Bu haber ortalığı karıştırır!

Kadınlar ve çocuklar, stat çevresinde aldığı biletlerini çaldırıyor. Kimlik fotokopisinde fotoğraf değiştirip büyük erkekler bilet alıyor.Türkiye Futbol Federasyonu'nun kadın ve çocuklara bedava bilet uygulaması herkesçe alkışlandı, bunun pozitif bir ayrı

Bu haber ortalığı karıştırır!

Kadınlar ve çocuklar, stat çevresinde aldığı biletlerini çaldırıyor. Kimlik fotokopisinde fotoğraf değiştirip büyük erkekler bilet alıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun kadın ve çocuklara bedava bilet uygulaması herkesçe alkışlandı, bunun pozitif bir ayrımcılık olduğu şeklinde algılandı. Ancak ortaya çıkan sorunlar, özel güvenlikçiler tarafından dile getirilince, çarpıcı gerçekler ortaya döküldü.

Özel Güvenlik Dernekleri Federasyonu Başkanı Bülent Perut tarafından kaleme alınan ve TFF'ye iletilen raporda, kadın ve çocuklara verilen biletlere karaborsacıların büyük ilgisinin (!) olduğu, oğlunu yalnız (!) bırakmak istemeyen babalara da bilet verildiği, karaborsacıları yakalamaya çalışan özel güvenlikçilerin bıçakla tehdit edildiği gözler önüne serildi.

Beşiktaş-Kayseri ve Galatasaray-Bursa maçlarını örnek alınarak hazırlanan raporda şu gerçekler dile getirildi:

Biletix ve TFF internet sitelerinde 16 yaşından küçükler şeklinde yapılan açıklamalara göre çok sayıda 1995 doğumlu çocuk gelmiştir. Biletix, 1996'dan büyüklere bilet vermediği için problemler yaşanmıştır. Açıklamalarda tarih belirtilmesinde yarar vardır. 01. 01.1996 tarihinden sonra doğanlar gibi...

Her iki maçta da fotokopi kimliklerde yapmış olduğumuz kontrollerde erkek çocuklarının bazı bölümünün hep aynı bölge doğumlu olduğu tespit edilmiştir. Her iki maçta da bu durumun yaşanması biletlerin karaborsacılar tarafından kendi akraba çocuklarını göndererek ele geçirmeye çalıştıkları konusunu akla getirmektedir.

Bunun önleminin alınmasında yarar vardır. Aksi takdirde mahallenin çocuklarını, akrabalarını toplayan karaborsacılar bilet almaya gelecektir.

Özellikle yanında ebeveyni olmadan gelen çocuklar kuyrukların uzamasına sebep olmakta, gerekli tedbir alınmadığı takdirde sağdan soldan yoğunluk yaparak bayan seyircilerin bilet almasına engel olmaktadır.

Biletix'in tek gişeden bilet vermesi uzun kuyruklar oluşmasına neden olmuştur. Kadın-çocuk seyirciler yağmur altında hem biletix, hem de turnike kuyruğunda beklemek zorunda kalmışlardır.

Pek çok kadın-çocuk seyirci bileti kimlik göstererek alacaklarını düşünerek stada gelmişler. Fotokopi istendiğini orada öğrenmişler ve gişenin önünde sıkıntılar yaşanmıştır.

Bazı kadınlar birden fazla kimlik fotokopisiyle gelerek başkaları içinde bilet almaya çalışmıştır. Özellikle kadın seyircilerin dikkatsiz oluşu nedeniyle uyarılarımıza rağmen ellerinde tuttukları biletleri çaldıranlar olmuştur.

Bu arada her iki maça da yabancı uyruklu kadın-çocuk ilgisi olduğu görülmüştür. Bazı kadın-çocuk seyircilerin aynı kimliklerin birden fazla fotokopileriyle yarım saat arayla 2-3 kez bilet alındığı tarafımızca tespit edilmiştir.

Babasıyla gelen çocuklar konusunda da sıkıntı yaşanmıştır. “Çocuğum maça girecek. Ben babasıyım. Oğlumu yalnız bırakamam” deyince biletix bu kişilere de bilet veriyor.

18 yaşından büyük olduğunu tahmin ettiğimiz ancak kimlik fotokopisinde yaşı 15 gözüken çok sayıda kişiyle karşılaşmış bulunmaktayız. Fotokopide fotoğraf değiştirmek kolay olacağı için bu konunun da değerlendirilmesinde fayda vardır. 

Kuyruğa giren karaborsacı çocuklar tarafımızca tespit edilmiş, uzaklaştırılmak istenirken bize bıçak çekmişlerdir. Bunlar tarafımızca gözetim altına alınmış daha sonra polise teslim edilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor