"Bu Türk futbolu için facia getirir"

Türkiye Futbol Federasyonu ile Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı tarafından Swissotel’de düzenlenen ‘Türk Futbolunun Sorunları ve Geleceği’ konulu toplantıya, TFF Başkanı Mahmut Özgener ile yöneticileri, tüm profesyonel kulüplerin temsilcileri ve bazı mill

"Bu Türk futbolu için facia getirir"

Türkiye Futbol Federasyonu ile Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı tarafından Swissotel’de düzenlenen ‘Türk Futbolunun Sorunları ve Geleceği’ konulu toplantıya, TFF Başkanı Mahmut Özgener ile yöneticileri, tüm profesyonel kulüplerin temsilcileri ve bazı milletvekilleri katıldı.

Açılış konuşmasını Özgener’in yaptığı toplantıda, en çarpıcı sözler Trabzonspor’un patronu Sadri Şener’den geldi. Anayasa Mahkemesi’nin, Tahkim Kurulu kanunuyla ilgili yaptığı değişikliğin tehlikesine dikkat çeken Şener, “Anayasa Mahkemesi kararı, Türk futboluna facia getirir. Hukuk kararları mutluluk getirir denir, ama Tahkim Kurulu kararları yargıya taşınırsa, sonunda iyi şeyler çıkmayacağı kesin” dedi.

‘Stat kriteri nedir?’

Türk Telekom Arena’yla ilgili de konuşan Başkan, “Türkiye’de statların yapımında kriter nedir? Devlet olarak bu açıklanırsa sevinirim. Ben şanslı illerden biriyim. Stadımızın ihalesi yapıldı. Süper Lig’de ülkenin en doğusunda bulunan kulübüm. Benim stadımın yapılması doğal. Ama İstanbul şehrinin ortasında, gazetelerde okudum 310 milyon TL harcanarak stat yapılıyor. Galatasaray bu ülkenin büyük kulüplerinden biri. Fenerbahçe kendisi yaptı, Beşiktaş kendisi yapmak için çalışıyor. Bu tartışma konusu olabilir. Devlet mi yapmalı, kulüp mü yapmalı? Kriterleri konulursa sağlıklı olur” ifadelerini kullandı.

Diğer başkanlar da konuştu

TFF Başkanı Mahmut Özgener de, “Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararında, Tahkim Kurulu kararlarının mahkemelerde yargılanması konusunda bir sonuç çıktığı takdirde, futbolumuzun geleceği açısından sıkıntılı günler geçireceğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu. Yıldırım Demirören, vergi konusunun bir an önce çözümlenmesi gerektiğini belirtip, “Sayın Başbakanımız bize hep yardımcı oluyor. Ama artık kendisine gidecek yüzümüz yok” dedi. Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım ise bu tür toplantıların, sorunların çözülmesi konusunda büyük yardımı olacağını belirtti. Diğer Süper Lig ekiplerinin patronları da vergi konusuna değinirken, devletin kulüplere daha fazla yardımcı olması gerektiği görüşünde birleşildi. Sadece Süper Lig değil, Bank Asya 1. Lig,  Spor Toto 2. Lig ve 3. Lig kulüplerinin başkanları da görüşlerini aktardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor