Burak Trabzonspor'dayken Lazio ile...

Galatasaray'ın Real Madrid mücadelesinde verdiği tepki ile taraftarların tepkisine maruz kalan yıldızı Burak Yılmaz'ın menajeri Ogan Tarhan, transfer dönemi boyunca gündemi meşgul eden Lazio dedikodularına açıklık getirdi ve Trabzonspor'dan ayrılık süreci

Burak Trabzonspor'dayken Lazio ile...



Galatasaray'ın Real Madrid mücadelesinde verdiği tepki ile taraftarların tepkisine maruz kalan yıldızı Burak Yılmaz'ın menajeri Ogan Tarhan, transfer dönemi boyunca gündemi meşgul eden Lazio dedikodularına açıklık getirdi ve Trabzonspor'dan ayrılık sürecinden, Galatasaray'da geçirdiği günlere kadar önemli açıklamalarda bulundu.

"GEÇTİĞİMİZ SEZON LAZIO İLE ANLAŞTIK"
Trabzonspor'dan G.Saray'a transfer sürecini anlatan Tarhan, "Geçtiğimiz sezon başında, gitsin yurtdışında oynasın istedim. Biz Lazio ile kontratta anlaştık. Roma'da Lotito'nun evinde buluştuk ve anlaştık. Sonra Trabzonspor ile Lazio arasında bir süreç gerçekleşti. Maalesef o 5 milyonu 20 gün 25 gün yok 20 takside bölelim, yok şöyle yapalım.. O süreç uzayınca olmadı. Galatasaray sonradan ilgisini gösterdi. Tabii Fatih hocanın istemesi, arkadaşlarının orada olması ile iş değişti. Arada Lokomotif Moskova devreye girdi ve orada da Slaven Bilic'in çok istemesi önemliydi. Lazio benim içime siniyordu. Bence Real Madrid gibi bir takıma gidip orada oynamamanın da bir anlamı yok. Burak mümkün olduğunca sahada yer almak isteyen bir oyuncu. Sonra G.Saray oldu" diye konuştu.

"MARIO GOMEZ İHTİMALİ OLUNCA FIORENTINA VAZGEÇTİ"
Geçtiğimiz sezon sonunda Fiorentina ile görüştüklerini söyleyen menajer, "Geçtiğimiz sezon çok iyi geçti bana göre. Bu sezonun sonunda da biz iyi bir kulüp gelirse olabilir diye düşündük, G.Saray'ın fikrini de aldık. O dönemde Ali Dürüst, başkan Ünal Aysal, Burak ben gitmek isterim derse, biz onun önünde durmayız dedi. Fiorentina ile bir görüşme yaptık ve bu görüşme iyi geçti. Mayıs'ın sonu Haziran'ın başı. Bir temsilci İstanbul'a geldi ve ön görüşme yapıldı. O tarihte Fiorentina için Mario Gomez ihtimali de ortaya çıktı. Bir de burada futbolcular daha az bir vergi dilimi ile para kazanıyorlar, orada çok farklı bir noktaya geliyor. Zaman geçti ve Mario Gomez oldu ve transfer olmadı. Sonra Lazio'dan bir teklif geldi. Biz başta Fatih Terim'e haber vermeyi düşünmedik. Bir şey olursa, belli bir noktaya gelirse Burak kendisi arasın konuşsun, o zaman anlamı var diye düşündük. Ama benim Fiorentina'ya gittiğimi, Fiorentina'dan haber almıştır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"LAZIO'YA GİDECEĞİNE KESİN GÖZÜYLE BAKIYORDUM"
Trabzonspor'un 'Galatasaray ile anlaşmışlar' iddiası ile ilgili de konuşan Tarhan, "Lokomotif ile önceden anlaşmış olsaydık bunu söylerdik. Çıkış maddesi olan bir oyuncu için konuşma hakkına sahibiz. Galatasaray ile anlaşmış olsaydık söylerdik. Ben Lazio'da olacağına geçen sezon başı kesin gözüyle bakıyordum. Petkovic o tarihte teknik direktör oldu. Çok istediler. Mesela Toulouse kulübü de, en aşağıya 20 kere Umut Bulut'u istemek için. Ben böyle bir istemek görmedim. Dedik ki, bu kadar çok istiyorlar bizim için doğru bir şey. Çok net yaptığımız transferdi, ama fazla oynatmadılar." dedi.

"GÖRÜŞMELER 1 HAFTA ÖNCE BAŞLASA GİDEBİLİRDİ"
Lazio'nun görüşmeleri uzattığını belirten temsilci, "Atletico Madrid-Zenit maçını izlerken neler hissediyoruz. Amacımız o. Bunu yapmak istedik olmadı. Buradaki maaşlar çok yüksek. Bir insan 3 alırken, 1,5 al demek zor. Bu çocuklar için bu zor. Özellikle yaşı 28 olan birisi için. Yaş çok önemli. Son dönemlere yaklaşıldığı zaman oyuncu için maaş önemli oluyor. Lazio'nun cazibesi 36 yaşında Klose var, başka yok. En büyük parayı da Burak'a verdiği zaman bizim istediğimiz bir ortam oluşuyor. Sezon başında Galatasaray takımının izni ile bu görüşmeler gerçekleşti. Fatih hocanın da haberi vardı. Kararı Burak'a bıraktı. O kapıyı açtılar. Görüşmelerin tarzı şekli, zaman yetmedi biraz da. Son günlere denk geldi. Bir hafta önceden başlasa görüşmeler belki gerçekleşirdi. Ama Lazio kulübünün bu işi yapış şekli hakikaten çok zor ve yıpratıcı. Sonunda da bir tercih yapmak durumundaydı Burak. Tercihini G.Saray'dan kalmaktan yana kullandı" şeklinde belirtti.

SEZON BAŞINDA LAZIO NEDEN OLMADI?
Lazio'nun yaptığı teklifi sürekli değiştirmesinin de anlaşmanın olmamasında önemli olduğunu söyleyen Burak'ın menajeri Tarhan, "Belli bir yerde anlaşıyorsun Lazio ile, sonra tekrardan değiştiriyor. G.Saray da bir paraya anlaşıyor, 12 milyon Euro. Sonra 7 verelim üstüne de Floccari'yi verelim diyor. Sürekli vakit geçti ve iş cazibesini kaybetti. Lazio'dan haklarımızdan fazla para istediğimiz iddia edildi. Konuştuğumuz kontrat brüt 25 milyon Euro'ya geliyordu. Kulübü de katarsan 37'ye geliyor. 2,5 brüt ben 2 istedim. Onun neti 1,2 olurdu. Onu da 5 yıla böl. Senelik 250 bin Euro'ya yakın bir rakam ediyor. Burak gibi bir oyuncu için. Bir de 10 kere 20 kere İtalya'ya gideceğiz. Fiyatı böyle belirliyoruz bunlar da önemli. Biz isteseydik, Burak da isteseydi bu iş belli bir seviyenin ötesine geçtikten sonra rakam önemli değil" açıklamasını yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler