Burak ilk 10'da yer aldı!

 Spor Toto Süper Lig'in 18 takımı, oynadığı 17 maçın ardından ilk devreyi kapattı. Futbolcular bu uzun maratonun ilk yarısı boyunca sahada kıyasıya mücadele ederek takımlarına başarı kazandırmayı hedefledi. Ligde takımları adına mücadele eden oyuncuların

Burak ilk 10'da yer aldı!

 Spor Toto Süper Lig'in 18 takımı, oynadığı 17 maçın ardından ilk devreyi kapattı. Futbolcular bu uzun maratonun ilk yarısı boyunca sahada kıyasıya mücadele ederek takımlarına başarı kazandırmayı hedefledi. 

Ligde takımları adına mücadele eden oyuncuların kimisi için işler sezonun ilk bölümünde yolunda gitmezken, bazı isimler ise oynadıkları futbolla adından çok fazla söz ettirmeyi başardı. Yaptıkları asistler, attıkları goller ve kazandırdıkları maçlarla birlikte bazı isimler ise takımlarında bugüne kadar büyük başarı göstererek parlayan yıldızlarını biraz da ışıldatma fırsatını yakaladı... 

İşte Spor Toto Süper Lig'in ilk devresinde gösterdikleri performansla adından en çok söz ettiren 10 isim...

DOKA

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un her sezon olduğu gibi bu sezon da futbolseverlere bir sürprizi vardı. Lacivert turunculu takım sezona başlarken kimsenin dikkatini çekmeyen bu ismi kadrosuna kattığında kimsenin Doka hakkında en ufak bir fikri yoktu. Ancak gösterdiği başarılı performansla Milli Takım'ın başına geçen Abdullah Avcı ve Arif Erdem'in kadrosundaki 1 numaralı isim olmayı başardı Brezilyalı oyuncu... Aslında orta alan oyuncusu olmasına rağmen attığı 6 gol de takımına verdiği katkının ayrı bir göstergesi. 

MUSTAFA PEKTEMEK

Beşiktaş taraftarı Mustafa Pektemek'in gelişiyle 'golcü' kimliği taşıyıan bir ismi takımlarında görme şansı yakaladı. İlk başlarda kendisine ödenen bonservis bedelinin yüksekliğinden bahsedenler, Pektemek'in 'gol' demek olduğunu anladığında bu konuyu sorun etmemeye başladı. Siyah beyazlı takımın ilk yarıda en fazla gol atan oyuncusu olmayı başaran genç oyuncu, uzun yıllar Türk futboluna hizmet edeceğini de kanıtladı.

SEMİH KAYA

Galatasaray camiasının en ihtiyacı olan zamanda çıkageldi Semih Kaya... Fatih Terim'in göreve gelmesiyle takımda kalmayı, hatta ilk 11'de oynama şansını yakalayan genç oyuncu, altyapıdan gelmenin avantajını da kullanarak kısa sürede sarı kırmızılı taraftarların gönlünde ayrı bir yer edindi. Semih'in savunmada Ujfalusi ile birlikte gösterdiği uyum da dikkatlerden kaçmazken Fatih Terim, sezon sonuna kadar genç oyuncudan sonuna kadar faydalanacak olması Türk futbolu adına da önemli bir gelişme olarak göze çarpıyor.

NORDIN AMRABAT

Artık onun hızını, çalımlarını, kanatlardan ceza sahasına ne kadar hızlı indiğini bilmeyen yok. Nordin Amrabat geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Kayserispor'un rakiplerine karşı en büyük kozu olmayı başardı. Süper Lig'in ilk yarısında 15 maça çıkan Hollandalı oyuncu attığı 3 gol ve yaptığı 6 asistle sarı kırmızılı takımın skora en çok katkı yapan ismi olmayı başardı. Performansıyla özellikle Galatasaray'ın dikkatini çeken Amrabat'ın takımından ayrılıp ayrılmayacağı ise şimdilik merak konusu...

ALPER POTUK

Eskişehirspor'un bu yılki çıkışının arkasında olan isimlerden biri de Alper Potuk... Genç yaşına rağmen sorumluluk alarak sahada gösterdiği oyun herkesin dikkatini kısa sürede çekti. Takımının bu sezon ligde oynadığı maçların tamamında forma giyen Potuk, başarılı oyununu bir gol ve bir asistle de pekiştirmeyi başardı. Potuk, ligin ikinci yarısında da en az ilk yarıda gösterdiği başarıyı gösterirse önümüzdeki yıl üç büyük kulüpten birine gitmesi hiç de sürpriz olmayacak.

PIERRE WEBO

İspanya Ligi'ndeki başarısıyla kendi ününü kazanan Webo, sezon başında ligin en dikkat çeken transferleri arasında yer aldı. Üst üste attığı gollerle gol krallığı sıralamasında da bir ara iddialı konuma gelen Kamerunlu oyuncu, bu sezon ligin en heyecan veren oyuncularından biri oldu. Ligin ilk yarısında 1325 dakika görev yapan Webo bu istikrarını 7 gol ve 2 asistle süslemeyi başardı. Golcü oyuncu bu performansını sürdürürse sezon sonunda takımının ligi iyi noktalarda bitirmesini sağlayacak.

BURAK YILMAZ

Trabzonspor'un bu sezon attığı 24 golün 16'sında onun imzası vardı... Bu istatistik bile onun golcü kimliğini ve takımını ne kadar çok sırtladığını kanıtlayan bir gösterge... Bordo mavili takımın üst üste başarısız sonuçlar aldığı dönemde bile golünü atan Milli futbolcu yavaş yavaş Avrupa Kulüplerinin de dikkatini çekmeye başladı. Burak Yılmaz, sezonun ilk yarısında hiç asist yapmamasına rağmen takımının skor anlamında yükünü çeken isimlerden biri olması da ilginç bir istatistik olarak hafızalara kazındı.

DEDE

Almanya'da Dortmund formasıyla şampiyonluk yaşadıktan sonra radikal bir değişiklik yaparak Türkiye'ye gelmeyi seçen Dede, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında attığı kritik goller ve yaptığı asistlerle Eskişehirspor'un başarısına büyük katkıda bulundu. Hücuma dönük sol bek olarak görev yapan deneyimli Brezilyalı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye'de çok mutlu olduğunu ve sözleşmesinin sonuna kadar Eskişehirspor formasını giymek istediğini söyledi.

SELÇUK İNAN

Galatasaray'ın ligin ilk yarısını lider bitirmesinde en büyük katkıları olan isimlerden biri kuşkusuz Selçuk İnan oldu. Ligin ilk yarısının tamamında forma giyerek istikrarını da ortaya koyan Milli oyuncu gol yollarındaki etkinliğini de bu 17 karşılaşmada fazlasıyla ortaya koydu. Toplam 5 gol ve 5 asistle ilk yarıyı tamamlayan Selçuk, kendine has stili ve akıl dolu paslarıyla takım arkadaşlarıyla olan uyumunu gözler önüne sererek her geçen gün kendisini biraz daha geliştirmeye devam ediyor.

SONER AYDOĞDU

Süper Lig'in yeni yıldızı olmaya aday bir isim Soner Aydoğdu... Gençlerbirliği formasıyla attığı ve attırdığı gollerle adından söz ettiren başarılı oyuncu, genç yaşına rağmen sezonun ilk yarısında oynadığı 14 maçta 3 gol, 2 asistlik bir performans yakaladı. Fuat Çapa yönetimindeki kırmızı siyahlı takımın hücum hattının en önemli isimlerinden biri olan Soner Aydoğdu sezonun ilk yarısında yaptığı çıkışla üç büyük takımın da radarına girdi...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor