Bu branş Türkiye rekoru kırdı

 Türkiye Wushu Milli takımı Eston’yanın başkenti Talin’de yapılan 14. Wushu Avrupa Şampiyonasında 50 madalya ile 3 kupa alarak uluslar arası alanda Türkiye’nin fazla madalya alan branşı oldu.   26-30 Mart tarihleri arasında gerçekleşen turnuvada Taolu bra

Bu branş Türkiye rekoru kırdı

 

Türkiye Wushu Milli takımı Eston’yanın başkenti Talin’de yapılan 14. Wushu Avrupa Şampiyonasında 50 madalya ile 3 kupa alarak uluslar arası alanda Türkiye’nin fazla madalya alan branşı oldu.  

 

26-30 Mart tarihleri arasında gerçekleşen turnuvada Taolu branşında  23  Sanda branşında ise 27 madalya kazanıldı. 

 

Aldıkları bu madalyalar ile Avrupa’ ikincisi olan Wushu Milli Takımımız  başta Avrupa olmak üzere tüm dünyaya Wushu’da ne kadar önde olduklarını gösterdiler.

 

50 madalyayı kazanarak Türkiye’ye en fazla madalya kazandıran branş olduklarını söyleyen Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz, “Avrupa Wushu Şampiyonası'nda Rus hakemlerin çoğunlukta olduğu hakem heyetinin yanlı tutumu ve verdikleri yanlış kararlar neticesinde bir çok altın madalya hakkımızın elimizden alındığını.”dedi.

 

Akyüz, " Böyle bir atmosferde milli takımımız büyük bir cendereden çıkarak, iyi bir sınav verdi. Madalyaları kazandı. Wushu Milli Takımımız madalya rekoruna imza attı. 2010'da madalya rekoruna sahip olan ay yıldızlı takımımız 2012'de madalya rekoruna koşmaya devam ediyor. Şimdiki hedefimiz Macau'da düzenlenecek Dünya Gençler Şampiyonası'nda Avrupa kıtasında ve Dünyada parlayan bir yıldız olan Wushumuzu şampiyon yapmaktır" şeklinde konuştu.

 

Avrupa’daki başarılarının arkasında sporcularının disiplinli ve azimli olmalarından kaynaklandığını söyleyen Wushu Federasyonu Teknik kurul Başkanı Akif İnci, “ Avrupa’nın en güçlü ülkelerinden biri olarak gitmiş olduğumuz şampiyonada 50 madalya alarak ülkemize döndük buda bize guru verdi. Tüm sporcularımızı burada kutluyorum. Başarımız hız kesmeden devam edecek. Macau’da yapılacak dünya gençler şampiyonasında ise bu başarımızı dünya göstereceğiz.”dedi

 

Elde ettikleri başarılar kimsesinin gölgesi altına giremeyeceğini ifade eden İnci, “ Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcularımız ile bugün bu dereceleri yaptık bu başarımızın arkasında bu sporcuların azmi var hiç kimse sporcuların akıttıkları deri kullanmasın.”şeklinde konuştu 

 
 

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.net 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler