Bulak: Yorumcularda ceza alsın

Trabzonspor'da Teknik Direktörlük ve Sportif direktörlük görevlerinde bulunan Giray Bulak, Spor Toto Süper Lig'de haftanın gündemini değerlendirdi. Bulak, yaşanan olaylara dair çok çarpıcı açıklamlarda bulundu.- Derbide ortaya çıkan sonuç sizin için sürpr

Bulak: Yorumcularda ceza alsın

Trabzonspor'da Teknik Direktörlük ve Sportif direktörlük görevlerinde bulunan Giray Bulak, Spor Toto Süper Lig'de haftanın gündemini değerlendirdi. Bulak, yaşanan olaylara dair çok çarpıcı açıklamlarda bulundu.

- Derbide ortaya çıkan sonuç sizin için sürpriz oldu mu?

* Hayır olmadı hatta ben Trabzonspor, Fenerbahçe'yi yener demiştim. Çünkü Fenerbahçe'yi 5-6 maçtır izliyorum iyi oynamıyor. Trabzonspor da çok iyi oynamıyor ama her geçen gün üstüne katıyor. Hafta içi de Avrupa maçı oynadı. 3-1'lik galibiyetten skor 3-3'e gelince tabii moral bozukluğu oldu. Fenerbahçe'nin böyle yorgun bir Trabzonspor'u yakaladığında yenmesi lazımdı ama yapamadı.

- Derbideki performansıyla sizi olumlu yada olumsuz olarak şaşırtan oyuncular oldu mu?

* Malouda beni çok şaşırttı. Fenerbahçe'de kimse iyi oynamadı. Fenerbahçe takımında Caner Erkin ve Gökhan Gönül çok iyi oynarsa Fenerbahçe kazanıyor. Emre girdikten sonra çok iyi bir oyun sergiledi. Trabzonspor takımında kaleci Onur, Giray, Henrique iyi oynadı. Malouda kötü oynadı. Özellikle Zokora maçın en iyisiydi.

"TRABZONSPOR BASKIDAN MAÇ BOYU KURTULAMADI"

- Trabzonspor'un hücumda etkisiz kalmasının sebebi neydi?

* Final paslarını yapamadılar. Tabii Trabzonspor üzerinde müthiş bir seyirci baskısı vardı. Son derece Fenerbahçe'ye sahip çıkan bir taraftar vardı. Çünkü Trabzonsporlu başkan ve yöneticilerinin demeçlerinden dolayı oluşan taraftar baskısı ve 1 saat önceden Galatasaray mağlubiyeti Fenerbahçe taraftarını çok fazla bütünleştirdi ve Trabzonspor'u büyük baskı altına aldı ve Trabzonspor da bundan maç boyunca kurtulamadı.

"YORUMCULARA DA CEZA VERİLSİN"

- Maç sonu yaşanan olaylarda size göre sorumlu kimdir?

* Tamamen yöneticiler sorumlu. Kim yaptıysa hangi yönetici yaptıysa onlar sorumlu. Trabzonspor'un yöneticisi, başkanı yapmışsa onlar, Fenerbahçe başkanı, yöneticisi yapmışsa onlar sorumlu.

- Bu konuda size göre nasıl ve kime ceza gelmeli?

* Sadece futbolcuya, taraftara ceza vermek yetmiyor. Yapan yöneticilere de ceza vermek lazım. Hem de ağır cezalar vermek lazım. Artı medya mensuplarına, eleştirmenlere ve televizyon kanalarrında yorum yapan yorumculara da ceza vermek lazım. Kesinlikle bu şekilde yapılması lazım. Bir de Türk futbolunun kurtulması için tek bir yol var; onu da söyleyeyim. Yayın hakları gelirlerinin kaldırılması.

- Neden böyle bir şey söylediniz?

* Yayın haklarından gelen paraları kulübe 3 kuruş vermeyen sorumsuz yöneticiler sorumsuzca harcıyor ve çok yetenekli olmayan insanlar kulüplere talip oluyor, yönetici oluyor, başkan oluyor, sorumlu oluyor ve bu da kulüplerin kötü yönetilmesine sebep oluyor.

"ÖNDER ÖZEN OLMASIN..."

- Galatasaray, Akhisar'a neden kaybetti ?

* Galatasaray bundan sonra da kaybedecektir. Türk antrenörüyle çalışmayan hiç bir kulüp başarılı olamaz ve Türkiye'de maç kazanamaz. Bunu söylememin sebebi antrenörlerin yetersizliğinden ya da kalitesizliğinden değil kesinlikle bunu tenzih ediyorum. Çok başarılı ve çok kariyerli bir antrenör ama Türk insanı Türk insanıyla farklı konuşuyor. Onun dilinden farklı anlıyor.

Diğerleri daha profesyonel davranıyor. İşte oyuncuya farklı sahip çıkıyor veya oyuncuyu farklı eleştiriyor. Biz bunlara alışık değiliz. Yani kurulu düzenden kurulu olmayan düzene gidiyorlar, saçmalıyorlar, bocalıyorlar. Onun için şampiyonlukta Fatih Terim'in ayrılmasıyla Fenerbahçe ve Trabzonspor'un önü açılmıştır. Beşiktaş'ta Bilic'in yanında Önder Özen gibi bir genel direktörün yardım etmesi bir avantajdır. Bunu kesinlikle söyleyeyim eğer orada Önder Özen olmasın Beşiktaş'ta şampiyon olamaz. Ama avantajlı takım Fenerbahçe ve Trabzonspor'dur, sonra da Beşiktaş'tır.

- Roberto Mancini'nin 1 ay süre istemesi normal mi ?

* Mancini'nin o demeci çok yanlış. Galatasaray takımının kondisyonu yok denmesi kasaba kurnazlığı gibi bir şey. Kalkıp dünyanın en saygın antrenörlerinden birisi olacak antrenörümüze onun çalıştırdığı takımın kondisyonunun eksik olmadığını söylemek saçma bir şeydir. 1 ay sonra da göreceğiz Mancini'nin temposunu.

"DROGBA OLMASAYDI..."

- Galatasaray'ın Fatih Terim'i arayacağını söylüyorsunuz...

* Tabiki. Fatih Terim'in 4., 5., 6. defa önü açılmıştır Galatasaray için.

- Galatasaray'daki bu seneki düşüşün ana sebebi nedir ?

* Galatasaray sezon başı da iyi oynamıyordu. Galatasaray geçen yıl da iyi oynamıyordu. Drogba olmasaydı geçen sezon şampiyon olamayacaktı. Çok önemli oyuncuları almak demek, çok kaliteli kadro oluşturmak anlamı taşımıyor.

- Peki Galatasaray'ın düşüşünü Wesley Sneijder'in transferinden sonra oyun sisteminde değişiklik yapmasına bağlayanlar var. Siz bu konuda neler söylersiniz?

* Galatasaray 4-2-2 oynuyor fakat Galatasaray takımı baklava 4-4-2 oynuyor. Sneijder olduğu müddetçe de bunu oynayacak. Bunu artık kimse oynamıyor. Ne 4-4-2 oynanıyor artık ne de baklava 4-4-2 oynanıyor. Takımlar genelde günün dizilişi olarak 4-2-3-1, 4-1-3-2, 4-3-3 oynuyor. Galatasaray takımına uygun düşecek anlayış da 4-3-3'tür. Burak, Umut, Drogba var elinizde. Yani bunu Fenerbahçe bunu Kuyt ve Sow'la yapıyor. Galatasaray da bunu Umut ve Burak'la yapabilir. Açık oyuncular değiller belki ama hücum oyuncular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler