Bu rezalette yönetimin de payı var!

 Trabzonspor’u bu döneme getiren süreçte yönetim çok fazla hata yapmaya başladı. Bordo mavili ekibin taraftarları Avni Aker’de takımlarını yalnız bırakırken yönetim sıkça hata yapmaya başladıSon olarakta Bordo mavili ekibin Balıkesirspor’a mağlup olması t

Bu rezalette yönetimin de payı var!

 Trabzonspor’u bu döneme getiren süreçte yönetim çok fazla hata yapmaya başladı. Bordo mavili ekibin taraftarları Avni Aker’de takımlarını yalnız bırakırken yönetim sıkça hata yapmaya başladı

Son olarakta Bordo mavili ekibin Balıkesirspor’a mağlup olması taraftarın okları yönetime döndürmesine neden oldu

SİYASETE ÇOK YAKIN DURDU

Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu Ak Parti’ye çok yakın durması ve sıkca başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı övmesi  ve hatta “Başbakanın yaptıklarını takdir etmeyen vatan hainidir” şeklindeki sözleri Trabzonspor camiasıda infial yarattı. Her fırsatta Başbakan’a övgüler yağdıran ve zaman zamanda AKP sözcüsü gibi CHP ve MHP’yi topa tutan başkan Hacıosmanoğlu’nun bu tavrı Trabzonspor taraftarını böldü.  Son olarak başbakanın Akyazı stadının temelini atmak için geldiği Trabzon’da başkanın kürsüden yaptığı ve Başbakanı övdüğü konuşma bardağı taşıran son damla oldu.

Ayrıca kupayı Trabzonspor’a verilmemesinin başlıca sebebinin Başbakan Erdoğan olduğunun bilinmesine rağmen  Trabzonspor taraftar guruplarından üçünün Akyazı temel atma töreninde flamalarla birlikte başbakan lehine tezahüratlarda bulunması ise sıkıntıyı büyüttü.

KONGRE KONUSUNDA  ZITLAŞMA YARA AÇTI

Trabzonspor yönetimi seçimlerde tüzüğün 58.maddesine eklenen gececi madde ile görev süresinin 6 aydan 2,5 yıla çıkarılması yönetimi tartışılır hale getirdi. Mevcut yönetimde kısa sürede 3 asil bir yedek yöneticinin istifası da yönetimi kamuoyu karşısında yıprattı. Görev süresinin  2,5 yıla çıkarılması konusunda mahkemeye yapılan itirazlar neticesinde  Mahkeme genel kurulda hata yapıldığı gerekçesiyle Aralık ayında kongre yapılması konusunda karar verdi . Ancak mevcut yönetim seçimli kongre yapmak yerine konuyu bir üst mahkemeye taşıyarak vakit kazandı. Yönetimin kongre kararı almaması ise bordo mavi camiayı iyice böldü. Bazı kongre üyeleri Aralık ayında yapılacak olağan genel kurulda yönetimi ibra etmeyerek rövanşı almak için çalışma başlattı

İLKELER  YOK EDİLDİ

Trabzonspor mevcut yönetimi kulübün yazılı olmayan ancak her yönetimin uyduğu ilkeleri hiçe sayarak kulübe zarar verdi. Transfer konusunda beklenen hamleyi yapamayan yönetim kadronun da güçlenmesi konusunda bekleneni veremedi. Trabzonspor’da sezon başında gönderilmesi düşünülen oyuncuların gönderilememesi de takım içindeki sıkıntıyı büyüttü. Bordo mavili ekipte bazı oyunculara yönetimin verdiği tavizde saha içindeki bölünmenin ana kaynağı oldu.

 

BOSİNGWA VE MALOUDA’NIN ÜCRETİ SIKINTI YARATTI

Trabzonspor ‘da sezon başında transfer edilen Malouda ve Bosingwa’nın aldığı yüksek ücretler takım içersinde  kendini as gören diğer oyuncuları da rahatsız etti. Bazı oyuncular iki futbolcun aldığı yüksek yıllık ücret nedeniyle rahatız olurken, bu durumda futbolcular arasındaki bağın kopmasına neden oldu. Yönetim ayrıca forvette büyük sıkıntı yaşayan bordo mavili ekibe forvet transferi yapamadı. Bu da Bordo mavili ekibin sezon içersinde sıkıntı yaşamasına neden oldu. Futbolcular arasındaki ücret dengesizliği de buna eklenince bordo mavililerde iç kavga gün yüzüne çıktı .

BAŞKAN KENDİ KARAR VERİYOR

Trabzonspor’da alınan bazı önemli kararları başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kendi kendine  alması yönetim içinde de sıkıntı yarattı. Asbaşkan Ali Kemal Başaran’ın asbaşkanlığı sağlığını gerekçe göstererek bu görevden ayrılmak istemesi yönetim içinde gizli hesaplaşmaların yaşanmasına neden oldu. Asbaşkan Başaran’ın yerine yönetim içinden bir ismin getirilmesi için yapılan toplantıda ise iç çekişme gün yüzüne çıktı. Kulislerin havada uçuştuğu toplantıda karar çıkmazken asbaşkan Başaran apar topar geri çağrılarak ikna edilmesi de kamuoyunda yönetime olan güveni azaltan başka bir sebep oldu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor