Bu da oldu! Mourinho kovuldu!

Avrupa futbolunu sallayan bir gelişme yaşandı. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, Jose Mourinho'nun görevine son verdi. Gelişme, İngiliz ekibinin resmi sitesinden de duyuruldu.   Mourinho, bu sezon Chelsea'nin başında gösterdiği performansla büyü

Bu da oldu! Mourinho kovuldu!
Avrupa futbolunu sallayan bir gelişme yaşandı. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, Jose Mourinho'nun görevine son verdi. Gelişme, İngiliz ekibinin resmi sitesinden de duyuruldu.
 
Mourinho, bu sezon Chelsea'nin başında gösterdiği performansla büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Chelsea, 20 takımlı Premier Lig'de 15 puanla 16. sırada yer alıyor.
 
Geçen sezon takımı şampiyonluğa taşıyan 52 yaşındaki Mourinho'nun yedi  ay sonra görevine son verilmesi kararı, kulübün sahibi Rus milyarder Roman  Abramovich'in dün yaptığı ve yaklaşık 9 saat süren olağanüstü toplantının  ardından verildi. 
 
Tam 40 milyon pound!
 
Chelsea yönetim kurulu 2013'te Jose Mourinho'ya tekrar görev verme kararını oylamayla vermiş ve 3'e 2 çıkan oylar sayesinde imzalar atılmıştı. 
 
Chelsea'den haftalık 250 bin pound alan ve sözleşmesi 4 yıllık olan Mourinho'nun gönderilmesi 40 milyon pounda mal olacak. 
 
Yerine adaylar
 
Mourinho'nun yerine gelecek menajer adayları arasında Pep Guardiola,  Guus Hiddink, Brendan Rodgers ve Juande Ramos'un isimleri yer alıyor. 
 
Chelsea'de daha önce 2004-2007 yılları arasında görev yapan Mourinho, üç yılda ikisi lig şampiyonluğu olmak üzere altı kupa kazanmış ancak 20 Eylül  2007'de Portekizli çalıştırıcının görevine son verilmişti. 
 
2013 yılının haziran ayında yeniden Chelsea'ye dönen deneyimli teknik  adam, ilk yılında ligi üçüncü sırada tamamlarken, geçen sezon ise fazla  zorlanmadan şampiyonluk ipini göğüslemişti. Bu sezon 16 haftada 15 puan toplayan  Londra ekibi, küme düşme hattındaki takımların bir puan üstünde yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor