Böyle işsizlik maaşı görülmedi!

Takvim yaprakları 19 Mayıs 2012’yi gösteriyordu... Bayern Münih ile Chelsea, Allianz Arena’da Şampiyonlar Ligi finalinde kupa için çarpışıyorlardı... 1-1 biten mücadelenin ardından kazanan İngiliz devi Chelsea olmuştu. İşte o Chelsea’nin başında; teknik d

Böyle işsizlik maaşı görülmedi!

Takvim yaprakları 19 Mayıs 2012’yi gösteriyordu... Bayern Münih ile Chelsea, Allianz Arena’da Şampiyonlar Ligi finalinde kupa için çarpışıyorlardı... 1-1 biten mücadelenin ardından kazanan İngiliz devi Chelsea olmuştu. İşte o Chelsea’nin başında; teknik direktörlük kariyerinde daha yolun başında olan bir İtalyan, Roberto Di Matteo vardı... Ancak Maviler’e tarihindeki ilk Devler Ligi Kupası’nı hediye eden 43 yaşındaki teknik adamın Chelsea’deki ömrü fazla uzun sürmedi. Başarısız sonuçların ardından İngiliz devinin sahibi Rus milyarder Roman Abramovic, Matteo’ya “Güle güle” dedi. Fakat İtalyan hoca öyle kolay pes etmedi!

ÇALIŞMA YASAĞI VAR!
Abramovic’in Chelsea’den kovduğu 7. hoca olan Di Matteo, ayrılık vakti geldiğinde “Sadece tazminat yetmez” dedi. Maviler’den haftalık 130 bin Sterlin kazanmaya devam etti. İtalyan çalıştırıcı, ayrıca 3 yıllık sözleşmesinden kalan alacağını da istedi. Chelsea ise Matteo’nun bu teklifini, 2014 yılına kadar başka takım çalıştırmaması şartıyla kabul etti. Bunun üzerine gelen tekliflere “Hayır” demek zorunda kalan Matteo, 1 senede adeta ‘yatarak’ para kazandı. İtalyan çalıştırıcı, 12 ayda toplam 7 milyon Sterlin’i (yaklaşık olarak 23 milyon TL’yi) cebe indirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler