Burak Yılmaz'a Rekor Müjdesi

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Beyazlı, "Play-off büyük ihtimalle ligin devamı olarak kabul edilecek. Düşüncemiz böyle" dedi.TFF'nin Profesyonel Kulüpler sorumlusu olan Beyazlı, "Play-off maçlarında atılacak gollerin lige dahil ed

Burak Yılmaz'a Rekor Müjdesi

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Beyazlı, "Play-off büyük ihtimalle ligin devamı olarak kabul edilecek. Düşüncemiz böyle" dedi.

TFF'nin Profesyonel Kulüpler sorumlusu olan Beyazlı, "Play-off maçlarında atılacak gollerin lige dahil edilmemesi durumunda 'nereye yazılması gerektiğinin' netleştirilmesi gerek. Büyük ihtimalle ligin devamı olarak kabul edilecek.

 

Bu konuda net alınmış bir karar yok ama mantık olarak bunu düşünüyoruz" dedi. Karar olumlu çıkar ve Trabzonspor da play-off'a katılırsa Burak, 11 maç daha yapacak. Bu maçlarda 10 gol atarsa Tanju Çolak'ın rekorunu kıracak.

 

TANJU ÇOLAK 38 MAÇ YAPMIŞTI

Süper Lig'de 39 golle bir sezonda en çok gol atan oyuncu olan Tanju Çolak'ın rekoru kırdığı 1987-88 sezonunda, lig 20 takımla oynanıyordu. Tanju, 39 golü 38 maçta attı. Süper Lig bugün 18 takımla oynandığı için Burak, normal sezonda en fazla 34 maç yapabilecek. Play-off da lige dahil edilirse bu sayı, 40 maça çıkacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor