Burak Yılmaz için ne dedi?

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, zorlu Hırvatistan maçı öncesi basın mensuplarının karşısına çıktı.Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Hırvatistan ile yarın yapacakları Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off ilk

Burak Yılmaz için ne dedi?

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, zorlu Hırvatistan maçı öncesi basın mensuplarının karşısına çıktı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Hırvatistan ile yarın yapacakları Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off ilk maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

A Milli Futbol Takımı'nın kamp yaptığı Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleştirilen basın toplantısına golcü futbolcu Burak Yılmaz ile birlikte katılan Hiddink, futbolcuların bir an önce karşılaşmanın başlamasını istediğini belirterek, "Elemeler başlamadan önce Almanya'nın gruptaki en iyi takım olduğunu biliyorduk. Ancak yine de grupta birinci olmayı hedefliyorduk. Bunu başaramazsak ikinci olmak istiyorduk. Milli Takımımız da bunu başardı. Oyuncularımız hazır durumda. Saygıyı hak eden bir takımla oynayacağız. Uluslararası seviyede kendisini ispat etmiş bir takımla oynayacağız. Oyuncularımız çok kararlı ve istekli. 2012 Avrupa Şampiyonası'na giderlerse bu onlar için çok büyük bir ödül olacak" diye konuştu.

 

"DUYGULARIMIZI KONTROL EDEMEZSEK..."

Dengeli bir oyun olacağını düşündüğünü ifade eden Hollandalı teknik adam, "Bireysel olarak yetenekli oyuncular var. Skor tahmini yapmak zor olacak. İki takım için de büyük bir avantaj görmüyorum. Duygusal bir oyun oynamamalıyız. Duygularımızı kontrol edemezsek bu, kart görmeyle sonuçlanabilir ve takıma zarar verir. Taktiksel bir oyun sergilemeliyiz" dedi.

Hiddink, Hırvatistan ile 2008 yılında oynanan maç ile yarın oynanacak maç arasındaki farklarla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"2008'deki maça dönersek, o çok heyecanlı bir maçtı. O maçın kadroları farklıydı. Oradaki maçta oynayan futbolcuların bir kısmı şu anda da kadromuzda. 2008'e göre daha genç bir kadromuz var. Hırvatistan da aynı şekilde o günkü futbolcularından bazılarını bugün de kadrosunda tutuyor. Hırvatistan geçmişte çok iyi sonuçlar elde etmişti. Maç öncesinde çok istekli olduklarını gördüm. Onlar favori gözüküyor olabilir ama biz de onlara çok zorlu bir akşam geçirteceğiz."

Kendisinin tecrübeli bir teknik direktör olmasının maça etkisiyle ilgili bir soruya da Guus Hiddink, "Rakip takımın teknik direktörü Biliç'i de hafife almayalım. Kendisi üst düzey çalışıyor. Tecrübenin yaşla alakası yok, neler yaptığınızla alakalı" yanıtını verdi.

Futbolcuların kampta çok istekli gözüktüğünü ifade eden tecrübeli teknik adam, "Çok istekli bir şekilde çalışıyoruz. Normalde bu kamp için geç bir saatte toplandık. Ancak milli takım kampına futbolcular erkenden gelmeye başladı. Bu da futbolcuların ne kadar istekli olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

"NURİ HAZIR DEĞİL"

Milli Takım kadrosuna alınmayan Nuri Şahin ile ilgili Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun kendilerini yanlış mı yönlendirdiği yönündeki soruya Hiddink, şu yanıtı verdi:

 

"Mourinho neden bizi yanlış yönlendirsin ki? Skoru belli olan bir maçta 20 dakikadan fazla bir süre oynadı. Telefonda Nuri'yle konuştuk. Fiziksel ve mental durumunu sordum. Kendisi modern futbola yatkın, profesyonel bir futbolcu. Böyle önemli bir maça, henüz tam hazır olmayan futbolcuyu çağırmak yanlış olurdu."

Guus Hiddink, Burak Yılmazla ilgili bir soru üzerine de şöyle konuştu:

"Bir oyuncuya rehberlik edebilirsiniz, ama bir oyuncunun gelişimini sağlamak için oyuncunun önce bunlara açık olması gerekir. Kendisine küçük tavsiyelerde bulunuyorum. Profesyonel futbolcu olması gerektiğini kendisi biliyor. Tabii küçük hataları da oluyor. İyi yönleri mevcut. Hiç vazgeçmiyor, ikili mücadelelerde çok iyi. Kalbi çok geniş olan bir oyuncu. Gelecek sene Avrupa Şampiyonası'nda olmayı hak eden bir futbolcu. Kendisine saygı duyuyorum ve kendisiyle gurur duyuyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler