Böyle bir maç görülmedi

Amerikan Futbol Ligi NFL'in 2014 sezonu final maçı Super Bowl XLIX'de New England Patriots ile Seattle Seahawks karşı karşıya geldi.Arizona Glendale'de bulunan University of Phoenix Stadium'da oynanan maçı New England Patriots 28-24 kazandı ve şampiyon ol

Böyle bir maç görülmedi

Amerikan Futbol Ligi NFL'in 2014 sezonu final maçı Super Bowl XLIX'de New England Patriots ile Seattle Seahawks karşı karşıya geldi.

Arizona Glendale'de bulunan University of Phoenix Stadium'da oynanan maçı New England Patriots 28-24 kazandı ve şampiyon oldu.

Özellikle son saniyeleri nefes kesen dev maçın ilk yarısı 14-14 berabere tamamlandı. İkinci devrede etkili bir oyun ortaya koyan New England Patriots, rakibini 28-24 mağlup ederek 2001 yılından beri 4. Super Bowl'u müzesine götürme başarısına ulaştı.

Devre arasında düzenlenen görsel şovlar ve Katy Perry konseri de tribünden coşkuyla izlendi.

ABD Ulusal Perakendeciler Birliği (NRF) tarafından açıklanan verilere göre, bu yılki karşılaşma sadece perakende sektörüne 14,3 milyar dolarlık katkı sağlayarak rekor kırdı.

Reklam, bilet satışları ve diğer gelirlerle birlikte Super Bowl'un yaklaşık 20 milyar dolarlık iş hacmi yaratıp, tüm zamanların en kazançlı spor organizasyonu olarak tarihe geçti.

Dünya genelinde 800 milyondan fazla insanın televizyondan izlediği tahmin edilen karşılaşmanın biletleri ortalama 8 bin dolara satılırken, Super Bowl boyunca yayımlanan 30 saniyelik TV reklamlarının bedeli ise ortalama 4,5 milyon dolara çıkarak rekor kırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler