Brozeklerin artıları, eksileri

Adı: Pawel BrozekGeldiği Kulüp: TrabzonsporYaş: 27Ülke: PolonyaBildiği Diller: Lehce, Biraz İngilizceMevkii: SantraforKullandığı Ayak: SağBoyu ve Kilosu: 1,78 70 kiloOynadığı Takımlar: Wisla Krakow, Lodzki Klub Sportowy, GKS KatowiceMilli Maç İstatistikle

Brozeklerin artıları, eksileri

Adı: Pawel Brozek

Geldiği Kulüp: Trabzonspor

Yaş: 27

Ülke: Polonya

Bildiği Diller: Lehce, Biraz İngilizce

Mevkii: Santrafor

Kullandığı Ayak: Sağ

Boyu ve Kilosu: 1,78 70 kilo

Oynadığı Takımlar: Wisla Krakow, Lodzki Klub Sportowy, GKS Katowice

Milli Maç İstatistikleri: 20 Maç 3 Gol. Ümit Milli 11 Maç 12 Gol 

Geçmiş İstatistikleri:

Futbola Wisla Krakow alt yapısında başlayan Pawel, 2000-2001 sezonunda 17 yaşında profesyonel oldu 8 maç oynadı bir gol attı. Ertesi sezonun ilk yarısında 3 maçta Wisla Krakow forması giyen Pawel sezonun ikinci yarısında Polonya İkinci ligi takımlarından Lodzki Klub Sportowy’a kardeşiyle birlikte kiralandı. Burada da 8 maça çıktı gol atamadı.

Ertesi sezon Wisla Krakow’a dönen ikizlerden Pawel 5 maçta oynayabildi ve gol atamadı. 2003-2004 sezonunun ilk yarısında Wisla Krakow’da 8 maç oynayan ve 2 gol atan oyuncu devre arasında Polonya Ekstraklasa ligi takımlarından GKS Katowice’ye kiralandı. İkinci devre de 8 maçta forma giyen Pawel 3 gol attı. 2004-2005 sezonunun ilk yarısını yine aynı ekipte geçiren oyuncu 12 maçta 2 gol atıp ikinci devre Wisla Krakow’a geri döndü.

İkinci devre 9 maç oynayan oyuncu gol atamadı. 2005-2006 sezonuyla birlikte futbolunda büyük ivme yakalayan Pawel bu sezondan itibaren Wisla Krakow’un anahtar oyuncusu olmaya başladı. 2005-2006 sezonundan bu sezona kadar tam 132 maç oynadı, 72 gol attı.

Artıları:

Hücumda Umut gibi çalışkan, pres yapabilen bir oyuncu. Gayet süratli, pır pır diye tabir ettiğimiz forvetlerden… Umut’un aksine soğukkanlı ve gol vuruşu iyi. En önemli özelliği ise delici bir forvet olması. Savunma arkasına atılan pasları çok iyi değerlendirebiliyor.

Eksileri:

Hava hâkimiyeti yok, güçlü değil. Bire birde fiziksel olarak ayakta durmakta zorlanabilir. Ligimizin fiziğiyle savunma yapan savunmacıları onu yıldırabilir. Sertlikler Polonya’da görmediği boyutta olacak. Alanzinho’nun ilk geldiği sezonlarda yaşadığı sıkıntıları yaşayabilir.

Adı: Piotr Brozek

Geldiği Kulüp: Trabzonspor

Yaş: 27

Ülke: Polonya

Bildiği Diller: Lehce

Mevkii: Sol Bek ve Sol Kanat

Kullandığı Ayak: Sol

Boyu ve Kilosu: 1,78 74 kilo

Oynadığı Takımlar: Wisla Krakow, Lodzki Klub Sportowy, Gornik Zabrze

Milli Maç İstatistikleri: 5 Maç 1 Gol, Ümit Milli 15 maç 4 gol.

Geçmiş İstatistikleri:

Futbola Wisla Krakow alt yapısında başlayan Piotr, 2001-2002 sezonunda 18 yaşında profesyonel oldu. O sezonun ilk yarısında 1 maçta Wisla Krakow forması giyen Piotr sezonun ikinci yarısında Polonya İkinci ligi takımlarından Lodzki Klub Sportowy’a kiralandı ve burada da 5 maça çıktı.

Ertesi sezon Wisla Krakow’a dönen oyuncu sezon boyunca 9 maçta forma giyerken bir sonraki sezon takımın rotasyonunda yer almaya başladı ve 18 maçta forma giydi 3 gol attı. 2004-2005 sezonunda yine Polonya 1. ligi (Ekstraklasa) takımlarından Gornik Zabrze’ye kiralandı. Bu takımda da 22 maçta oynadı ve üç gol attı. Ertesi sezondan itibaren yine Wisla Krakow’a dönen Piotr son 5,5 senedir takımın 11 oyuncusu konumunda ve sezon başı ortalama 25 maçta forma giyiyor.

Artıları:

Agresif, istikrarlı tam bir takım oyuncusu Piotr verilen görevi yapmaya çalışan bir görev adamı. Ağır bir oyuncu değil… Bir çok mevkide görev alabilen bir futbolcu.

Eksileri:

Yaşı 27 ve bu güne kadar Polonya dışına çıkmamış, güçlü yere sağlam basan bir oyuncu değil tekniğinin de sol kanat için yeterli olduğu söylenemez. Ekstra işler yapabilecek bir isim değil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor