Burak Avrupa'ya gitmeyen tek kral

 Lig tarihinde bugüne kadar 4 gol kralı çıkartan Trabzonspor'da bunların içinden yurt dışına gidemeyen tek isim Burak Yılmaz oldu. Necmi Perekli, Şota Arvaledze ve Fatih Tekke gibi isimler bordo-mavili takımda gol kralı olurken Necmi Perekli dışında 3 gol

Burak Avrupa'ya gitmeyen tek kral

 

Lig tarihinde bugüne kadar 4 gol kralı çıkartan Trabzonspor'da bunların içinden yurt dışına gidemeyen tek isim Burak Yılmaz oldu. Necmi Perekli, Şota Arvaledze ve Fatih Tekke gibi isimler bordo-mavili takımda gol kralı olurken Necmi Perekli dışında 3 golcü teknik direktör Şenol Güneş'in döneminde gol kralı olma başarısı yakaladı.

 

ŞOTA ARVELADZE


Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in ilk gol kralı ise Gürcu oyuncu Şota Arveladze oldu. 1995-96 sezonunda Gürcü oyuncu penaltı kullanmadan 25 gol atarak büyük bir başarı yakaladı. Trabzonspor taraftarlarınca takıma gelmiş en iyi yabancı oyuncu olan Şota, 1997 yılında Hollanda devi Ajax'a transfer oldu. Bordo-mavili takımda yıldızı parlayan Gürcü oyuncu Rangers ve AZ Alkmar takımlarında da forma giydi.

 

FATİH TEKKE


Teknik Direktör Şenol Güneş'in 2. gol kralı ise Fatih Tekke oldu. Golcü oyuncu 2004-2005 sezonunda forma giydiği 34 maçta 31 gol atma başarısı yakaladı. 2006-2007 sezonunun başında 7.5 milyon Euro ücretle Trabzonspor'dan Rusya'nın Zenit takımına transfer oldu. Rus ekibi ile 2007-2008 sezonu şampiyon olan golcü oyuncu daha sonra bir UEFA Kupası kaldırdı.

 

BURAK YILMAZ


Futbolun zirvesine Trabzonspor'da ulaşarak bordo-mavili takımda iyi bir sezon geçiren Burak Yılmaz ise 33 gol atma başarısı yakaladı. Burak, teknik direktör Şenol Güneş'in yurt dışına transferi gerçekleşmeyen tek oyuncusu oldu. Yurt dışında oynama isteğini her fırsatta dile getirmesine rağmen, sarı-kırmızılı takım ile anlaşarak Türkiye'de kalan golcü oyuncu teknik direktör Şenol Güneş'in ve taraftarların beklentilerini boşa çıkardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler