"Bu yasa haklısınız demektir!"

Türkiye Futbol Adamları Derneği Başkanı Yılmaz Tokatlı, Türk futbolu adına istenmeyen gelişmeler olduğunu ifade ederken, gündemde olan 58. madde hakkında açıklamalarda bulundu.Yılmaz Tokatlı, yaptığı açıklamada, ''Türk Futbolu adına istenmeyen gelişmeler

"Bu yasa haklısınız demektir!"

Türkiye Futbol Adamları Derneği Başkanı Yılmaz Tokatlı, Türk futbolu adına istenmeyen gelişmeler olduğunu ifade ederken, gündemde olan 58. madde hakkında açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Tokatlı, yaptığı açıklamada, ''Türk Futbolu adına istenmeyen gelişmeler oluyor. İlgilileri veya bazı kurumları kurtarmak için yapılan bu girişimler, suçlananlara 'yaptıklarınızda haklıydınız' demek oluyor'' dedi. 

Futbol Federasyonu'nun 58. madde için olağanüstü genel kurula gidecek olmasına değinen Tokatlı, ''TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar '58. madde kalacak' derken, olağanüstü genel kurula giderek bir defaya mahsus da olsa küme düşmeyi kaldırmaya çalışması, 58. maddeye aykırı bu kararı uygulamak hiç de mantıklı bir düzenleme değildir.

Bu olaylara neden olan yönetici, menajer, futbolcu her kim olursa olsun, ülke futbolunu ve kuruluşunu zora sokmaya, uluslararası arenada leke sürdürmeye hakkı yoktur'' ifadelerini kullandı. 

''İstediğiniz kadar kanunlar çıkartılsın, kişiler veya kurumlar adına kurtarıcı özel maksatlı değişikliklere gidilsin, gene de mevcut yaptırımlar uygulanmadıkça hiçbir değeri olmayacaktır'' diyen Tokatlı şöyle devam etti: "TFF'ye karşı karşı yazılı ve sözlü hakaretlerde bulunanlar cezalandırılmalarına rağmen huylu huyundan vazgeçmiyor. Kendini onurlu kabul eden futbolun içindeki bu kişilerin kendi kendilerine verecekleri asıl ceza, saygın kişiliklerine geri dönmek ve mevzuatlara uymasını bilebilmektir.

Bir hakkı kazanmanın yolu hakaretler ve kavgalar olmamalıdır. Anlaşılıyor ki; çıkarcılık ve zihniyet değişmedikçe, caydırıcı ceza sistemi işlemediği sürece bu işler böyle devam edip gidecektir.

Genel kurulda alınacak 'küme düşürülmemesi' kararının, bir defaya mahsus olarak ifade edilmesi, ileride benzer konular için emsal olacağı gerçeği kabul edilmelidir. Böyle karar alınırsa, bu günü kurtarmak ve sorumluluktan kaçmaktır.''

"DANIŞIKLI BİR AF HALİ"
Tokatlı, böyle bir genel kurula gitmeden dahi TFF'nin 58. madde bağlamında, belgelere dayanarak kesin karar alma yetkisinin olduğunu vurgulayarak, ''Buna rağmen federasyon özerk oluşundan bu yana ilk defa görülen bir uygulamayı genel kurula taşımakla yetkisini kullanmamıştır.

Bu demektir ki her kritik ve önemli kararlarda genel kurulları kullanmak yolu açılacaktır. Bu bir çeşit Kulüpler Birliği Vakfı'nın baskısı ve istemi doğrultusunda alınmış danışıklı bir af halidir. Yayıncı kuruluşu zarardan kurtarmaktır.

Demek ki yayıncı kuruluş da bir sigorta şirketi gibi kendini koruyucu riskleri sözleşmesine taşıyamamıştır.

Zararı olacaksa, bunun için olayları yaratan kulüplerle hesaplaşmalıdır. Sonuç olarak; yetkiler yerinde ve zamanında kullanılmalıdır'' diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor