Burak Yılmaz'ı kutlamak lazım

Ahmet Çakar Milli maçı değerlendirdi ve Burak'ı kutlamak lazım dedi. İşte Çakar'ın değerlendirme yazısı;Grupta bu deplasmanda da iyi oynamadık. Ama bir puan aldık ve mutluyuz. Bu bir puan bizi ikincilik için hala en önemli takım olarak tutuyor. Üstelik şa

Burak Yılmaz'ı kutlamak lazım

Ahmet Çakar Milli maçı değerlendirdi ve Burak'ı kutlamak lazım dedi. İşte Çakar'ın değerlendirme yazısı;

Grupta bu deplasmanda da iyi oynamadık. Ama bir puan aldık ve mutluyuz. Bu bir puan bizi ikincilik için hala en önemli takım olarak tutuyor. Üstelik şanslıydık da. Belçika penaltı kaçırdı. Penaltı gol olsa 2012 çoktan hüsran olmuştu bile.

Maça çok kötü başladık. Üstelik Çağlar'ın hatasından da çok erken bir gol yedik. Çağlar'a da fazla kızamıyoruz. Sürekli oynayan bir oyuncu değil. Durum böyle olunca da hata yapması kaçınılmaz oluyor. Maçın başında gelen bu Belçika golü bize 'eyvah!' dedirtti.

Sonraki dakikalara bakıyoruz, adamlar bizim kafamızı kaldırtmıyorlar. Her yerde basıyorlar. Orta sahamız yok, ne top yapabiliyoruz ne de topu ileriye taşıyabiliyoruz. Gerçekten ilk 20 dakika kabus gibiydi. Sonra toparlandık, pas yapmaya başladık ve bu dakikalarda çok hazır olmayan Arda'nın enfes bir hareketiyle maçtaki neredeyse tek pozisyonumuzu bulduk. Arda topu mükemmel çekti, sıfırdan ceza alanına girdi ve doğru yere koşu yapan Burak'ın önüne topu bırakıverdi. Burada hem Arda'yı hem de doğru yere, doğru zamanda koşu yapan Burak'ı kutlamak lazım.

Bu gol Belçika'yı çok ürküttü. Belli ki bizden ve potansiyelimizden korkmuşlar. Ama ikinci yarı pas yapıyor gibi görünsek de pozisyon üretemedik. Bu yarıda sadece sahada Milli Takımımız adına Emre vardı. Liderliğini gösterdi. İnisiyatif aldı ama takım her geçen dakika fizik olarak oyundan düştü. Bence Hiddink değişiklikleri çok geç yaptı. Çünkü Belçika'nın maçın bitimine 15 dakika kala kazandığı penaltı gol olsa, siz bu yazıyı okurken Hiddink ağır eleştiriliyor olurdu.

BU ŞANSI KULLANALIM

Gelelim Kazım'a... Maçın iyi isimlerinden idi. Ama ileride yalnız kalmak, başarısının tam anlamıyla ortaya çıkmasını engelliyor. Sonuçta hala ikincilikte en büyük şans bizim. Umarım bu şansı iyi kullanırız. UEFA bu maç için en önemli hakemlerinden biri olan İtalyan Rizzoli'yi atamış. Zaman zaman avantajları kesse de, bazı faulleri tespit edemese de fena maç yönetmedi ve verdiği penaltı da kesinlikle doğru bir karar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor