Burak Yılmaz Alex'i solladı

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz, 27. hafta sonu itibariyle geçtiğimiz sezonu 28 golle, gol kralı olarak kapatan Fenerbahçeli Alex'i geçerken, 39 golle bir sezonda en çok golü atan Tanju Çolak'ı ise söz konusu hafta itibariyle yakaladı. Spor Tot

Burak Yılmaz Alex'i solladı

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz, 27. hafta sonu itibariyle geçtiğimiz sezonu 28 golle, gol kralı olarak kapatan Fenerbahçeli Alex'i geçerken, 39 golle bir sezonda en çok golü atan Tanju Çolak'ı ise söz konusu hafta itibariyle yakaladı.

 

Spor Toto Süper Lig'de, Kayserispor'a attığı 2 golle 27. hafta sonunda gol sayısını 29'a yükselten Burak Yılmaz, Türkiye'nin en golcü oyuncusu olma yolunda ilerliyor. Bu sezon Bordo-mavili formayla çıktığı 24 maçta 29 gol atarak geçtiğimiz sezonu 28 golle, gol kralı olarak tamamlayan Fenerbahçe kaptanı Alex'i geride bırakan Trabzonspor'un golcüsü Burak, gözünü Tanju Çolak'ın rekoruna dikti.

 

Türkiye'nin gelmiş geçmiş en golcü oyuncusu olma rekoruna eline geçirmeyi hedefleyen Burak Yılmaz, 27. hafta sonu itibariyle 1987-1988 sezonunda 27. hafta da 29 gol atan Tanju Çolak'ı yakalamayı başardı. Lig'de geride kalan 7. haftalık maç periyoduna Bordo-mavililerin play-off'a katıldığı da düşünüldüğünde golcü oyuncunun, cezası nedeniyle oynayamayacağı Mersin İdman Yurdu maçın haricinde önünde 12 maçlık bir bölüm bulunuyor.

 

BURAK, TANJU ÇOLAK'I YAKALADI

1987-1988 sezonunda 38 maçın oynandığı ligde Tanju Çolak forma giydiği 24 maçta 39 gol atma başarısı gösterdi. Söz konusu sezonda Avrupa Ligleri'nin de en çok gol atan oyuncusu olma unvanını alan Tanju Çolak, 27. hafta sonunda 29 gole ulaştı. Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz'da Tanju Çolak'ın izinden gidiyor. Bordo-mavili futbolcu 27. hafta sonunda 29 gole ulaşarak Tanju Çolak'ı söz konusu hafta itibari ile yakalamış oldu. Tanju Çolak bir maçta en çok golü ise 22 Kasım 1987 yılında Galatasaray'ın, Kocaelispor'u 5-1 mağlup ettiği karşılaşmada 4 gol atarak elde etti.

 

KAPTAN ALEX'İ GEÇTİ

Geçen sezon ligde attığı 28 golle 'gol kralı' olarak tamamlayan Alex'in ardından 19 golle krallık yarışında ikinci sırada yer alan Burak Yılmaz, bu sezon ise 27. hafta sonunda attığı 29 golle Alex'i geçti. Trabzonspor'da daha önce 18 gol ile 1976-1977 sezonunda gol kralı olan Necmi Perekli ve 1995-1996 sezonunda 25 gol ile zirvede yer alan Shota Avraladze'yi geride bırakan Burak, önümüzdeki maçlarda 3 gol daha bulması halinde 2004-2005 sezonunda 31 gol ile gol kralı olan Fatih Tekke'yi de geçerek Bordo-mavili takımda bir sezonda en fazla gol atan oyuncu olma unvanını alarak adın kulüp tarihine yazdıracak. Burak sezon sonunda ligi gol kralı olarak bitirmesi halinde ise Trabzonspor'un tarihindeki 4. gol kralı olacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor