Bu akşam Trabzonspor geçmişi

Trabzonspor teknik direktörlüğü göreviyle Türk futbol tarihinin akışını değiştiren, futbolda Anadolu İhtilali olarak anılan başarının mimarı, beyefendiliği ve mütevazılığıyla Türk sporunun gerçek efsanesi olarak hafızalara kazınan Ahmet Suat Özyazıcı’nın

Bu akşam Trabzonspor geçmişi

Trabzonspor teknik direktörlüğü göreviyle Türk futbol tarihinin akışını değiştiren, futbolda Anadolu İhtilali olarak anılan başarının mimarı, beyefendiliği ve mütevazılığıyla Türk sporunun gerçek efsanesi olarak hafızalara kazınan Ahmet Suat Özyazıcı’nın hayatı TRT Spor kanalında ekrana gelecek.

23 Haziran Perşembe günü saat 20:30’da ekrana gelecek “Sporda İz Bırakanlar- Ahmet Suat Özyazıcı” belgeselinde büyük usta’nın Trabzon Yolspor’da başlayan, İdmanocağı ve Trabzonspor’da devam eden futbol hayatı, Trabzonspor ile yakaladığı şampiyonluklar ve tarihi başarıları ekrana gelecek.

Belgeselde, çeşitli dönemlerde büyük usta ile bir arada bulunmuş Türk futbolunun önemli isimleri Özyazıcı ile ilgili anılarını ve görüşlerini paylaşıyorlar.

Faruk Özak, Şenol Güneş, Özkan Sümer, Atay Aktuğ, Faruk Poyraz, Lütfi Cinemre, Haydar Tuncer, Faik Arıkan, Kenan Aksu, Necati Özçağlayan, Ali Kemal Denizci, Giray Bulak, Turgay Semercioğlu, Şenol Ustaömer, Ali Özbak, Ahmet Celal Ataman, Ahmet Salih Erdem, Şamil Ekinci, Kadir Özcan görüşleri ve hatıraları ile büyük spor adamını anlatıyorlar.

45 dakikalık belgeselde Trabzon İdmanocağı ile Havagücü takımları arasında paylaşılan “yarım kupa”nın hikayesi, İdmanocağı kalecisi Kuş Faik lakaplı Faik Arıkan ile Ahmet Suat Özyazıcı’nın Mithatpaşa Stadı’nda yaşadıkları bugün bile anlatılan fıkra gibi anekdot da tanıklarının anlatımı ile ekrana geliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler