Borcu olan kulüp yandı!

Finansal Fair Play kuralları nedeniyle Avrupa’ya vize konusunda endişeli günler geçiren kulüplerimiz şimdi de transfer yasağı tehdidiyle karşı karşıya kalacak...14 yabancı kuralıyla biraz rahatlayan kulüpler, FIFA’dan gelen haberle sarsılacak. Oyuncuların

Borcu olan kulüp yandı!

Finansal Fair Play kuralları nedeniyle Avrupa’ya vize konusunda endişeli günler geçiren kulüplerimiz şimdi de transfer yasağı tehdidiyle karşı karşıya kalacak...

14 yabancı kuralıyla biraz rahatlayan kulüpler, FIFA’dan gelen haberle sarsılacak. Oyuncuların statüsü ve transferleri hakkında bir dizi değişikliklere giden FIFA, kulüp-oyuncu ödemeleri konusunda 30 artı 10 günlük bir gecikmede kulüplere 2 transfer dönemine kadar transfer yasağı getiren radikal bir karara imza attı.

YERLİ TRANSFERDE DE GEÇERLİ OLACAK 

FIFA’nın, 23 sayfalık genelgeyi Türkiye Futbol Federasyonu’nu da gönderdiği ve bu yeni düzenlemesinin en geç 1 Mart 2015 tarihinde yürürlüğe girmesini talep ettiği bildirildi. Bu durum, mali krizle boğuşan ve bu nedenle hem UEFA lisansı hem de ulusal lisans konusunda zorluklar yaşayan Türk kulüplerini ciddi bir tehlikeyle daha karşı karşıya bıraktı. FIFA Yürütme Komitesi tarafınca onaylanan olan düzenleme, sadece uluslararası transferlerde değil, yurt içi transferlerde de geçerli olacak.

EYVAH EYVAH 

Üstelik kulüplerin, kulüplere olan günü geçmiş borçlarında da 40 gün gecikme yaşanırsa kural devreye sokulacak. Kulüpler, oyuncuların ulusal federasyona (yerli oyuncuların) veya FIFA’ya (yabancı oyuncuların) müracaatlarında ise 2 transfer dönemine varan ağır bir yaptırım ile karşı karşıya kalabilecekler.

ÜRKÜTEN MADDELER

✖ Sözleşmede yer alan ahdi gecikmeler haricinde, 30 gün aşmış gecikmiş ödemesi bulunan kulüp cezalandırılacaktır.

✖ Günü geçmiş ödemesi olan alacaklı taraf (kulüp ya da oyuncu), borçlu tarafa gerekli ödemenin yapılması için en az 10 gün olmak şartı ile son ödeme tarihini yazılı olarak bildirme ve ihtar çekme zorunluğundadır.

✖ Bu düzenlemelerin ihlali sonucunda uyarı, kınama, para cezası, 1 ya da 2 sezon hem yerli hem de yabancı oyuncu transfer yasağı verilecektir. Cezalar, birikmiş şekilde uygulanabilecektir.

✖ Tekrarlanan ihlaller hakkında ağırlaştırıcı sebepler ile birlikte daha sert cezai yaptırımlar uygulanacaktır.

✖ Transfer yasağı hakkında 6 aydan 2 yıla kadar erteleme kararı verilebilir ve cezai yaptırıma maruz kalan tarafa deneme süresi tanınır.

✖ Deneme süresi içerisinde yeniden ihlalde bulunulursa, erteleme kararı iptal edilir ve yeni ceza üzerine ek yapılarak transfer yasağı yeniden işleme konur.

Sporx

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor