Bu kavgalar Trabzon'a yaramaz Hacıosmanoğlu!

Trabzonspor son dönemde yaşanan gerilim ve iç çekişmeler yüzünden yine geleceğini göremiyor.Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu camianın değerlerine suçlamalarını yaparken namus borcu olarak söz verdiği ve seçilme nedeni olan 2010-2011 şampiyonluk kupasını unutm

Bu kavgalar Trabzon'a yaramaz Hacıosmanoğlu!

Trabzonspor son dönemde yaşanan gerilim ve iç çekişmeler yüzünden yine geleceğini göremiyor.

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu camianın değerlerine suçlamalarını yaparken namus borcu olarak söz verdiği ve seçilme nedeni olan 2010-2011 şampiyonluk kupasını unutmuşa benziyor. Ya da sözünü tutamayacağı endişesiyle gündem saptırmak için bilerek bu yolu seçtiği iddia ediliyor.

Camia ile hesaplaşmayı ilke edinmiş olan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun aynı tarzı daha önceden içinde bulunduğu Nuri Albayrak yönetimin de de gösterdiği ve Başta o dönemin Başkanı Nuri Albayrak başta olmak üzere yönetim kurulu içerisindeki bir çok arkadaşıyla gergin anlar yaşadığı arşivlerdeki yerini koruyor.

Bordo mavili ekibin sportif açıdan yaşadığı zor günlerin ardından, siyasete olan yakınlığı ile şimşekleri üzerine çeken Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, geçen yıl 1.lig şampiyonluğu için katılacağı play-off maçlarına Başkan Şener ve yönetiminin katılmama yönünde imza vermesinin ardından bir sonraki yıl kendi başkanlığı döneminde bir alt kümeye düşen 1461 Trabzon’un küme düşmesinde en büyük pay sahibi olarak da gösteriliyor.

Kavgayı sadece camiası ile yapmayı ilke edinen İbrahim Hacıosmanoğlu siyasete yakınlığı ile ilgili eleştirilerede “siyaset Trabzonspor’un iliklerine kadar işleyecek” söylemiyle Trabzonsporluların tepkisini çekmiş Başkanlığa aday olduğunda “Trabzonspor’u siyasetten kurtaracağım” sözünü ise çok çabuk unutmuştu.

Trabzonspor’un haklı davası olan şike sürecinde UEFA kanadında olumlu gelişmeler yaşanıp şikecilerin de camiaya yüklenmesiyle herkes bordo mavili camianın kenetleneceğini düşündü. Ancak bu andan itibaren yaşananlar adeta şok etkisi yarattı. Trabzonspor camiasının birlik olunması gerektiği anda Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun eski başkan Sadri Şener üzerinden başlattığı kavga büyük bir gerilimin ve iç savaşın başlangıcı oldu.

Camianın büyük bir bölümü Sadri Şener’in yanında olurken Hacıosmanoğlu ise Trabzonspor’un farklı değerlerine yüklenmeye devam etti. Şener’le başlattığı kavgayı Trabzonspor eski başkanı ve Ak Parti Milletvekili Faruk Özak üzerinden devam eden Hacıosmanoğlu birçok iddiayla bu isimleri suçlayarak gündem oldu.  Yeni yönetimin göreve gelmesinin ardından yaşanan ard arda istifalar ve istifa eden yöneticilerin açıklamaları ise mevcut yönetimdeki huzursuzluğu gözler önüne serdi.

Öte yandan yaşanan bu sürecin Trabzonspor’un yeni sezon öncesi yapılanmasının nasıl olacağının merak konusu olduğu günlere denk gelmesi ve gölgede bırakması dikkatlerden kaçmadı.

BENZER DURUM GEÇMİŞTE DE OLDU

BENZER DURUM GEÇMİŞTE DE OLDU

Trabzonspor’un yaşadığı bu sıkıntılı günler geçmişte yaşanan bazı olayları akıllara getirdi.

Mevcut Başkan Hacıosmanoğlu’nun içinde bulunduğu Nuri Albayrak başkanlığındaki dönemde de iç huzursuzluklar tavan yapmış ve yine birçok konuda rakiplere koz verilmişti. Bugünlerle birebir örtüşen olaylarda çok sayıda istifa, gündeme oturan birçok iddia ve sportif başarısızlık ortaya çıkmıştı.

2006-07 sezonunda Nuri Albayrak yönetiminde başkan yardımcısı olarak yer alan İbrahim Hacıosmanoğlu bu dönemde yaptığı çıkışlarla Trabzonspor tarihine ilginç notlar düşmesine neden oldu.

Kendi yönetimi tarafından kulüp aracılığıyla tekzip edilen ilk ve tek yönetici olan Hacıosmanoğlu, başkan ve yöneticiler hakkında birçok iddia da bulunarak gündeme geldi. 

2006-2007 sezonunda ligin 30. haftasında oynanan ve Trabzonspor'un Antalyaspor'u 2-1 mağlup ettiği karşılaşma sonrası Hacıosmanoğlu'nun sert sözleri gündeme damga vururken, Başkan Nuri Albayrak ve Yönetim Kurulu, Hacıosmanoğlu'nun bu sözlerini tasvip etmedi. Bunun üzerine Başkan Albayrak ile arası açılan İbrahim Hacıosmanoğlu istifa etti. Bu istifayı Başkan Yardımcıları Cemal Sağlam, Yusuf Şimşek, Köksal Güney, Faruk Kanca ve Serhat Akçay'ın istifaları izledi.  Hacıosmanoğlu’nun bu süreçte ve sonrasında yapılan açıklamalar ile iddialar ise hafızalardan silinmedi.

NURİ ALBAYRAK’LA ÇEKİŞME

NURİ ALBAYRAK’LA ÇEKİŞME

Hacıosmanoğlu 2007 Nisan sonundaki Fenerbahçe – Beşiktaş Türkiye Kupası yarı final maçı sonrasında Ali Koç’un federasyon ve hakemlerle ilgili açıklamaları üzerine bir demeç verdi:

“Koç Holdingin veliahtlarından genç biri çıkıyor öyle bir konuşuyor ki şu ana kadar görülmemiş bir manzara sergiliyor. Herhalde burayı tüpgaz satmakla, buzdolabı satmakla karıştırıyor. Bu köklü ailenin herkes nasıl büyüdüğünü biliyor; milletin kanını emerek büyüdüler. Bu ülke için kanını verenler var ama susuyor. Biz de onlardanız. Sporu ahlaklı ve ilkeli bir şekilde bir yere taşımalıyız. Tabi bu çığırtkanlığın sebebi önlerindeki 4 tane zor maç”

Nuri Albayrak Başkanşığındaki Trabzonspor yönetimi ise Hacıosmanoğlu’nun bu açıklamasının ardından “Bilindiği üzere kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu, bu hafta sonu oynanan Antalyaspor-Trabzonspor maçı sonrası bazı açıklamalarda bulunmuştur. Yapılan açıklamanın, oynanan müsabakayla alakalı olmayan ve Türkiye’de yatırımları bulunan saygın bir aileyi hedef alan bölümlerini tasvip etmemiz mümkün değildir” diyerek Hacıosmanoğlu'nu tekzip etti.

Hacıosmanoğlu bu kez kendi yönetimi ile çatışmaya girmekten çekinmedi:

“Dün ne söylediysem, bugün ne söylediysem, yarın da aynı şeyleri söyleyeceğim. Büyük takımı sessiz durma politikasıyla yönetemezsin. Sen rakiplerinin kullandığı üslupları bertaraf etmek zorundasın. Biz onların çirkinliklerini kamuoyunun önüne seriyoruz” dedi.

HACIOSMANOĞLU’NDAN ŞOK İDDİA

HACIOSMANOĞLU’NDAN ŞOK İDDİA

Yönetimle çatışmaktan çekinmeyen Hacıosmanoğlu bu kez bir duyum üzerine kulüp içerisinde yaşananları yine gündeme getirdi. Aktif görev yaptığı sırada Başkan Albayrak’ın yanı sıra yönetici Haşim Sayitoğlu ile de sürtüşme içerisine girdi.

Hacıosmanoğlu Fatih Akyel ile Haşim Sayitoğlu arasında geçtiğini öne sürdüğü telefon konuşmasını aktaran Hacıosmanoğlu, şunları anlattı:

"YA MAÇI KAZANIRSAK?"

Hacıosmanoğlu, yıldızlarının bir türlü barışmadığı Asbaşkan Haşim Sayitoğlu hakkında da şok bir suçlama yaptı. Hacıosmanoğlu, Ziya Doğan tarafından kadrodışı bırakılan Fatih Akyel ile Asbaşkan Haşim Sayitoğlu arasında geçen bir telefon görüşmesini anlatırken, ortalığı karıştıracak ifadeler kullandı.

Sayitoğlu, Fatih Akyel'in kadro dışı bırakıldığı dönemde kaldığı bir otelin lobisindeyken, Sayitoğlu ile telefonda konuştuğunu ve otel müdürünün bu konuşmaya şahit olduğunu vurguladı. Otel müdürünün ifadesine göre Fatih Akyel'in telefonda konuştuğu Sayitoğlu'na "Abi daha ne kadar bekleyeceğim" dediğini belirten Sayitoğlu, kısa bir sessizliğin ardından Fatih Akyel'in şöyle konuştuğunu öne sürdü: "İyi de abi ya Bursaspor'u yenersek ne olacak?"

"KÜÇÜK BEYİNLİ İNSANLAR"

"KÜÇÜK BEYİNLİ İNSANLAR"

Trabzonspor’un Sivasspor maçında aldığı cezanın ardından konuşan Hacıosmanoğlu kendi yönetiminin de içinde bulunduğu gruba “Küçük beyinli insanlar TFF'nin vermiş olduğu kararı iyi algılayamamıştır” dedi.

Hacıosmanoğlu o dönem yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

Küçük beyinli insanlar TFF'nin Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili vermiş olduğu kararı algılayamamıştır. Vestel Manisaspor maçında hakemin kokartı yırtılmış, hakeme fiilini bir saldırı vardır ve hakemin psikolojisi bozulmuştur. Trabzon'da ise hakeme bir fiili saldırı olmamıştır. İki olay ise çok farklıdır. Bu ince noktayı Trabzonspor'u temsil eden kişiler ve Trabzonspor ile ilgili televizyonlarda yorum yapan kişiler bu iki olay arasındaki ayrıntıyı iyi algılaması gerekir. Bu ayrıntıyı hiç kimse algılayamamıştır. Bence, Federasyon en adil kararı vermiştir.

ALBAYRAK’A SALVOLAR

ALBAYRAK’A SALVOLAR

Açıklamalarına aynı uslüple devam eden Hacıosmanoğlu Trabzonspor kulübü başkanı Nuri Albayrak'ın televizyonlarda kendini, gülünç duruma düşürdüğünü belirterek ," “Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'u biz seçtik, ne ceza verirseniz verin de 3 puanı bize verin demesi son derece çok yanlıştır. Elin oğlu da bu şekilde çıkar konuşur, bizler de Trabzonspor'u bu şekilde birlerinin ağzına almasına müsaade etmeyiz." dedi.

Trabzonspor kulübü başkanı Albayrak'ın ortada provokasyon var diyerek bu kulübün taraftarının küçük düşürdüğünü savunan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

“Trabzonspor başkanı Albayrak'a bu şekilde konuşma hakkını kimse vermemiştir. Trabzon'da birileri provokasyon yapmaz ve yönlendirmez. Benim yönetici olduğu dönemde neden provakasyon olmadı da sizin döneminizde oluyor bunu sormak istiyorum. Hem bu şekil ortada provakasyon var diyorsun sonra da bu taraftarın karşısına utanmadan nasıl çıkıyorsun. Albayrak bu şekil konuşmalarıyla kulübü ve taraftarı zan altında bırakmıştır ve bunun hesabını Aralık'taki kongrede verecektir. Trabzonspor'u temsil eden kişiler konuşmalarına çok dikkat etsinler. Trabzonspor'un asil sahipleri taraftardır, başkan ve yönetimler gelip geçicidir. Bu takımın varoluş nedeni asıl sahipleri Trabzonspor' a hiçbir zaman zarar vermezler ve provakasyonun içinde olmazlar. Trabzonspor ismine zarar verecek hareketlerde ben bile bulunuyorsam beni de protesto edin."

ÇOK SERT SUÇLAMALAR

ÇOK SERT SUÇLAMALAR

Hacıosmanoğlu yönetimden istifa ettikten sonra da açıklamalarına ara vermeden devam etti.  

Nuri Albayrak’a karşı eleştirilerini her fırsatta devam eden Hacıosmanoğlu sezon başında taraftarlara 2 bin adet bedava kombine bilet verildiğini iddia ederek, "Şimdi Albayrak diyor ki, 'Biz 7 maç kaybettiğimizde bile taraftar böyle davranmıyordu, şimdi birileri tarafından kullanılıyorlar.' Ben zamamında o kombinelerin hesabını sorduğumda, 'parası alındı' demiştiler, sonradan öğrendim ki hiç para alınmamış. Şimdi protesto edenler de o bedava kombine verilen taraftarlar. Bakalım bu biletlerin açığını nasıl kapatacaklar" diye konuştu.   

TARAFTARLARA BENZİN PARASI VERİLDİ

Sonra paraya sıkıştığında, verdiklerini geri istedi. Kimse cebine uzanmayınca da kulübe bir fatura kestiler ve Trabzonspor' un kasasından paralar çıktı. Bunların hesabını versinler. Bakalım kombine bilet verip tahsil edemedikleri paraları nasıl kapatacaklar? Bunun takipçisi olacağım. Başkan, 'Herkes kazdığı kuyuya düşer' diyor. Evet taraftara o birçok şey verdi. Şimdi de kazdığı kuyuya düştü. Kaldı ki aleyhte bağıran taraftarlar kombine verilen kişilerdir. Kombineleri iptal edin, maçlara giremesinler, sorun da çözülsün" diye konuştu.

Hacıosmanoğlu, Albayrak' ın yönetimde zayıf olduğunu tespit ettiğini, bundan dolayı son bir yıldır adeta yönetimdeki muhalefet olarak çalışmak zorunda kaldığını belirtti.

Hacıosmanoğlu, "Sayın Nuri Albayrak tam 12 yıl yönettiği İstanbul Büyükşhir Belediyespor' dan ayrıldı, bu kulüp şampiyon oldu. Trabzonspor' u da aynı mantıkla yönetiyor. Başkan, 'Ben yapabileceklerimin yüzde 50' sinden fazlasını yaptım' diyor. Şu an takım İnter Toto' ya gidiyor. Bunun yüzde 50 fazlası UEFA kupasına katılmak olur. Hedefi UEFA kupası mıydı ? Oysa Lig, Kupa şampiyonlukları vaadettik. Ama kupada Erciyesspor 30 bin YTL prim açıklarken, Sayın Başkan' a bunu bile açıklattıramadık. Futbolcuyu motive edecek hiç birşey yapmadı. Korkarım ki yine aynı şeyler olacak" dedi.

5 KİŞİNİN İSTİFA ETMESİ

5 KİŞİNİN İSTİFA ETMESİ

İbrahim Hacıosmanoğlu bu tip çıkışlarının ardından iç çekişmeler ve kavgalar neticesinde 5 yöneticinin istifa ederek kulübün kaosa sürüklenmesi üzerine de yaptığı açıklamalar oldukça sertti.

İbrahim Hacıosmanoğlu, "Başkan Nuri Albayrak 5 yöneticinin benim yüzümden istifa ettiğini söylüyor. Bunlar doğru değil. Limanda bu arkadaşlarla yaptığı toplantıda, 'Kalleşler ve entrikacılar' diye tanımladığı isimleri temizleyeceğini söylemişti. Ama bugün o kalleş ve entrikacı diye tanımladıklarının bir kısmıyla yola devam ediyor. Sayın Başkan' a kulüpte Faruk Kanca, Haşim Sayitoğlu için ne söylemişti? Hem de Sayitoğlu' nun yanında. Ama yazık ki başkan sözünde durmadı. Futbolcular aynı şekilde başkana bazı kişileri şikayet edip, 'Bizi sabote ediyorlar' demişti. Başkan da, 'Hepsini temizleyeceğim' diye söz verdi. Ama onu da yapamadı. Subayına, erbaşına, savaşa giden askerine verdiği sözleri tutmayan bir komutana daha güven duyulur mu?" şeklinde konuştu.

Hacıosmanoğlu kendi yönetimi içerisinde yaşadığı gerilimlerin yanı sıra aynı dönem basına yaptığı açıklamalarla sürekli camianın  bir kısmıyla çatışma haline girmesi de geçmişten hatırlananlar arasında yer aldı.

YÖNETİM ÇELİŞKİSİ

YÖNETİM ÇELİŞKİSİ

Yeniden günümüze dönüldüğünde ise mevcut Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun geçmişte yaptığı açıklamalarla bugün yaşananlar arasındaki çelişki ortaya çıkıyor.

Bunlardan yalnızca bir tanesine bakılacak olursa; Hacıosmanoğlu’nun Sadri Şener’in karşısına başkan adayı olarak çıktığı dönemde listesinde yer alan şu anki Asbaşkan Ali Kemal Başaran ve yine mevcut yönetimden istifa eden Yaşar Aşçıoğlu’nun kendisini zor duruma düşürdüğünü söyleyerek  sert şekilde eleştirmişti.

Ancak Hacıosmanoğlu son seçimde iki ismi de yönetimine alarak başkanlığı kazandı.  Seçim kazanıldıktan sonra da iç huzursuzluklar yeniden alevlendi, birkaç yöneticinin ardından Aşçıoğlu’nun şok eden istifası geldi. Daha sonra ise Ali Kemal Başaran birçok kez istifanın eşiğinden döndürüldü. 

Trabzonspor’da yaşanan istikrarsızlığın,yönetim bazında yaşanan bu tip kavgaların, iç çekişmelerin ve gelecek düşünülmeden yapılan açıklamaların neden olduğu kanısı taraftarlarca ve tüm camianın ortak görüşü durumuna geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor