Bu kez 'Çizme'yi aştılar

 UEFA, ilk tur maçları sonucunda Euro 2012'nin en iyi hakemi seçilen Cüneyt Çakır'a 2. maçını da verdi.  Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı final ya da final yönetmesi beklenen Çakır, Polonya'nın Poznan kentindeki Municipal Stadı'nda yarın saat 21.45'te o

Bu kez 'Çizme'yi aştılar

 

UEFA, ilk tur maçları sonucunda Euro 2012'nin en iyi hakemi seçilen Cüneyt Çakır'a 2. maçını da verdi. 

 

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı final ya da final yönetmesi beklenen Çakır, Polonya'nın Poznan kentindeki Municipal Stadı'nda yarın saat 21.45'te oynanacak kritik İtalya-İrlanda maçında görev yapacak.

 

İTALYAN basını, turnuvanın en genç hakemi olan Cüneyt Çakır'ın uluslararası kariyeri karşısında çaresiz kaldı, 'Elit hakemimizi' etki altına almak için herhangi bir açığını, çamur atabilecekleri bir eksiğini bulamadılar.

 

DİREKT KIRMIZI ÇIKARDI

 

BUNUN üzerine İtalyan basını, Cüneyt Çakır'ı geçmişteki istatistiklerle etki altına almaya çalıştılar. Gazeteler, İtalyan takımlarının geçmişte Çakır'ın yönettiği maçları kazanamadığını hatırlattı. Inter, Cüneyt Çakır yönetiminde Marsilya'ya 1-0, Bremen'e 3-0, Napoli de Villarreal'e 2-1 mağlup olurken, tek galibiyeti ise 2-1'lik skorla Juventus, Sturm Graz karşısında almıştı.

 

İTALYANLAR, Mario Balotelli'nin de Cüneyt Çakır ile kötü hatıraları olduğunu anımsattı. Manchester City'nin uslanmaz futbolcusu, geçen sezon Avrupa Ligi'ndeki Dinamo Kiev maçının 36. dakikasında rakibi Popov'a uçan tekme atmış, Cüneyt Çakır da hiç tereddüt etmeden Süper Mario'yu direkt kırmızı kartla oyun dışı bırakmıştı.

 

SEZAR'IN HAKKI SEZAR'A

 

GÖK Mavililer, Çakır'a hakkını da vermek zorunda kaldı ve 'Barcelona-Chelsea maçındaki yönetimiyle manşetlere çıktı' yorumunu yaptı. Çakır, Euro 2012'deki ilk maçı Ukrayna-İsveç mücadelesindeki Alman gözlemcisi Fandel'in verdiği 8.5 notla ikinci maçta görev yapmaya hak kazandı. 

 

Böylece Çakır'ın ilk maçtaki başarısı tescillenmiş oldu. İtalya'nın gruptan çıkması için İrlanda'yı yenmesi ve İspanya-Hırvatistan maçının da 2-2 bitmemesi gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler