Bourceanu transferinde kim etkili oldu?

Trabzonspor sürpriz bir şekilde Romanyalı futbolcu Alexandru Bourceanu'yu Trabzon'a getirdi. Transferin bugün resmen açıklanması bekleniyor.Alexandru Bourceanu nasıl bir futbolcu? Saldırgan ve özverili oyunu nedeni ile İtalyan Gattuso'ya benzetilen Bource

Bourceanu transferinde kim etkili oldu?

Trabzonspor sürpriz bir şekilde Romanyalı futbolcu Alexandru Bourceanu'yu Trabzon'a getirdi. Transferin bugün resmen açıklanması bekleniyor.

Alexandru Bourceanu nasıl bir futbolcu?

 Saldırgan ve özverili oyunu nedeni ile İtalyan Gattuso'ya benzetilen Bourceanu Romanya Milli Takımı'nın önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

Bourceanu, Steaua Bükreş'in son 2 yıldır kaptanlığını yaptı. Otelul Galati, Timisoara ve Steaua Bükreş formalarını giyen Bourceanu, milli takımla 24 maça çıktı. Steaua Bükreş'te 5 yılda 117 maça görev yapan Bourceanu, 4 gol atıp 27 asist yaptı. Bourceanu, agresif oyun anlayışı ile orta sahada hem ofansif hem de defansif olarak görev yapabiliyor.

TRANSFERiNDE HAGi ETKiLi OLDU
Bourceanu'nun Türkiye'ye gelişinde önemli bir kişi rol oynadı. Karpatların Maradonası lakaplı, Galatasaray'ın eski futbolcu ve teknik direktörü Hagi'nin Bourceanu transferinde katkısı olduğu çıktı. Rumen basınında yer alan haberlere göre Hagi, oyuncuya Trabzonspor'a gitmesi önerisinde bulundu. Hagi, "Trabzonspor güçlü bir kulüp. İstanbul kulüplerinden sonra en önemli ekip. Kentin dışında, ülkenin farklı bölgelerinde de pek çok taraftarları var. Daha yüksek bir maaşın olacak. Kariyerinde ileri bir adım atacaksın. Bir Rumen futbolcunun oraya gitmesi iyi bir şey" diyerek Bourceanu'nun transferine önemli bir katkı yaptı. Bu arada Steaua Bükreş Teknik Direktörü Reghecampf, Bourcenau'nun ayrılmasına üzüldüğünü açıkladı. Reghecampf, "Bourcenau bize çok katkı sağladı, o müthiş bir oyuncu ancak ayrılmak istedi. Ben ona her şey için teşekkür ettim ve sarıldım. Trabzonspor çok nemli bir futbolcu aldı" diye konuştu.

25 hatalı pas ile zirvede yer aldı

-Steaua ile bu sene 17'si lig 23 maça çıkan Bourceanu, 11'de Şampiyonlar Ligi maçında görev yaptı.

-2012-13'te Bükreş ile Romanya Ligi Şampiyonluğu Kupası'nı ve Süper Kupası'nı havaya kaldırdı.

-Şampiyonlar Ligi'nde 5 grup maçında sadece 25 hatalı pasla grupların pas başarısı en yüksek isimleri arasına girdi.

-6 Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında 1 gol, 3 asist ile takıma grupların kapısını açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler