Bu aileye bulaşan yanar!

Haber61/Spor Servisi - Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası Trabzon'da yapılıyor. Şampiyonaya 2 bin 500 sporcu 70 ilden geldi. İçlerinde enteresan sporcular vardı lakin Trabzon Trabzonluluğunu yine gösterdi. En ilginç ekip Trabzon’dan çıktı. Aydemirler a

Bu aileye bulaşan yanar!
Haber61/Spor Servisi - Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası Trabzon'da yapılıyor.
Şampiyonaya 2 bin 500 sporcu 70 ilden geldi.
İçlerinde enteresan sporcular vardı lakin Trabzon Trabzonluluğunu yine gösterdi.
En ilginç ekip Trabzon’dan çıktı.
Aydemirler ailesinin tamamı ringdeydi.
Baba.
Kardeş.
Oğul.
Yeğen.
Yani ‘aile boyu tekvandocu’ desek ancak anlatırız onları. 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü olan ve aynı zamanda Tekvando Federasyonu Ümit Milli Takımı’nın da hocası olan Muammer Aydemir 48 yaşında. 
Tekvando derecesi Siyah Kuşak 6. dan. 
O’nun yetiştirdiği erkek kardeşi 41 yaşındaki Erdal Aydemir de siyah kuşak 5. danda. Antrenörlük yapıyor. Aynı zamanda Trabzon’da bir okulun beden eğitimi öğretmeni.
19 yaşında tekvando öğrenmeye başladı. 
Muammer Aydemir’in bir de oğlu Burakhan Aydemir var ringde…
O da KTÜ Beden Eğitimi Bölümü’nü okuyor.
Derecesi siyah kuşak 5. dan.
2 kez Türkiye Şampiyonu oldu.
Çeyrek finalde rakibine yenildi, Dünya Şampiyonluğunu kıl payı kaçırdı.
Bitmedi.
Bir de Muammer Aydemir’in yeğeni var.
15 yaşındaki Büşra Aydemir.
Siyah kuşak 2. dan.
İmam Hatip Lisesi’nde okuyor. 
 
İŞÇİYKEN ÖĞRENDİM 
 
Aydemir ailesi reisi Tekvando Ümit Milli Takımı hocası eski milli sporcu Muammer Aydemir haber61’e konuştu. 15 yaşında tekvandoya başladığını belirten Aydemir, “Ben işçiydim. Bir arkadaşımı tekvandoya giderken gördüm ve onu izlemeye gittim. O gün bugündür bırakmadım. Oğlum, kardeşim, yeğenim de öğrenmek istedi. Onları da yetiştirdim. Hasan-Hüseyin Turgut kardeşlerin yanında öğrendim. 34 senedir ringlerdeyim” dedi.
11880987_1009377735823373_521036550_n.jpg
 
O AİLELERE SİTEM ETTİ
 
2 Türkiye şampiyonluğu olan ve uluslararası dereceleri bulunan Aydemir, “Örnek birer insan olmak için bu sporu sürdürüyoruz. Amacımız örnek birer insan olmak, topluma güzel gençler yetiştirmek” diyor.
“Derslerinden geri kalır” diyerek çocuklarını spora göndermeyen ailelere de sitem eden Aydemir, “Spor her zaman bir çocuğu daha azimli olmasını sağlarken disipline eder. Bu düşünceden kurtulun ve çocuğunu spora gönderin” diyerek uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor