Bu oyun bizi ileri taşıyacak

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Lazio ile 3-3 berabere kalan  Trabzonspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, maçın kopacağı anlarda Alanzinho ve Henrique'nin kaçırdığı gollernden sonra dikkatlerini dağıldığı 5 dakikalık zaman diliminde rakiplerinin beraberli

Bu oyun bizi ileri taşıyacak

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Lazio ile 3-3 berabere kalan  Trabzonspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, maçın kopacağı anlarda Alanzinho ve Henrique'nin kaçırdığı gollernden sonra dikkatlerini dağıldığı 5 dakikalık zaman diliminde rakiplerinin beraberliği yakaladığını söyledi.

Akçay, Lazio'nun favori olduğu bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, "Maçın başından sonuna kadar forse etmek, tempoyu yükseltmek, sorumluluk almak ve rakibe zorluklar çıkarmak gibi bir anlayışla oynadık. Oyunun kontrolünü ve hızını zaman zaman istediğimiz gibi götürdük. Oyunu forse etmek istedik. Maçın kopacağı anlarda Alanzinho ve Henrique’nin kaçırdığı gollerden sonra dikkatimizin dağıldığı 5 dakikalık bir zaman diliminde rakip beraberliği yakaladı" dedi.

Yedek kulübesinden gelen oyuncuların Lazio’yu beraberliğe taşıdığını ifade eden Akçay, "Oyuna yüksek düzeyde katkı verdiler ve takımlarının enerjilerini yükselttiler. Özellikle ikinci golden sonra oyunu forse etme özelliğimizi kaybettik ama oyuncularımın bu akşam verdiği mücadeleden dolayı kendilerini kutluyorum. Hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Akçay, grupta ikinci hafta maçları sonunda avantajın kendi lehlerine göre gözüktüğünü vurgulayarak, "Gruptaki dengeler bizim avantajımıza gibi. Alt sıradaki iki rakibimizle sahamızda oynayacak olmamız avantaj gibi gözüküyor ancak henüz yüzde 50’yi yakalamış değiliz. Bu maçları kazanırsak gruptaki dengeler lehimize değişebilir" ifadelerini kulladı.

Sonradan oyuna giren oyuncuların oyuna katkı yaptığını söyleyen Akçay, şöyle devam etti: " Ama yüksek düzeyde enerji veremediler. Bir değişikliği mecburi yaptık. Kenardan gelen oyuncular yüksek enerji vermedi ancak bu, onların gayretinden ve iyi niyetinden şüphe duyacağız anlamına gelmez. İlk yarıda hücuma yönelik, ikinci yarıda defansa yönelik oynadık. Bu psikolojik bir durumdu. Oyuncu takibi yönünde rakip sıkıştırınca doğal olarak geri çekiliyorsunuz. Buna bizi rakibin hamleleri ve mücadelesi zorladı ama çıkışlarımızda dördüncü golü bulabilseydik şimdi daha farklı şeyler konuşuyor olacaktık."

Kondisyonlarının düştüğü yöndeki eleştirilere katılmadığını ifade eden Akçay, "Bu doğru değil benim açımdan. Bariz hatalar ve pozisyon yanlışlarını kabul edebilirim. 90. dakika hücuma dört oyuncuyla çıkan Trabzonspor’a kondisyon eksikliği gibi bir eleştiride bulunmak haksızlık olur" dedi.

Akçay, Lazio'yu favori görmesine ilişkin bir soru üzerine, "Bu müsabaka bizi favori yapmadı ancak guruptan çıkma ümitlerimizi yükseltti" ifadesini kullandı.   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler