Bu yazısı Erdoğan'ı çıldırtacak

Taraf yazarı Mehmet Baransu köşesinde ‘Adi Başbakan’ olayı başlığı ile yayınladığı yazısında kendi yaptığı bir haberin devamını anlattı ve ardından Başbakan Erdoğan'a çok sert bir dille yüklendi.  "22 Mayıs 2010 tarihinde Taraf gazetesinde “Parola: Adi Ba

Bu yazısı Erdoğan'ı çıldırtacak

Taraf yazarı Mehmet Baransu köşesinde ‘Adi Başbakan’ olayı başlığı ile yayınladığı yazısında kendi yaptığı bir haberin devamını anlattı ve ardından Başbakan Erdoğan'a çok sert bir dille yüklendi. 

 

"22 Mayıs 2010 tarihinde Taraf gazetesinde “Parola: Adi Başbakan” sürmanşetiyle Erdek Mayın Filosu Komutanlığı’nda yaşanan parola rezaletini kamuoyuna duyurmuştum." diye başladığı yazısında Baransu, bu skandalın sorumlularından biri olan dönemin Mayın Filosu Komutanlığı yapan Tümamiral Atilla Kezek’in Başbakan'ın onayıyla "temize çıktığı"nı yazdı. 

 

İşte Baransu'nun köşesinden ilginç bir bölüm:

 

TÜMAMİRAL KEZEK BU OLAYDAN NASIL SIYRILDI?

Kezek, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda AK Parti karşıtlığıyla biliniyor. Parola olayı da bunun bir göstergesi. Başbakan ve bakanlar hakkındaki sert söylemleri, Balyoz ve Ergenekon sürecinde tutuklu bulunan amiraller ve subaylarla görüşüp kendilerine destek vermesi sır değil. Buna rağmen, bu olaydan sıyrılmasının nedeni merak ettim ve önceki gün konuyla ilgili yeni bilgilere ulaştım.

 

KEZEK'İN AĞABEYİ ERDOĞAN'I İKNA ETMİŞ

Sebep, Kezek’in ağabeyiymiş. Kezek’in ağabeyi Başbakan Erdoğan ile sürekli görüşüp, parola skandalından kardeşinin sorumlu olmadığını, olaydan geç haberdar edildiğini, asıl sorumlunun ise kardeşinin emrindeki Albay Bülent Keçeci olduğunu söylemiş. Ve Erdoğan’ı ikna etmiş.

Parola skandalındaki belgeye bakıldığında Tezek’e konunun sunulduğu, kendisinin skandal listeyi onayladığı ve altında imzası bulunduğu görünüyor. Buna rağmen Erdoğan’ın gözünde temize çıkıyor.

Bilgisayardaki “i” hatası ve ağabeyi sayesinde de olaydan sıyrılıyor Tümamiral Kezek. Deniz Kuvvetleri içerisinde hükümete karşı yaptıkları bilinirken, ağabeyi aracılığıyla hükümetle iletişim kurması da doğrusu kafamı karıştırmıyor değil.

 

BAŞKANLIK YOLUNDA ASKERLER İLE ANLAŞMA YAPILDI MI?

28 Şubatçı darbeciler ve ortağı medyayla ustalık döneminde anlaşma yolunu seçen, “soruşturmaların dalga dalga ülkeyi boğduğunu” belirten Başbakan’ın, “Adi Başbakan” skandalındaki bu tutumu da kafamı karıştıran bir diğer nokta.

 

Acaba Başkanlık yolunda, “topuk selamı” verenler ve onların destekçileriyle anlaşma çok önceden yapıldı da bizim mi haberimiz yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler