"Boş oturmadı" şampiyon oldu!

Artistik jimnastikte Türkiye'nin şampiyon jimnastikçisi Göksu Üçtaş'ın ilginç bir spora başlama hikayesi var. 2009 yılında İtalya'nın Pescara şehrinde düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya, 2010 yılında ise Dünya Kupası yarışmalarında 1'i altın ol

"Boş oturmadı" şampiyon oldu!

Artistik jimnastikte Türkiye'nin şampiyon jimnastikçisi Göksu Üçtaş'ın ilginç bir spora başlama hikayesi var.

2009 yılında İtalya'nın Pescara şehrinde düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya, 2010 yılında ise Dünya Kupası yarışmalarında 1'i altın olmak üzere toplam 4 madalya kazanarak tarihi başarılara imza atan Göksu Üçtaş'ın annesinin tavsiyesini dinlemesi üzerine şampiyonluk yolu açılmış. Türkiye'nin uluslararası madalyalı jimnastikçilerinden Göksu Üçtaş, EYOF'da mücadele eden jimnastikçileri izlemek ve Türk sporculara destek vermek için Yomra Jimnastik Salonu'ndaydı. Maskot hamsiye jimnastik öğretmeye çalışan Göksu Üçtaş kariyeriyle ilgili bilinmeyenleri Gençlik Spor Müdürlüğü'ne anlattı.

KOMŞU KIZI JİMNASTİĞE BAŞLAYINCA...

Göksu Üçtaş, jimnastiğe 5 yaşında tesadüfen başlamış. Şampiyonluklara açılan kapı, komşu kızının jimnastiğe başlaması ve anne tavsiyesiyle açılmış. Göksu, jimnastiğe başlamasını şu şekilde anlatıyor:

"Komşumuzun kızı jimnastiğe başlamıştı. Ben ise evde vakit geçiyordum. Annem, bir gün bana 'Boş boş oturma. Bak arkadaşın jimnastiğe başladı. Sen de spor yapmalısın' dedi. Ben de bu şekilde jimnastiğe başladım. Jimnastiğe yatkınlığım vardı. Bunun üzerine jimnastiği sevip, çok fazla çalışma da yapınca başarılar gelmeye başladı. İlk şampiyonluğumu 9 yaşımda kazandım. Komşu kızı jimnastiğe başlamasa belki bugün şampiyon bir jimnastikçi olamayacaktım. Komşu kızının jimnastiğe başlaması ve annemin tavsiyesi ile başladığım sporda bugün çok iyi yerlere geldim."

SPOR YAPIN TAVSİYESİ

Genç jimnastikçi, herkesi spor yapmaya davet ediyor. Göksu Üçtaş, "Spor sayesinde hem sağlıklı bir vücuda kavuştum hem de başarılar elde ettim. Herkesin en az bir sporla uğraşması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'de artık spor yapmak için çok güzel tesisler var. Bu tesisleri herkes kullanabilir. Ne kadar küçük yaşta spora başlarsak başarılı olma oranımız da o kadar artar" ifadelerini kullandı.

HEDEFLERİ OLİMPİYATLAR

Göksu Üçtaş'ın da hayalini tüm sporcular gibi olimpiyatlar süslüyor. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na gitme şansının zor olduğunu vurgulayan genç jimnastikçi, "2012'ye katılmayı çok isterim. Japonya'da Dünya Jimnastik Şampiyonası'nda olimpiyatlara gidecek sporcular belli olacak. Burada elimden geleni yapacağım ama işim hiç de kolay değil. 2012 olmasa bile 2016'da yapılacak olimpiyatlarda Türkiye adına yarışmak en büyük hayalim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor