl ağırlayalım diye tarihlerinde ilk kez bizi müzelerinde yemek yedirdiler. Çok önemli olaylar bunlar, şampiyonlar ligi hem avrupada hem dünyada şehri tanıtıyor" diyen Şener, "Lille maçında iyi bir skorla Trabzon'a dönüp üst tura çıkarız diye düşünüyorum" dedi.

Şener, "Aday olurlar olmazlar ama benim şu tecrübelerle gördüğüm yeni jenerasyon da gerekiyor. Ben aday olmayacağım" dedi.

YASAYI İMZALAMA OLAYI...

Sporda Şiddet yasasıyla ilgili Başkan Şener, "Hukukçu olmama rağmen eski yasa ceza hukukuna tam sağlamayan değildi sanırım 17 kulüp başkanı imzaladı benim imzalamamam da olmazdı. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından henüz imzalanmamış zaten. Sportif tarafı var ona Galatasaray, biz ve bir kaç kulüp daha imza atmadı"

Şener, "Kayseri'yi Şota, Tolunay Milli takımlarda, Abdullah Gaziantep'te, Şenol Hoca ve Ünal bizde. Hakikaten bir ekol. Trabzonspor'dan sonra futbolu bırakan arkadaşlarımın kendilerini yetiştirmeleri lazım, kurslara katılmaları lazım zaten Trabzon'dan öğrendiğinle zıplıyorsun hemen" dedi.

Sadri Şener, "Önümüzdeki 3-4 sene yok diyor hocalar, bu genetik olabilir ne bileyim tam olarak. Altyapıyı hocaları daha bilimsel daha okullu, eğitimin görmüşlerden yapmayı çalıştı arkadaşlar ama hemen yarın sonucu alınmıyor biraz beklemek lazım diye düşünüyorum. Alman alt yapısından çıkıyor çok Türkiye geneli için diyorum bunu maşallah" diye konuştu.

Akyazı stadına ilişkin Başkan Şener, "Türkiye'de olmayan bir stad. Bizde kamp tesislerini oraya taşımayı düşünüyoruz. Oteller kısmı da var tabi stad daha ihale olmadı ama dolumu yapılıyor dolduktan sonra ihalesi yapılınca iki yılda biter diye düşünüyorum. Hüseyin Avni Aker'i TOKİ'ye veriyoruz" dedi.

42 BİN KAPASİTE İYİ

Şener, "İl Özel idaresi kirasını artırdı bugün konusu oldu isterseniz çıkalım dedim istemiyorsanız yani. Gelirlerimizi seyirciden değilde, şampiyonlar ligi, digitürk, sponsonlar vsdan almayı hedefliyoruz biz. Yeni stada çok büyük katkısı var Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın. 10-15 yıl sonraki ölçeklere göre yapmak lazım orayı tabiki çünkü nüfus artar çoğalır 42 bin iyi diye düşünüyorum kapasiteyi" diye konuştu.

Şenol Güneş'e ilişkin sorulan soruya Şener, "Bizde hedef maddesi hiç yok şampiyonluk öyle bir problemimiz olmadı çok şükür. Çok konuşkan değildir ama çok tecrübeli yanındaki hocalara da çok şey öğreten bir arkadaşımız. Aramızda zaten bir kaç yaş var. Bulunmaz nimetlerden biri yanında da Ünal var, onun yanında Alper var" dedi.

Başkan Şener, "Benim kalecimi milli takıma alıp onu defansta felan oynatıyorsa benden serzeniş alır. O zaman alma süs diye kimse alınamaz kardeşim. Abdullah Avcı bizden oyuncu alır mı bilemem kendi taktiridir tabiki. Göreceğiz tabi bizde isteriz çok fazla oyuncu vermek milli takıma. Hangi şehire gidersen bir Trabzonlu buluyorsun gerçekten harika" dedi. 

BURAK'I VERMEYİZ, SELÇUK'U DA ALMAYIZ... DEVAMI SAYFA 4'TE

 

Şener, gelen bir soruya "Burak'ı veremeyiz kimse kusura bakmasın, Selçuk'u da geri almayız" diye cevap verdi.

Trabzonspor TV projesi varmı sorusuna Şener, "Olanlar tavsiye etmedi bizde dokunmadık" dedi.

ÖZEL HAYATLARI BENİ İLGİLENDİRMEZ

Şener, "Futbolcuların özel hayatları beni ilgilendirmiyor, ama gidip İstanbul'da dağıtıyorlar bazen ozaman canım yanıyor. Futbolcu parayı buldun mu gider araba alır diye bir sözüm vardı evet şimdi de birbirlerine satma işi çıktı. 16 bin kombine sattık 24 bin kapasitemiz var" ifadelerini kullandı.

Şener, "Bana göre Türk adaletine güvenmek en önemli olgudur. Doğru kararı vereceklerine eminim. Türk halkının yargıya intikal ettirdiği konuyu bırakması gerekli. Gereken yapılacaktır" dedi.

Başkan Şener, "61. Dakika, Kolbastı şenlikleri, Bize Heryer Trabzon bunlar bize ait olan şeyler şimdi yenilerini bulmak lazım sürekli aynı olmaz. Çarşı grubu mesela çok organize onlar iyi.

Bizde çok grup var tabi tam olarak incelemedim ama ona benim yapacak birşeyim de yok. Türkiye'nin neresine gidersek gidelim mutlaka bize ayrılan yer dolar. Lille'de Fransa'da bize verilen yer doldu" dedi.

Sadri Şener, İstanbul'da oynanacak olan Fenerbahçe-Trabzonspor maçına gidecekmisiniz sorusuna "Fenerbahçe maçına gelsek olurmu olmaz mı diye soracağız çünkü hoş olayların olmadığı bir yıl. Onlara sorarız zorda bırakmak istemem" dedi.

TEOFİLO VE JAJA. DEVAMI SAYFA 5'TE

 

Şener, keşke gitmesin dediğiniz bir futbolcu oldumu sorusuna, "Teofilo'nun yüzde 20 hakkı bizde, Jaja hakikaten özel bir futbolcu yoksa veya Jaja ile Teofilo kolay kolay bulunacak oyuncular değil. İkisinin de faydası çok oldu. Süper kupada 3 gol attı bize kupayı aldı. Jaja zaten kendini belli etmiş bir futbolcu ama onu şehirde tutamadık taştı gitti" diye cevap verdi.

"Yattara bizi çok çektirdi" diyen Sadri Şener, "İnşallah bir daha olmaz ben kulüp başkanı olarak zevk almıyorum. Öbür maçın kritiğini yapmadan öbürü kalıyor. Ben buna razıyım inşallah bundan sonra güzel olur. Türk futbolunun 4x4'lük bir sisteme oturacağına inancım tam. TFF Başkanıyla da konuşmamızda play-off ta ne alacağımız konuşulacak, ama iyi olacağına inanıyorum" dedi.

NETLEŞEN İSİM YOK

Şener, ara transfere ilişkin, "Netleşen bir isim yok şunda tamamıyla maçlarımıza odaklandık. Lille ile bir maçımız var o bizim için çok önemli galibiyet için uğraşıyoruz. İnşallah seyircimizin de desteğiyle bir üst tura çıkarız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler